Tradiční arabský salep - nápoj z orchidejí proslavili Turci a je velmi oblíbený nejen v Turecku ale i v arabských zemích. Salep je ideální pro zahřátí v zimních měsících.Námi nabízený salep je jednoduchý na přípravu, která zabere pouhých 5 minut. Do 250 ml horkého mléka (vody) dejte 2 lžičky salepu a zamíchejte. Případně použijte celý sáček na zhruba 3 hrnky. Můžete posypat skořicí a ozdobit pistáciemi nebo jinými oříšky.
Čas udělat si vlastní falafel? Ujistěte se, že vaše cizrna je okořeněna směsí Abido falafel, aby byla zaručena extra příjemná chuť. Jedná se o směs jedenácti různých bylin, které okoření každou kuchyň. Je snadno použitelný a jednoduše můžete přidat tolik koření, kolik dáváte přednost.
Oblíbené koření často používané v různých kuchyních má při vaření mnoho využití. V Indii se přidá na kari, čočkové pokrmy zejména pro žluté čočky. Černá semínka dodají vašemu pokrmu vůni, chuť a texturu. Díky léčivým vlastnostem je velmi oblíbeným nakládacím kořením spolu s hořčičnými semínky a semeny fenyklu. Možná jste již viděli a ochutnali tato drobná černá kamenitá semínka na chlebu, jako je Indický chléb Naan. Můžete je také přidat do salátů, polévek a omáček.
Sušená máta dodává pokrmům skvělou vůni a výraznou chuť, kterou u čerstvé máty jen tak nedostanete, a jako takovou je třeba ji vnímat jako úplně jinou přísadu. Nejsou zaměnitelné. Sušená máta je skvěle posypaná do salátů nebo naložená do dresinků - vždy přidám lžičku do základního salátu z Blízkého východu nasekaného z jemně nasekaných okurek, rajčat a cibule, naostřený vymačkáním citronové šťávy a spousty extra panenského olivového oleje.
Bobkový list, také nazývaný vavřínový list, list sladkého bobkového stromu (Laurus nobilis), evergreen rodiny Lauraceae, původem ze zemí sousedících se Středozemním mořem. Bobkové listy, oblíbené koření používané při nakládání a marinování a k ochucení dušených pokrmů, nádivek a ryb, jsou jemně voňavé, ale mají hořkou chuť.
Křupavé, připravte si své oblíbené smažené kuře snadno s křupavým kořením Abido. Příprava: komponenty: 1 kg vykostěného kuřete a 200 g Crispy Mix Spices. 1 - nakrájejte kuře na dlouhý proužek. 2 - vyčistěte a dobře umyjte. 3 - Kuřecí proužky zakryjte křupavou směsí, dokud nejsou dobře obalené. 4-Smažte na rozpáleném oleji, dokud nezískají zlatou barvu.
Falafel je smažená kulička nebo placička z mleté cizrny, boby nebo obojího. Falafel je tradiční jídlo na Blízkém východě, běžně se podává v pitě nebo zabalené v arabském chlebu. Falafel kuličky jsou doplněny saláty, nakládanou zeleninou, pálivou omáčkou a pokapány omáčkami a tahiní. Falafel kuličky lze také podat samostatně jako svačinu nebo předkrm.