První online obchod s arabskými potravinami a zbožím z Blízkého východu. Nakupujte orientální produkty i v Česku. Objednávka až k vám domů, skvělé ceny. Arabský obchod.
Granátová melasa je důležitou složkou vaření na Blízkém východě. Arabské jméno (dibs rumaan). chuť melasy z granátového jablka je mnohem kyselejší než sladká. Když se šťáva z granátového jablka vaří na hustou konzistenci, ztrácí jasně červenou barvu granátového jablka a přechází do tmavě hnědé, téměř černé.Granátová melasa se používá v klasických pokrmech Blízkého východu, jako jsou: Fesenjaan: perský drůbeží pokrm z kuřecího nebo kachního masa.Muhammara: pečená paprika a ořechová pomazánka.Kisir: turecký
Čas udělat si vlastní falafel? Ujistěte se, že vaše cizrna je okořeněna směsí Abido falafel, aby byla zaručena extra příjemná chuť. Jedná se o směs jedenácti různých bylin, které okoření každou kuchyň. Je snadno použitelný a jednoduše můžete přidat tolik koření, kolik dáváte přednost.
Falafel je smažená kulička nebo placička z mleté cizrny, boby nebo obojího. Falafel je tradiční jídlo na Blízkém východě, běžně se podává v pitě nebo zabalené v arabském chlebu. Falafel kuličky jsou doplněny saláty, nakládanou zeleninou, pálivou omáčkou a pokapány omáčkami a tahiní. Falafel kuličky lze také podat samostatně jako svačinu nebo předkrm.
Falafel je smažená kulička nebo placička z mleté cizrny, boby nebo obojího. Falafel je tradiční jídlo na Blízkém východě, běžně se podává v pitě nebo zabalené v arabském chlebu. Falafel kuličky jsou doplněny saláty, nakládanou zeleninou, pálivou omáčkou a pokapány omáčkami a tahiní. Falafel kuličky lze také podat samostatně jako svačinu nebo předkrm.
Harissa je severoafrická pasta nebo omáčka z červeného chilli z několika jednoduchých přísad, včetně chilli, česneku, olivového oleje, citrusů a několika teplých koření.Obvykle se přidává do polévek, dušených pokrmů a omáček pro pikantní nakopnutí s trochou sladké chuti. Harissa lze podávat jako předkrm nebo koření na saláty nebo pečené zeleniny jako lilek nebo červenou papriku.
Granátová melasa je důležitou složkou vaření na Blízkém východě. Arabské jméno (dibs rumaan). chuť melasy z granátového jablka je mnohem kyselejší než sladká. Když se šťáva z granátového jablka vaří na hustou konzistenci, ztrácí jasně červenou barvu granátového jablka a přechází do tmavě hnědé, téměř černé.Granátová melasa se používá v klasických pokrmech Blízkého východu, jako jsou: Fesenjaan: perský drůbeží pokrm z kuřecího nebo kachního masa.Muhammara: pečená paprika a ořechová pomazánka.Kisir: turecký
Koriandr se používá v celém kulinářském světě. Je skvělým zdrojem vlákniny a také bohaté na vitamíny C a K.Pochází z jižní Evropy a Blízkého východu a používali ho staří Egypťané, Římané a Řekové. Římané ve skutečnosti používali koriandr k ochucení chleba a uchování masa na cestách. Koriandr se také používá po tisíce let v medicíně k maskování přirozeně nepříjemné chuti některých léků a také k léčebným účelům. - Recept: Mangold s čočkou polévka
Cizrna je nabitá živinami a pomalu uvolňuje uhlohydráty, což zajišťuje stálou energii pro tělo, mozek a nervový systém. Jíst více cizrny jako součást zdravé výživy může pomoci snížit hladinu cukru v krvi, krevní tlak, srdeční frekvenci a další rizika srdečních chorob a cukrovky.Cizrna pochází z Blízkého východu asi před 7 500 lety a nyní je levnou a nezbytnou přísadou kuchyní po celém světě, zejména v severní Africe, Španělsku a Indii.
Oblíbené koření často používané v různých kuchyních má při vaření mnoho využití. V Indii se přidá na kari, čočkové pokrmy zejména pro žluté čočky. Černá semínka dodají vašemu pokrmu vůni, chuť a texturu. Díky léčivým vlastnostem je velmi oblíbeným nakládacím kořením spolu s hořčičnými semínky a semeny fenyklu. Možná jste již viděli a ochutnali tato drobná černá kamenitá semínka na chlebu, jako je Indický chléb Naan. Můžete je také přidat do salátů, polévek a omáček.
Kuřecí nugetka je potravinářský výrobek sestávající z malého kousku vykostěného kuřecího masa, které se obalí nebo otluče a poté smaží nebo peče. Kuřecí nugety, které byly vynalezeny v padesátých letech minulého století, se staly velmi oblíbeným pokrmem v restauraci rychlého občerstvení a také se široce prodávají mražené pro domácí použití.
Harissa je severoafrická pasta nebo omáčka z červeného chilli z několika jednoduchých přísad, včetně chilli, česneku, olivového oleje, citrusů a několika teplých koření.Obvykle se přidává do polévek, dušených pokrmů a omáček pro pikantní nakopnutí s trochou sladké chuti. Harissa lze podávat jako předkrm nebo koření na saláty nebo pečené zeleniny jako lilek nebo červenou papriku.
Sušená máta dodává pokrmům skvělou vůni a výraznou chuť, kterou u čerstvé máty jen tak nedostanete, a jako takovou je třeba ji vnímat jako úplně jinou přísadu. Nejsou zaměnitelné. Sušená máta je skvěle posypaná do salátů nebo naložená do dresinků - vždy přidám lžičku do základního salátu z Blízkého východu nasekaného z jemně nasekaných okurek, rajčat a cibule, naostřený vymačkáním citronové šťávy a spousty extra panenského olivového oleje.
Falafel je smažená kulička nebo placička z mleté cizrny, boby nebo obojího. Falafel je tradiční jídlo na Blízkém východě, běžně se podává v pitě nebo zabalené v arabském chlebu. Falafel kuličky jsou doplněny saláty, nakládanou zeleninou, pálivou omáčkou a pokapány omáčkami a tahiní. Falafel kuličky lze také podat samostatně jako svačinu nebo předkrm.
Co je Adana kebab?je turecký pokrm z ochuceného mletého jehněčího nebo hovězího masa, připravovaný na jehle na dřevěném uhlí. Kebab znamená „pečené maso“; v tomto případě pečené maso z města Adana na jihu Turecka. V samotné zemi je pokrm známý také jako kiyma kebab. Termín kebab označuje všechny druhy blízkovýchodních pokrmů sestávajících z masa, ryb a/nebo zeleniny, které se opékají na jehle na ohni. Stejně jako Adana kebab, ražniči, doner kebab a Iskender kebab jsou některé další varianty s různými chut
Kuřecí řízek je v našich životech konstantní. Šťavnatá kuřecí prsa obalená ve chutných strouhankách Panko a smažená do zlatova musí být jednou z nejjednodušších radostí života. A to si dopřáváme poměrně často.