První online obchod s arabskými potravinami a zbožím z Blízkého východu. Nakupujte orientální produkty i v Česku. Objednávka až k vám domů, skvělé ceny. Arabský obchod.
Bobkový list, také nazývaný vavřínový list, list sladkého bobkového stromu (Laurus nobilis), evergreen rodiny Lauraceae, původem ze zemí sousedících se Středozemním mořem. Bobkové listy, oblíbené koření používané při nakládání a marinování a k ochucení dušených pokrmů, nádivek a ryb, jsou jemně voňavé, ale mají hořkou chuť.
Granátová melasa je důležitou složkou vaření na Blízkém východě. Arabské jméno (dibs rumaan). chuť melasy z granátového jablka je mnohem kyselejší než sladká. Když se šťáva z granátového jablka vaří na hustou konzistenci, ztrácí jasně červenou barvu granátového jablka a přechází do tmavě hnědé, téměř černé.Granátová melasa se používá v klasických pokrmech Blízkého východu, jako jsou: Fesenjaan: perský drůbeží pokrm z kuřecího nebo kachního masa.Muhammara: pečená paprika a ořechová pomazánka.Kisir: turecký
Granátová melasa je důležitou složkou vaření na Blízkém východě. Arabské jméno (dibs rumaan). chuť melasy z granátového jablka je mnohem kyselejší než sladká. Když se šťáva z granátového jablka vaří na hustou konzistenci, ztrácí jasně červenou barvu granátového jablka a přechází do tmavě hnědé, téměř černé.Granátová melasa se používá v klasických pokrmech Blízkého východu, jako jsou: Fesenjaan: perský drůbeží pokrm z kuřecího nebo kachního masa.Muhammara: pečená paprika a ořechová pomazánka.Kisir: turecký
12 zmrazených grilovaných kuřecích hamburgerů Pokyny k vařeníPánev: předehřejte pánev s trochou oleje a smažte burgery při mírné teplotě, dokud nebudou uvařené. Trouba: vařte hamburgery v předehřáté troubě 15 minut. při 200 ° C
Mechanicky oddělené kuřecí maso a pšeničná mouka, předvařené, zmrazenéPříprava: fritování: na oleji nebo tuku při 175°C. zmrazené: cca. 4 minuty. Rozmražené: cca 2 minuty.
Kapary jsou nezralé, zelené poupata keře kapary (Capparis spinosa nebo Capparis inermis). Rostlina se pěstuje v Itálii, Maroku a Španělsku, dále v Asii a Austrálii. Nejčastěji je spojována se středomořskou kuchyní, ale těší se celosvětově. Kaparina, uzená nebo sušená, je ceněna pro chuť, kterou dává pokrmům. Dodává texturu a jemnost celé řadě receptů, včetně rybích pokrmů, těstovin, dušených pokrmů a omáček.
6 výhod hovězího masa AngusAngus hovězí maso obsahuje úžasný zdroj železa a zinku, který je nezbytný pro růst a metabolismus. Maso také obsahuje pořádnou dávku vitamínů B12 a základní živinu niacin.lt;/p> Ve třech uncích masa je přibližně 21 gramů bílkovin. Skot Angus produkuje mramorované maso, druh masa, který obsahuje Omega-3, nenasycenou mastnou kyselinu, která může snížit riziko vysokého krevního tlaku, zvýšit krevní oběh a snížit riziko srážení krve. Angus hovězí má vynikající chuť. Struktura hovězí
6 výhod hovězího masa AngusAngus hovězí maso obsahuje úžasný zdroj železa a zinku, který je nezbytný pro růst a metabolismus. Maso také obsahuje pořádnou dávku vitamínů B12 a základní živinu niacin. Ve třech uncích masa je přibližně 21 gramů bílkovin. Skot Angus produkuje mramorované maso, druh masa, který obsahuje Omega-3, nenasycenou mastnou kyselinu, která může snížit riziko vysokého krevního tlaku, zvýšit krevní oběh a snížit riziko srážení krve. Angus hovězí má vynikající chuť. Struktura hovězího mas
Ceylonský čaj Horse Head je speciálně vybraný čaj pro milovníky autentické chuti. je to směs těch nejlepších čajových plodin harmonizovaných tradicí pro zachování jeho čistoty.
Hummus je vynikající pochoutka s nezaměnitelnou chutí. Jeho základem je sezamová pasta a cizrna. Hummus můžete podávat jako pomazánku, přílohu či dip k Falaflu.
Hummus je vynikající pochoutka s nezaměnitelnou chutí. Jeho základem je sezamová pasta a cizrna. Hummus můžete podávat jako pomazánku, přílohu či dip k Falaflu.
Nachází se jako součást zadní kýty. Je na samém vrcholu. Jeho velikost začíná kolem 1,5kg a může dosahovat i přes 2,5kg. Je to sval, který tvarem připomíná kulatý bochník chleba, celkově obsahuje velice málo tuku, zhruba v jedné třetině přetíná sval tenká blána. Díky svému tvaru má rump i specifický systém porcování. Ideální je nejprve oddělit svaly podél blány, která jej přetíná, poté jednotlivé části postavit na řez, který vznikl a tahy př
Nachází se jako součást zadní kýty. Je na samém vrcholu. Jeho velikost začíná kolem 1,5kg a může dosahovat i přes 2,5kg. Je to sval, který tvarem připomíná kulatý bochník chleba, celkově obsahuje velice málo tuku, zhruba v jedné třetině přetíná sval tenká blána. Díky svému tvaru má rump i specifický systém porcování. Ideální je nejprve oddělit svaly podél blány, která jej přetíná, poté jednotlivé části postavit na řez, který vznikl a tahy př
6 výhod hovězího masa AngusAngus hovězí maso obsahuje úžasný zdroj železa a zinku, který je nezbytný pro růst a metabolismus. Maso také obsahuje pořádnou dávku vitamínů B12 a základní živinu niacin. Ve třech uncích masa je přibližně 21 gramů bílkovin. Skot Angus produkuje mramorované maso, druh masa, který obsahuje Omega-3, nenasycenou mastnou kyselinu, která může snížit riziko vysokého krevního tlaku, zvýšit krevní oběh a snížit riziko srážení krve. Angus hovězí má vynikající chuť. Struktura hovězího mas
Vigna: V květnu až červnu vyséváme semena do sponu 40 x 40 cm po dvou k vhodné opoře. Popínavá lodyha se brzy přichytí a doroste až do výše 150 až 200 cm. Tvoří tenké lusky dlouhé až 1 m. Právě proto ji také čeští botanici dali název dlouhatec čínský. Lusky jsou rovné až šavlovitě prohnuté, na povrchu hladké, tmavě zelené. Ledvinovitá semena mají smetanově bílou barvu s charakteristickou černou nebo žlutou skvrnou – očkem. Jako subtropická rostlina je vigna poměrně náročná na slunné stanoviště