ZÁBAVA, VZDĚLÁVÁNÍ A SDÍLENÍ VE SVĚTĚ ČAJE.
Popis dovozce: Enshi Yu Lu nebo Nefritová rosa z Enshi je jemný zelený čaj, který se pěstuje v na selen bohaté půdě v pohoří Wufeng v prefektuře Enshi v čínské provincii Hubei. Čaj pocházející z dynastie Tang a oblíbený během dynastie Qing je jedním z mála druhů napařovaných zelených čajů v Číně. Zpracovatelská dovednost čaje byla v roce 2014 označena jako národní nehmotné kulturní dědictví (Xinhua/Wen Lin).Zvláštní delikátnost těchto listů je indikátorem jejich zpracování. Listy se napařují pro inic
Popis dovozce: Sencha z letní sklizně z jihojaponské Kagošimy. Matný, kovově zelený suchý list sladké, trávovité, lehce pražené vůně. Jasně zelený nálev svěží, kulaté a hebké chuti s příjemně vegetálními tóny, (při intenzivnějším louhování) říznější stopou zeleného pepře a ženšenu a hřejivou pečeností na pozadí. Zelený čaj z jihojaponské KagošimySencha z letní sklizně z jihojaponské Kagošimy. Matný, kovově zelený suchý list sladké, trávovité, lehce pražené vůně. Jasně zelený nálev svěží, kulaté a heb
Popis dovozce: Jednoduše osvěžující zelený čaj s plnou chutí a vůní připomínající čerstvě posekanou trávu a svěží dochutí.
Popi dovozce: Dračí studna od Západního Jezera . Jezero 'Xi Hu' se nachází poblíž Hangzou na východě Číny. Klášterní plantáže kolem něj byly známé ještě z dob „Klasické knihy o čaji“ od Lu Yüe (758 n.l.). Lung Ching patří k jarním čajům a nejlepší sběr pochází ze stejného období. Proces třídění, sušení a pražení má být přesně dodržován pro výrobu pravého Lung Chingu. Čaj má placaté lístky, výraznou vůni a v nálevu je sladký a krásně voňavý.
Popis dovozce: Tamaryokucha je typ japonského čaje, u jehož výroby se používají postupy typické pro Čínu. Čaj se suší na pánvích, a lístky tak dostávají spirálkový tvar. Čaj z oblasti Goto v prefektuře Nagasaki. Čajové lístky vytvářejí světle zelený nálev s vůní i chutí připomínající našlehanou pěnu z čerstvého mléka.
Popis dovozce: Bancha 番茶 (Ban = hrubý, rustikální) je druhý nejpitější japonský zelený čaj. Pěstování a zpracování probíhá stejně jako u sencha, rozdíl je v pozdější sklizni. Až do nedávna jsme Bancha vůbec nedováželi, kvalita neospravedlňovala cestu dlouhou 6000km. To se díky Tamiko Kinezuce teď mění - bancha její produkce je nejen velice příjemná na pití, ale i snadná na přípravu a poskytne 2-3 lahodné nálevy. Lístky z podzimní sklizně jsou díky většímu vystavení slunci pevnější, obsahují
Popis dovozce: Velmi dobrá sencha z oblasti Kagoshima na japonském ostrově Kjůšú. V chuti se projevuje mírnou, nasládlou, čistou chutí, delikátní mléčnou texturou a jemnou svěžestí lístků kultivaru Yabukita. Velmi dobrá každodenní sencha.
Popis dovozce: Čaj je svěží, nenáročný, ale přesto plný a zajímavý. Snese neuvěřitelné množství nálevů a krásný list po vylouhování i potěší oko. Máte rádi svěžest, sílu, vydatnost a přitom místy až snovou lehkost? Vyzkoušejte čerstvý zelený čaj Green Shan Ha Giang a pomalu s námi odkrývejte jednotlivé slupky jednu po druhé. Není kam spěchat. Tento vietnamský čaj si vychutnáte v plné palbě i po čtvrtém nálevu. Letecky vám čerstvý zelený čaj Green Shan Ha Giang přivážíme přím
EDICE GREEN TEA se věnuje různorodým chutím zeleného čaje.
EDICE DARK OOLONG se věnuje různorodým chutím tmavého oolongu.
Kurz Čajového sommelier je určen milovníkům čaje, kteří chtějí poznávat jeho rozmanité chutě a vůně. Naučíte se rozpoznávat základní druhy čaje, dozvíte se zásady rozdělení podle způsobu zpracování. Budeme se věnovat hlavním pěstitelským oblastem. Cílem tréninku je, aby každý absolvent poznal co mu chutná a dokázal kvalitně nakoupit z nepřeberného množství nabízených čajů.