ZÁBAVA, VZDĚLÁVÁNÍ A SDÍLENÍ VE SVĚTĚ ČAJE.
Popis dovozce: Jedná se o jedinečný čaj oolong z prefektury Shizuoka v Japonsku. Koshun je japonský kultivar a je vhodný pro pěstování v horských oblastech. Pěstuje se v nadmořské výšce okolo 500 metrů v pohoří Hamamatsu.Čaj z tohoto kultivaru se vyznačuje příjemnou vůní a vysokou sladkostí a proto se kultivar Koshun v Japonsku často používá pro výrobu čaje oolong, ale také pro černý a zelený čaj. Chuť je sladká, ovocně-květinová, pestrá, mírně kořeněná, objevuje se i papája, liči, kaki, al
Popis dovozce: Chuťový profil: Citron, pomeranč, limetka, máslo, jasmín, jemná citrusová kyselost, která příjemně lechtá na jazyku, šťavnatý a jemně chladivý aftertaste Fyzický účinek: Kombinace citrusů, šťavnatosti a chladivosti má příjemné osvěžující účinky Další návrhy na přípravu: Macerace
Popis dovozce: Jemně, na 25%, oxidovaný čaj z druhé sklizně roku 2021 pochází z malé rodinné zahrady v Nepálu. Chuťový profil: Smetana, mandle, luční kvítí, rýže, citrusy, med, růže, skořice. Velmi sladké nálevy. Smetanová chuť a hrubší textura se vyvíjí do ovocné chuti a hladké textury. Fyzický účinek: Tento čaj má v ústech chladivý účinek. Po ránu Vám dodá poklidnou sílu do celého dne. Pokud máte ale více času, je skvělý také k rozjímání u knihy s výhledem na přírodn
Popis dovozce: Dobrá třída polozeleného čaje typu Phoenix Dan Cong z podzimní sklizně. Název, v překladu vůně gardénie, odkazuje na skupinu místních kultivarů ze které se čaj vyrábí. Kvalitní, středně dlouhý, volněji svinutý zelený list. Nálev velmi dobré, zajímavé, plné, poměrně vyvážené, mírně tmavší chuti s tóny citrusů a lehčí květovou vůní.
Popis dovozce: Tmavý africký čaj zpracovaný na styl čínských tmavých oolongů. Jeho nálev je jednodušší, ale plný, s tóny medu, dřeva, květů a smetany.
Popis dovozce: Tento tradiční Wuyi Oolong pochází z vesnice Zheling ve Wuyishan a je založen na kultivarech Ai Jiao Wulong (Trpasličí Oolong) a Shui Xian (Vodní víla). Tato velmi speciální tradiční směs byla vytvořena, aby co nejlépe využila potenciál obou kultivarů a aby byk výsledný čaj dokonale vyvážený. Recept přináší do chuti atraktivní komplexitu, zajímavější vrstvení a úžasnou sladkou chuť doplněnou chutí a vůní pražených ořechů. Nepřehlédnutelná sladká chuť sušeného ovoce činí tento čaj
Popis dovozce: Hong Shui (červená voda) je podkategorie čajů Oolong, které byly vyrobeny jako tradiční Dong Ding Oolong. Proces zahrnuje oxidaci, které je vyšší než u vysokohorských Oolongů a ve výsledku nabízí spíše ovocné než květinové vůně. Tento proces zahrnuje střední až silné pražení, které čaj přidá medové a ořechové tóny ve vůni a výraznou dlouhou koncovku (aftertaste). Tradičně se pro výrobu používá kultivar Qing Xin 青心, ale proces lze aplikovat na jakýkoliv podobný kultivar. Podkategorie Ho
Popis dovozce: Čajové lístky jsou pečlivě pěstovány na chladných čajových plantážích odolných vůči hmyzu, v horách v nadmořské výšce 300 až 500 m. v horách Hamamatsu (v okresech Isagawa, Haruno-cho, Tenryu-ku, Hamamatsu-shi, v Shizuoce). Jedná se o jedinou původní varietu odrůdy zvané „Tsuyu Hikari“, kterou pěstuje Takeshi Suzuki, zemědělec, který se specializuje na pěstování čaje v oblasti Isagawa. Při pěstování nejsou používány žádné pesticidy ani chemická hnojiva. Jelikož tento kultivar je o
Popis dovozce: Velké šarlatové roucho z pohoří Wuyi Shan - král severofujianksých částečně fermentovaných čajů z pohoří Wuyi Shan. Vysoká třída věhlasného oolongu, typického vyšším stupněm fermentace, podmanivou vůní a mohutným aftertastem.
Popis dovozce: Nový útesový oolong výrazného charakteru, typicky pečené, ale i sladce kořeněné vůně a chuti s výrazně sladkým aftertastem.Qi Zhong 奇种: doslova zvláštní druh/y; volné označení pro přirozeně se rozmnožující volně rostoucí yancha keře různých kultivarů.
Popis dovozce: Tento ručně vyráběný čaj je z 60-70% oxidovaný. Původ tohoto názvu sahá do počátku 20. století, kdy britský obchodník s čajem představil vzorek královně Alžbětě II., a ta jej pojmenovala jako Oriental Beauty. Tmavě hnědé, lehce zavinuté lístky s vysokým podílem stříbřitých tipsů vytvářejí po zalití nálev světle oranžové barvy. Ve vůni se prolíná nota ušlechtilého tabáku a javorového sirupu. Chuť připomíná pražené kakao.
Popis dovozce: Red oolong. Čaj na pomezí červeného čaje a oolongu - tedy výrazně oxidovaný oolong. Dříve naše vlajková loď vietnamských čajů. Poslední dva roky jsme ale mírně rozpačití ze směru, kterým se produkce tohoto čaje ubírá. Stále se jedná o příjemný čaj. Upřímně však musíme říci, že tento čaj dříve připomínající taiwanské Gui Fei svou vrstevnatostí, je nyní sice sladší, ale méně komplexní. Nabízíme ho tedy také za patrně nižší cenu, než dříve. Jde nám především o to nabízet čaj s odpovídajíc
Popis dovozce: Vietnamská varianta známého taiwanského oolongu oriental beauty. Proces začíná již na stromě kde jsou lístky nakousané škůdci a již pomalu začíná oxidační procesListy se nechávají dlouho zavadnout, poválí se v bambusových koších, velice lehce se zarolují, nechají zoxidovat na cca 65-70% a usuší. Užasná vůně i chuť, skvělá výdrž, pro tento čaj máme pouze superlativa...
Popis dovozce: Výtečná třída tradičního japonského zeleného čaje z oblasti Kobayashi, z kultivaru Yabukita. Tmavěji zelený, lesklý drobný list s podílem lámaného listu nasládlé, lehce ovocné vůně. Světle zelený nálev velmi lahodné, lehce květově nasládlé, mírně svíravé, výrazně trávové, svěží, harmonické chuti s pro japonské zelené čaje charakteristickým aroma moře a lesa.
Popis dovozce: Raritní čaj zpracovaný způsobem používaným od dynastie Ming. Lístky jsou nejdříve sušené vzdušným proudem a pak suchým teplem. Tato metoda zapříčiní, že neproběhne oxidace polyfenolů, což v praxi značí zvýšení jejich zdravotních účinků a zvýraznění chuti. En Shi Cui Lu může být připraveno jemně nebo výrazně. Díky tomu poskytne celou škálu tónů od jemně pečených, přes mléčné a ovocité, po aromaticky travnaté. Nálev je v chuti svěží, jemně pečený, napařené lístky voní sladce po mléčné čokolád