Byliny na hubnutí, játra, ledviny, žaludek, odvodnění, vysoký krevní tlak, prostatu, trávení a celý organismus. Zdravá výživa, doplňky a superpotraviny.
Paprika lahůdková se podává na pokrmy jako guláš, smažené hranolky, polévky, omáčky, drůbež, maso, zeleninová jídla a dušené maso.
Prvotřídní velké a aromatické plody bez zlomků Pimenta officinalis Lidový název: jamajský pepř Původní obyvatelé Střední Ameriky znali toto koření dávno před příchodem evropských dobyvatelů. Kořenili jím například čokoládu. Pěstuje se především ve všech oblastech tropické Ameriky, zejména na pobřeží ostrova Jamajky. Nové koření má palčivou, ale příjemně kořennou chuť. Prý v sobě spojuje chuť a vůni nejoblíbenějších koření: pepře, hřebíčku, skořice i muškátového ořechu. Do střední Evropy se toto koření dos
Kmín luční nebo také kořenný je jedním z vůbec nejstarších koření. Pro svou aromatickou vůni byl považován za rostlinu, která chrání před zlými kouzly. Roste planě na našich lukách, v celé střední a severní Evropě, na Sibiři a v Přední Asii. Jsou vyšlechtěny kulturní odrůdy kmínu. Kmín se pěstuje u nás, v Nizozemí, Rusku a Ukrajině, prakticky ve všech zemích střední Evropy i jinde. Koření se jím bylinkové a bramborové polévky, saláty, používá se do bylinkových omáček, pomazánek z tvarohu, pod dušená masa.
Levisticum officinale Pochází z Přední Asie a planě roste i v jižní Evropě. Koření se jím polévka z brambor a česneku, tzv. oukrop, nebo bylinková polévka vařená kolem velikonoc, kdy bylo zvykem sníst něco zeleného . Do pokrmů nedáváme libečku mnoho, je příliš aromatický. Libeček přidáváme do hovězích vývarů, do bramborové polévky, do hrachové polévky a vůbec do zeleninových bílých polévek. Libečkem můžeme kořenit rajčatový a paprikový salát, přidávat jej nadrobno rozsekaný do nádivek, karbanátků, k duše
Kmín luční nebo také kořenný je jedním z vůbec nejstarších koření. Pro svou aromatickou vůni byl považován za rostlinu, která chrání před zlými kouzly. Roste planě na našich lukách, v celé střední a severní Evropě, na Sibiři a v Přední Asii. Jsou vyšlechtěny kulturní odrůdy kmínu. Kmín se pěstuje u nás, v Nizozemí, Rusku a Ukrajině, prakticky ve všech zemích střední Evropy i jinde. Koření se jím bylinkové a bramborové polévky, saláty, používá se do bylinkových omáček, pomazánek z tvarohu, pod dušená masa.
gruzínská směs na kuřecí maso a grilování ryb směs koření gruzínské a arménské kuchyně. Je vhodná ke grilování mas (kuře, ryby, šašlik), do mletých mas a náplní, k dušeným i pečeným masům (guláš, skopové, jehněčí, ryby, drůbež, vepřové), k dušené zelenině. Je to voňavá, mírně pikantní směs. Dávkujeme podle chuti (na 1 kg 1 - 4 lžičky směsi).
Nejpoužívanějsí druh sušeného česneku Allium sativum Planá forma kuchyňského česneku pochází ze střední Asie, je příbuzný cibuli, póru, pažitce. Česnek má dávnou historii v lidské výživě a lze říci, že je to vůbec nejzdravější zelenina. Celá rostlina je prosycena pronikavou česnekovou vůní, kterou způsobují silice obsahující síru. Česnek je výrazná pochutina, která se uplatňuje snad v každé kuchyni. Hodně se používá ve francouzské, ale i anglické, italské, španělské, židovské, čínské, indické i jinde. Je
Laurus nobilis Jako koření ho najdeme v každé domácnosti. Užívá se k úpravě svíčkové, rajské omáčky a smetanové omáčky ke zvěřině. Vavřín je stále zelený keř či strom, který roste ve Středomoří, Íránu, Sýrii a i jinde v subtropických podmínkách. V řecké mytologii měl vavřín významné poslání, a to zprvu spíše jako rostlina posvátná než jako koření. Jako koření se používají sušené listy, které mají specifické aroma a nahořklou chuť. Bobkový list podporuje trávení a chuť k jídlu, a proto je používán v kuchyn
Oleje lisované za studena je v současné době na svém nejvyšším vrcholu. A není se čemu divit, zdravé jídelníčky a zdravý životní styl jsou teď důležitým aspektem života mnoha z nás a naučili jsme se přemýšlet o tom, co si k jídlu dáme a čemu se raději vyhneme. Skvělá zpráva je, že za studena lisované oleje nejsou jen pro vnitřní použití (užití v kuchyni), ale mají perfektní účinky i při použití zevním.
Ostropestřecová kaše obsahuje veškeré složky bodláku: plod, semeno, 100% panenský olej, proto je mnohem účinější než volně dostupná drcená semínka! Přidaný kardamom a anýz váže protizánětlivé složky a násobí tak účinek detoxikace.
Nutričně vysoce hodnotný olej získaný lisováním semen šípků. Šípek si oblíbily již naše babičky díky příznivému působení na organismus.
Olej s účinnými látkami z třezalky tečkované, vitaminu E a olivového oleje obsahuje látky podporující pocení a pročištění těla.
100% makový olej vyniká obsahem nenasycených tuků, které se podílejí na udržení normální hladiny cholesterolu.
Nutričně vysoce hodnotný olej získaný lisováním semen šípků. Šípek si oblíbily již naše babičky díky příznivému působení na organismus.
Doplněk stravy, který obsahuje přírodní gel z Aloe vera.* podporuje funkce trávicí soustavy a její udržování v normálním stavu.* přispívá k pravidelné střevní funkci, podporuje pohyb střevního obsahu.* pomáhá udržovat normální hladinu krevního cukru,* posiluje imunitní systém,* přispívá k přirozené ochraně proti mikroorganismům.* pomáhá při únavě a stimuluje metabolismus.* příznivě působí na funkci kůže a na stav vlasů a nehtů.