Kvasnice pro kvaseni ovocnych kvasu, piva, vina, whisky, slivovice, hruzkovice, merunkovice, kalvados a jiné palenky
Pivo jantarové barvy, vařené podle staroanglické receptury s výrazně sladovou chutí. Pivo je silně chmelené (více než Bittr), protože v 19. století se pivo vařilo pro Indickou a hořkost spolu s vyšším obsahem alkoholu prodlužovala jeho trvanlivost. Podávejte vychlazené na 12ºC. Hmotnost - 1,7 kg,Barva: 23-27 EBCHořkost: 65-75 EBUObjem vyrobeného piva: 23l (doporučený 20l)Objem alkoholu: 3,8% (při surogaci 1 kg/23l)Teplota kvašení: 19 - 25ºC
Coopers English Bitter je hnědě měděné barvy s odstíny červené a krémovou pěnou. Vyznačuje se příjemnou květinovou vůní, sladovou chutí a výrazně hořkým dozníváním. Může být podávano teplejší (14ºC),než ostatní druhy světlých piv. Hmotnost - 1,7 kg,Barva: 35-42 EBCHořkost: 55-60 EBUObjem vyrobeného piva: 23l (doporučený 20l)Objem alkoholu: 3,8% (při surogaci 1 kg/23l)Teplota kvašení: 21 - 27ºC
Světlé pivo s vynikajícím aroma, hořké plné chuti, charakteristické pro pivo typu bitter, zlatavé, světlé barvy, středního těla. Uspokojí nejnáročnější pivaře, kteří ohodnotí kvalitu piva typu draught. Podávejte vychlazené na 12ºC. Hmotnost - 1,7 kg,Barva: 10-13 EBCHořkost: 39-42 EBUObjem vyrobeného piva: 23l (doporučený 20l)Objem alkoholu: 3,8% (při surogaci 1 kg/23l)Teplota kvašení: 21 - 27ºC
Světlé pivo, výrazné mahagonové barvy a krémové pěny, pražený slad s mírně čokoládovou příchutí. Chuť tohoto piva je plná, rovnoměrně vyvážená aromatickou sytostí a patřičnou hořkostí, se suchým zakončením. Podávejte vychlazené na teplotu 12ºC Hmotnost - 1,7 kg,Barva - 90EBC,Hořkost - 340IBUObjem vyrobeného piva: 23lObsah alkoholu: 3,8% Teplota kvašení: 21 - 27ºC
Alcopure Turbo Fruit kvasinky šlechtěné kmeny kvasinek pro odkvašení ovocných kvasů. Balení 40g kvasinek+5g enzymu pektoláza Enzym pro dokonale rozmělnění kvasu a nabourává strukturu ovoce, čímž urychlí následné kvašení. Zefektivňuje proces zkapalňování rmutu, uvolňuje šťávu z ovoce a zvýrazňuje ovocnou chuť o 10-20%. Odstraňuje zákal a čistí ovocné rmuty. 5g pektolázy vystačí na 25kg tvrdého ovoce(jablka,hrušky), nebo 50kg měkkého ovoce(hrozny, maliny). Použití: Přidejte enzym do maximálně polovičního ob
Množství kvasu závisí na cukrovitosti, proto uvádíme množství cukru, které odkvasí 1balení kvasinek.Maximální doporučená koncentrace 7kg cukru na 25l roztoku.Výtěžnost:6kg cukru za 2dny 15% alkoholu při 26-30oC7kg cukru za 3dny 17% alkoholu při 26-30oC8kg cukru za 5dní 19% alkoholu při 24-26oC9kg cukru za 9dní 21% alkoholu při 20-24oCKoncentrace alkoholu do 21% Hmotnost: 140g
Alcopure Turbo Fruit kvasinky šlechtěné kmeny kvasinek pro odkvašení ovocných kvasů.Použití:Kvasnice nasazujeme do moštu (kvasu) při teplotě 30oC a 2-3min. Intenzivně mícháme. Po 3-4 dnech kvašení můžeme v případě nízké cukrovitosti ovoce, dodat cukrový sirup v poměru 2kg cukru/3l vody o teplotě 30oC. Vydatnost:25l rmutu Hmotnost: 40g
Vynikající kvasné vlastnosti tohoto kmene, který je určen především k odkvašení světlých pčeničných piv, kterým dodává typickou ovocně-esterovou chuť. Velmi vhodné pro výrobu wheatbeers witbeers, ap. Flokulace: středníKonečná hustota: nízkáRozsah teplot: 22 - 27°CTolerance na alkohol: vyšší než 8,8%Dávkování: 5-8g/10 litrů Kvasnice je třeba před nasazením hydratovat po dobu 30 minut při teplotě 27°C +/- 3°C Balení: 11g
Kvasinkový kmen ideální pro klasické americké Whisky. Teplota kvašení: 28°C - 38°CDávkování: 10g/25l. Hmotnost: 10g
Dubové chipsy z použitých sudů od whisky. Dejte svým vínům, pivům nebo lihovinám bezvadné aroma! Tyto chipsy můžete použít stejným způsobem jako klasické dubové chipsy: nechte v kontaktu s vínem, pivem nebo lihovinou několik týdnů během zrání (ppř. kvašení). Pravidelně ochutnávejte a sledujte vývoj chuti a hlavně: užívejte si cestu k vámi požadovanému chuťovému profilu. Chipsy balíme vakuově, abychom zachovali maximum aroma.Použití dubu při výrobě alkoholu změní některé vlastnosti: chuť, aroma, konzervaci
Rotační umývač láhví má dvojí efekt při vymývání láhví díky dvouřadovému kartáči.Odstraňuje jak sediment a nečistotu na dně láhve,tak i stěny láhve. Tudíž je tento umývač neocenitelným pomocníkem při čištění láhví.
Vypouštěcí ventil k ferm. nádobě s možností instalace odkalovače a stáčeče.Výpustný otvor ø12mm.
Klíč je určen k povolení jehly KEG - KORB (bajonet) a je vyroben z nerezové oceli.
Kandovaný cukr je vyroben z čistého roztoku cukru pomalou krystalizací. Originální kandovaný cukr používaný v mnoha belgických pivovarech získává svou velmi delikátní vůni zkaramelizováním a pivu dodává jedinečnou chuť. Použití nalezne při výrobě těžších piv zejména belgických, ale je také velmi vhodný pro vína, likéry a do pečiva. Balení: 500g