Galský kohout by BLANCERI. Váš dodavatel vybraných vín z Francie až k Vám domů Zaměřujeme se na dovoz francouzských vín a šampaňského, z vinařských oblastí, které vybíráme osobně přímo od vinařů na základě vlastní zkušenosti z působení v regionu. V naší nabídce najdete také Bio vína, které jsou čím dál více…
Francouzské červené suché víno z Burgundské oblasti (AOC). Vizuální projev tohoto vína je ideální ke křtu: fialové odstíny připomínají květy pivoněk. Harmonické víno s vůní červeného ovoce a kořeněným nádechem je vhodné k pečeným masům, zelenině, sýrům s jemnou chutí i ke koláčům.
Francouzské červené suché víno z oblasti Côtes du Rhône (AOP). Velká část vinic, které jsou součástí směsi tohoto Côtes du Rhône, jsou mladé vinice vysazené v apelaci Vacqueyras. Sklizeň probíhá ručně. Víno má zářivou rubínovou barvu s fialovými odlesky, je vláčné a ovocné s vyváženou chutí červeného ovoce a vůní koření. Párování: tradiční francouzská kuchyně, sázené vejce, bruscheta s rajčatovou tapenádou, ratatouille, plněná
Francouzské červené suché víno z oblasti Provence v BIO kvalitě (AOC). Víno s vůní červeného ovoce a lékořice. Párování: grilovaná masa, uzeniny, tvrdý sýr.
Francouzské červené suché víno z Burgundské oblasti (AOC). Preferované víno krále Jindřicha IV. Má karmínovou barvu s fialovými odlesky a vůni fialek, jahod, ostružin a lékořice. Vhodné k paštikám, červenému masu, grilované drůbeži, sýrům.
Francouzské bílé suché víno z Burgundské oblasti (AOC). Svěží lehké víno vhodné jako aperitiv, nebo k mořským plodům, grilovaným rybám či vepřovým pochoutkám.
Francouzské červené suché víno z oblasti Châteauneuf du Pape (AOC). Víno je pěstováno na vinicích starých 60 let, sběr probíhá ručně a zraje 12 měsíců v dubových sudech. Je bohaté, komplexní s barvou tmavě červeného ovoce, vůni koření, lékořice a vanilky s hedvábnými taniny a dlouhým závěrem. Před podáváním je vhodné víno dekantovat. Párování: pečené maso, zvěřina, sýry.
Francouzské červené suché víno z oblasti Languedoc - Roussillon v BIO kvalitě (AOP). Vinice jsou pěstovány v Miner na jílovito-vápencové půdě obklopené tymiánem, rozmarýnem, levandulí, mandloněmi, fíky, třešněmi a olivovníky, to vše přispívá k aromatické komplexnosti vína. Sběr hroznů probíhá ručně v plné zralosti bobulí. Elegantní víno s vůní červeného ovoce a koření. Párování: grilované maso, tvrdé sýry.
Francouzské červené suché víno z oblasti Minervois v BIO kvalitě (AOP). Réva je pěstována v nadmořské výšce 100 - 200m, stáří vinic je 40 let. Víno je vhodné k jehněčímu a hovězímu masu. Vhodná dekantace 2 - 3h před jídlem.
Francouzské červené suché víno z oblasti Vacqueyras (AOC). Krásné víno z apelace Vacqueyras v Côtes du Rhône je vyrobené z vinic starých 30 - 60 let pěstovaných na specifických terroirech na safrech a opukách z miocénu. Bobule se sklízejí ručně v době optimální zralosti, vinifikace probíhá odděleně pro každou odrůdu. Zrání vína po maceraci je 18 měsíců v nerozových a betonových tancích.Víno tmavé granátové barvy s vůní červeného ovoce, kakaa, pepře a kulatou tříslovinou. Párování: masová terina se šalvěj
Francouzské červené suché víno z oblasti Bordeaux (AOC). Elegantní suché víno granátové barvy, s vůní červeného ovoce a měkkou strukturou. Párování: červené maso, zvěřina, ryby v omáčce.
Francouzské šumivé bílé suché víno z oblasti Champagne. Blanc de Noirs Udržitelné vinařství se nachází v malebné vesničce Côte des Bar v jižní části Champagne. Půda a podloží Domaine Germain Pidansat jsou v různém poměru složeny z kimmeridgského vápence, kimmeridgského jílu a opuky. Tradiční a výrazné víno se svěží chutí, poskytuje živost v ústech díky obsahu přírodních bublin.
Francouzské šumivé suché bílé víno z oblasti Champagne. Blanc de Noirs. Vyjímečná sklizeň 2010 kdy zrání ve sklepech probíhá minimálně 4 roky. Udržitelné vinařství se nachází v malebné vesničce Côte des Bar v jižní části Champagne. Půda a podloží Domaine Germain Pidansat jsou v různém poměru složeny z kimmeridgského vápence, kimmeridgského jílu a opuky. Toto plné champagne odhaluje osobnost svého ročníku.
Châteauneuf-du-Pape je prestižní vinářský region nacházející se v jižní části Rhône ve Francii. Tento region je známý svými vynikajícími červenými vínami.Toto víno je skvělým doplňkem k jídlu, zejména k masu, duseným pokrmům a sýrům. Je považováno za jedno z nejprestižnějších vin na světě a je oblíbené jak mezi znalci, tak mezi milovníky vína.