Galský kohout by BLANCERI. Váš dodavatel vybraných vín z Francie až k Vám domů Zaměřujeme se na dovoz francouzských vín a šampaňského, z vinařských oblastí, které vybíráme osobně přímo od vinařů na základě vlastní zkušenosti z působení v regionu. V naší nabídce najdete také Bio vína, které jsou čím dál více…
Francouzské červené suché víno z oblasti CDR Vaucluse v BIO kvalitě (AOC). Réva se sklízí a třídí ručně v maximální zralosti. Víno se při plnění do lahví nefiltruje. Jemné aromatické víno fialové barvy s chutí borůvek. Vhodné k hovězímu masu a zvěřině.
Francouzské červené suché víno z oblasti Gigondas v BIO kvalitě (AOC). Ruční sběr hroznů, tradiční vinifikace, respekt k půdě, vinné révě a výrobě vína. Kvalitní půdní podmínky a vhodné umístění sklepů mají za následek skvělé víno s hlubokou a vláčnou chutí, které si i při delší archivaci zachovává ovocnou a svěží chuť. Párování: jehněčí maso, hovězí maso, tvrdý sýr.
Francouzské červené suché víno v BIO kvalitě z vinařské oblasti Vacqueyras (AOC). Vinice pěstované na západních svazích s jílovito-vápencovým podložím. Sběr i třídění hroznů probíhá tradičně ručně pro maximalní kontrolu zralosti. Vinifikace odrůd - Grenache a Mourvèdre společně, Syrah samostatně. Víno zraje 14 měsíců, při stáčení se nefiltruje. Excelentní víno s plnou a vyváženou chutí. Párování: jechněčí maso, hovězí maso, zralé sýry.
Francouzské bílé víno z okolí řeky L´Aubance v údolí Loiry (AOP). Pozdní sběr probíhá v době přezrálých hroznů, aby dosahovaly co nejvíce cukru. Jemně sladké víno zlaté barvy s aroma medu, lipového květu a příchutí kandovaného ovoce, vhodné k archivaci, kdy v průběhu let získá likérovou oranžovou barvu. Párování: aperitiv, sýry s modrou plísní, husí játra, dezerty.
Francouzské bílé víno ze svahů u řeky Layon v údolí Loiry (AOC). Pozdní sběr probíhá v době přezrálých hroznů, aby dosahovaly co nejvíce cukru. Jemné sladké zlatavé víno se zelenými odlesky je potěšením pro chuťové pohárky, odhaluje vůni broskví, citrusů, růží a sušeného ovoce. Při archivaci získá víno tóny kandovaného ovoce. Vinice u řeky Layon mají převážně břidlicové podloží s příměsí křemičité a jílovité půdy. Párování: aperitiv, sýry s modrou plísní, husí játra, dezerty.
Francouzské červené suché víno z oblasti Côtes du Rhône (AOP). Koncentrované a hedvábné víno tmavě rubínové barvy s vůní červeného ovoce, jemnou tříslovinou a kořenitou chutí. Párování: pečená drůbež, jehněčí maso, tvrdé sýry.
Francouzské červené suché víno z oblasti Côtes du Rhône (AOP). Tmavě červená barva s fialovými odlesky, vyvážená chuť lesního ovoce, pepře a skořice. Víno má dobrou aromatickou stálost. Párování: grilováná masa, roastbeef, sýr.
Francouzské červené suché víno z oblasti Côtes du Rhône (AOP). Víno má intenzivní červenou barvu, ovocnou vůni s tóny koření. Párování: slaný koláč, bílé maso, grilované maso, jemné sýry.
Francouzské červené suché víno z oblasti Côtes du Rhône (AOP). Víno fialové barvy s komplexní a intenzivní vůní džemu, sušených švestek v brandy a sladkého koření (vanilka, skořice) zakončené dřevitým tónem. Stárnutí vína v sudech je u 40% směsi. Párování: pečená masa, drůbež, sýry s modrou plísní.
Francouzské bílé suché víno z oblasti Val de Loire. Odrůda Chardonnay produkuje nejlepší bílá vína na světě. Terroir údolí Loiry dodává tomuto vínu mimořádný minerální charakter. Párování: aperitiv, mořské plody, ryby.
Francouzské červené suché víno z oblasti Loiry. Jemné, kulaté a vláčné víno s vůní červeného ovoce a máty, při archivaci inklinuje k vůni kůže. Párování: červené maso, grilované maso, sýry, čokoládové dezerty.
Francouzské bílé suché šumivé víno (AOP) Svěží a jiskřivé víno s jemnými bublinkami, vůni citrusů, lískových oříšků a vanilky. Saumurská vína jsou známá svou vláčností a svěžestí, vinice se rozléhají na vápencových půdách z tuffeau křídy a díky tomu jsou jedinečná. Párování: aperitiv, dezerty včetně tradičního galettes des rois.
Francouzské růžové suché víno z oblasti Loiry. Harmonické suché růžové víno s vůní ovoce je dokonalým spojencem pro letní dny. Vhodné jako aperitiv, k uzeninám, grilovaným masům, salátům a pizze.
Francouzské červené suché víno z oblasti Loiry. Odrůda par exellence - Rulandské modré - Burgundský král. Jde o nejvíce vysazovanou odrůdu na světě, je lehké a pružné a terroir Loiry mu věnuje vláčnost, kterou doplňuje aroma třešní. Třísloviny jsou jemné a hedvábné. Párování: králík, vepřová kotleta, pečený krocan, měkké sýry.
Francouzské červené suché víno z oblasti Loiry - Anjou (AOC). Réva je pěstovaná na břidlicovém podloží. Víno je tmavé, kulaté a ovocné s kořenitými tóny, vůní malin a fialek. Třísloviny jsou velmi jemné. Párování: uzeniny, grilované maso.