Krátky popis: TRS Urid Dal Chilka je v Indii velmi oblíbený a významný druh fazole, který se pěstuje především v Andhra Pradesh, Maharashtra, Karnataka a Telangana. Balení: 500g
Fenykl je velmi užitečný druh semínka, který je součástí nejen nejrůznějších směsí koření, ale má i velmi prospěšné účinky na lidský organismus. Rozhodně byste jej měli zkusit zahrnout do jídelníčku.
Krátky popis: Hřebíček je aromatické koření s výraznou, nasládlou a kořeněnou chutí. V kuchyni se používá k ochucení mnoha pokrmů, od polévek a omáček až po pečené maso, ryby a zeleninu. Balení: 50 g
Stručný popis: Nakládané máslové fazole TRS jsou plné chuti, mají vysoký obsah bílkovin a jsou ideálním pokrmem pro rychlý oběd nebo večeři. Balení: 400 g
Krátky popis: Hřebíček je aromatické koření s výraznou, nasládlou a kořeněnou chutí. V kuchyni se používá k ochucení mnoha pokrmů, od polévek a omáček až po pečené maso, ryby a zeleninu. Balení: 50 g
Anýz má nejen omamnou, uklidňující vůni,ale i blahodárné účinky na naše zdraví. V starověkém Římě jen používali jako afrodisiakum, dále pak příznivě působí na trávení a ulevuje dýchacím cestám obzvlášť při nemoci či zvýšené námaze.
Extra pálivá směs sušeného chilli koření a drceného koriandru je ještě o stupeň pálivější než standardní balíček chilli koření, skutečně dostane do vašeho jídla šmrnc!
Aromatická směs koření složená z koriandru, kurkumy, chilli, kmínu, černého pepře, fenyklu, soli a česneku. Hot madras je indické koření, které je oblíbené v kombinaci s kuřecím, jehněčím a hovězím masem.
Červené fazole nepochybně na první pohled zaujmou svou výraznou barvou. Mají jemnou chuť a obsahují spoustu prospěšných látek pro lidský organismus.
Bílá čočka, další druh čočky, který je stále trochu opomíjený. Dá se použít všude tam kde zelená či červená čočka, v pokrmech díky své světlé barvě krásně vynikne.
Pískavice řecké seno se používá především v indické a pákistánské (kari), arabské (pečivo a chléb) a severoafrické (maso a ryby) kuchyni. Listy methi (pískavice řecké seno) se používají k ochucení různých pokrmů a jsou t…
Římský kmín je součástí většiny kari a jiných pikantních směsí. Používá se k dušeným i grilovaným masům (jehněčímu, kuřecímu) k zelenině, luštěninám a rýži. Je vynikající do pikantních omáček, slaných snacků, ke kořeněn…
Cizrnová mouka, známá též pod názvem besan nebo gram flour je vyrobena z mleté hnědé cizrny. Hnědá cizrna je nejprve zbavena slupek, následně půlena a drcena. Cizrna není před přípravou mouky tepelně upravena. Strukt…
Černý pepř někteří možná považují za obyčejnou věc. Nicméně se jedná o velmi důležitý druh koření při vaření a to nejen do většiny jídel, ale i do například kořeněného čaje, který je tak oblíbený v celé Asii a i u nás na…
Garam Masala je pravděpodobně nejoblíbenější a nejrozšířenější směs koření vůbec. Přesné složení se samozřejmě liší region od regionu. Garam znamená zahřát tělo a tak má podle tradiční ajurvédy tato směs také fungovat.…