Garam Masala je pravděpodobně nejoblíbenější a nejrozšířenější směs koření vůbec. Přesné složení se samozřejmě liší region od regionu. Garam znamená zahřát těloquot; a tak má podle tradiční ajurvédy tato směs také fungovat.…
Chilli drcené v podobě malých vloček se mnohem snáze používá než celé sušené chilli papričky. Kousky jsou velké akorát, hodí se tedy i za syrova do salátů a pomazánek. TIP: Vyrobte si domácí chilli olej! - chilli zalijte…
Červené fazole mají využití v mnoha světových kuchyní, ať už ve studené či teplé úpravě. Připravíte z nich úžasné letní saláty a pomazánky, ale hodí se i do pořádně pálivého indického kari. I tyto fazole, stejn…
Fazole bílé máslové sterilované - luxusní fazole máslové chuti. Fazole bílé máslové jsou tou pravou volbou, když máte chuť na něco opravdu fazolového. Velké bílé fazole nejvyšší kvality jsou pro vás již připravené a …
Fazole, stejně jako ostatní druhy luštěnin, patří mezi cenné zdroje rostlinných bílkovin, vitamínů a minerálů. Dále pak obsahují vysoké množství vlákniny, která redukuje cholesterol a cukr v krvi. Černé fazoleamp;nbsp;…
Luštěnina hodně používaná v jihoevropské a především asijské kuchyni. Má jemnou oříškovou chuť.
Koriandr je hojně je využíván v asijské a indické kuchyni. Používá se téměř pro všechny druhy masaly a kari. Má oříškové aroma a pikantní kořeněnou chuť. Hodí se k jehněčímu, vepřovému i hovězímu masu. Je celkově vhodný …
Kurkuma je druh koření, které se získává ze sušeného mletého oddenku rostliny označované jako kurkumovník dlouhý (Curcuma longa). Používá se především v kuchyni jako součást kari, vyrábí se z ní škrobová moučka, ale záro…
Tandoori Masala je koření původem z indie a pákistánu. Tato kořenící směs je oblíbená i v evropské kuchyni. Typické a originální použití Tandoori Masala je při přípravě pokrmů ve speciálních keramických pecích Tandoor .…
Římský kmín je součástí většiny kari a jiných pikantních směsí. Používá se k dušeným i grilovaným masům (jehněčímu, kuřecímu) k zelenině, luštěninám a rýži. Je vynikající do pikantních omáček, slaných snacků, ke kořeněn…
Jedlá soda je vynikající pro použití v asijské kuchyni, kde se často používá pro zkřehčení masa. Když budete nakládat luštěniny do vody, aby vám změkly, zkuste přidat i lžičku jedlé sody. Luštěniny by se měly stát lépe s…
Skořice celá je kořením, které pochází z kůry skořicovníku. Sušením se kůra zavine a dostane svůj typický vzhled. Skořice je charakteristická světle hnědou barvou, dřevitou sladkou vůní a jemnou chutí. Celou skořici využ…
Černý pepř někteří možná považují za obyčejnou věc. Nicméně se jedná o velmi důležitý druh koření při vaření a to nejen do většiny jídel, ale i do například kořeněného čaje, který je tak oblíbený v celé Asii a i u nás na…
Aromatická směs koření složená z koriandru, kurkumy, chilli, kmínu, černého pepře, fenyklu, soli a česneku. Madras Curry (Kari) je indické koření, které je oblíbené v kombinaci s kuřecím, jehněčím a hovězím masem.
Česnek najde využití v mnoha asijských pokrmech. Sušený česnek od TRS si zachovává svou originální vůni, jeho směs je však trochu odlišná od česneku čerstvého. Jednoznačně je skvělým pomocníkem v případě, že zrovna nestí…