Monchiero Carbone, provincie Cuneo, region Piemont, Itálie

Recit Roero Arneis DOCG, 2022, Monchiero Carbone

Recit Roero Arneis DOCG, 2022, Monchiero Carbone

Arneis je jeden z nejstarších piemontských vinných kultivarů. Pěstuje se v oblasti Roero, a to už od 16. století. Středně velké, kompaktní hrozny nedávají tak velkou úrodu a dozrávají v druhé půlce září. “Recit” v piemontském dialektu znamená “malý král” a toto víno se získává z těch nejlepších piemontských hroznů. Je to výrazné víno, s jasně slámovou barvou, intenzivním aromatem, cítíme v něm zralá jablka a hrušky a tóny mandlí. Na chuti je intenzivní, s bohatým tělem, dobrou strukturovaností a příjemně

koupit
Gavi del Comune Gavi DOCG, 2022, Monchiero Carbone

Gavi del Comune Gavi DOCG, 2022, Monchiero Carbone

Nápad na produkci Gavi di Gavi se zrodil v roce 2009, a to díky spolupráci s rodinou, které patří 6 ha vinic a vinařství v oblasti Rovereto di Gavi, v provincii Alessandria. Hrozny této unikátní odrůdy jsou po sklizni zpracovávány ve sklepě vinařství Monchiero Carbone. Po vylisování zraje víno v nerezových tancích po dobu 4 měsíců. Barva Gavi je světlounce žlutá se zelenkavými odlesky. Na vůni cítíme bílé květy, lilie, mandle a grepfruit. Na chuti je velmi elegantní, jemné, svěží, s dobře vyváženou kyseli

koupit
Barolo DOCG, Monchiero Carbone, 2019

Barolo DOCG, Monchiero Carbone, 2019

Barolo je víno výjimečné kvality, které se získává z hroznů Nebbiolo, jež byly vyšlechtěny kolem roku 1800 z několika méně významných odrůd odrůdy Nebbiolo. Toto unikátní víno prochází dlouhým procesem. Hrozny se sbírají v půlce října, poté následuje pomalá fermentace a dlouhá macerace, během které se do vína dostanou všechny přírodní složky obsažené ve slupkách. Po vylisování zraje Barolo v dřevěných sudech 18 měsíců, po nalahvování zraje ještě minimálně další rok, než se může dostat na váš stůl. Má inte

koupit
Monkey Rosa Vino da Tavola, 2022, Monchiero Carbone

Monkey Rosa Vino da Tavola, 2022, Monchiero Carbone

Toto růžové víno z hroznů odrůd Barbera a Nebbiolo se 12 hodin maceruje a po té začíná proces fermentace v nerezových tancích při kontrolované teplotě 15° C, která trvá přibližně tři týdny. Po 3 měsících pobytu na kalu je toto růžové víno připraveno k nalahvování. Je to čerstvé svěží víno, které si skvěle můžete vychutnat jako mladé víno s rozličnými pokrmy. Ve vůni cítíme lesní jahody a třešně. Jeho chuť je jemná a harmonická, na patře je svěží a čerstvé a má výraznou chuť díky tříslovinám získané z hroz

koupit
Langhe Nebbiolo Regret DOC, 2018, Monchiero Carbone

Langhe Nebbiolo Regret DOC, 2018, Monchiero Carbone

Jedna z nejznámějších odrůd na světě - Nebiollo - je vůdčí odrůdou v okolí městečka Alba. Langhe je jednou z nejrozsáhlejších apelací, spadají do něj všechny lokální DOC apelace, ale zahrnuje i tři z nejznámějších italských vín, certifikovaných DOCG, a sice Barolo, Barbaresco a Roero. Vinařství Monchiero Carbone vybírá z těchto svahů ty nejlepší hrozny odrůdy Nebiollo, které potom dávají unikátní víno. Hrozny se zpracovávají specifickou piemontskou metodou macerace na slupkách po dobu 15ti dní, po ferment

koupit
Barolo DOCG, Monchiero Carbone, 2016

Barolo DOCG, Monchiero Carbone, 2016

Barolo je víno výjimečné kvality, které se získává z hroznů Nebbiolo, jež byly vyšlechtěny kolem roku 1800 z několika méně významných odrůd odrůdy Nebbiolo. Toto unikátní víno prochází dlouhým procesem. Hrozny se sbírají v půlce října, poté následuje pomalá fermentace a dlouhá macerace, během které se do vína dostanou všechny přírodní složky obsažené ve slupkách. Po vylisování zraje Barolo v dřevěných sudech 18 měsíců, po nalahvování zraje ještě minimálně další rok, než se může dostat na váš stůl. Má inte

koupit
Barbera d´Alba Pelisa DOC, 2017, Monchiero Carbone

Barbera d´Alba Pelisa DOC, 2017, Monchiero Carbone

Barbera je jednou z nejrozšířenějších odrůd v Piemontu. “Pelisa” se po sklizni na začátku října zpracovává 15 dní, poté 70% procent produkce zraje v nerezových tancích a zbývajících 30% procent zraje v dubovém sudu. Má temně rubínovou barvu se světlejším okrajem, na nose je silné, s ovocitým aromatem, tóny černých třešní. Na chuti není tak těžké, ovocité, a to z něj dělá víno pro každodenní příležitosti. Jeho ovocitost ideálně doplní nejrůznější grilovaná masa a uzeniny. Odrůda: 100% Barbera. Suché víno,

koupit