Lizela

Lizela - Oregano - 50g Váha: 50g

Lizela - Oregano - 50g Váha: 50g

Oregano: Oregano je nepostradatelná bylina především v italské a řecké kuchyni, používá se na pizzu, do těstovin a omáček, do bylinných octů, olejů a na saláty. Chutí je podobné majoránce. 

koupit
Lizela - Paprika ostrá - 80g Váha: 80g

Lizela - Paprika ostrá - 80g Váha: 80g

Paprika ostrá: Ostrá paprika je všestranným kořením hodícím se do mnoha pokrmů, kterým dodává lahodnou chuť a sytě červenou barvu, ale na rozdíl od papriky sladké dodává pokrmům palčivost.  V maďarské kuchyni paprika představuje převládající koření, je základem gulášů, omáček, perkeltů. 

koupit
Lizela - Paprika sladká uzená - 80g Váha: 80g

Lizela - Paprika sladká uzená - 80g Váha: 80g

:Paprika uzená Uzená paprika je všestranným kořením, které pokrmům dodá příjemné kouřové aroma, lahodnou chuť a sytě červenou barvu. Můžeme ji použít všude, kde používáme papriku sladkou. Vynikající je při použití ve studené kuchyni například k dochucení sýrů.  V maďarské kuchyni paprika představuje převládající koření, je základem gulášů, omáček, perkeltů. 

koupit
Lizela - Paprika sladká uzená - 80g Váha: 250g

Lizela - Paprika sladká uzená - 80g Váha: 250g

:Paprika uzená Uzená paprika je všestranným kořením, které pokrmům dodá příjemné kouřové aroma, lahodnou chuť a sytě červenou barvu. Můžeme ji použít všude, kde používáme papriku sladkou. Vynikající je při použití ve studené kuchyni například k dochucení sýrů.  V maďarské kuchyni paprika představuje převládající koření, je základem gulášů, omáček, perkeltů. 

koupit
Lizela - Pepř bílý celý - 30g Váha: 30 g

Lizela - Pepř bílý celý - 30g Váha: 30 g

Pepř bílý: Chutí a vůní je pepř bílý daleko jemnější než pepř černý. Používáme ho při příprav světlých omáček a smetanových polévek. Vhodný je při přípravě bílého a drůbežího masa. 

koupit
Lizela - Pepř černý celý - 50g Váha: 50g

Lizela - Pepř černý celý - 50g Váha: 50g

Pepř černý: Pepř je jedním z nejpoužívanějších koření po celém světě. Používáme k dochucení masových pokrmů, omáček, polévek, pomazánek, salátů, paštik. Pokrmům dodá ostrou pálivou chuť. Je vynikající pro přípravu pepřových omáček k masům. 

koupit
Lizela - Pepř černý mletý - 80g Váha: 80g

Lizela - Pepř černý mletý - 80g Váha: 80g

Pepř černý: Pepř je jedním z nejpoužívanějších koření po celém světě. Používáme k dochucení masových pokrmů, omáček, polévek, pomazánek, salátů, paštik. Pokrmům dodá ostrou pálivou chuť. Je vynikající pro přípravu pepřových omáček k masům. 

koupit
Lizela - Pepř černý mletý - 80g Váha: 250g

Lizela - Pepř černý mletý - 80g Váha: 250g

Pepř černý: Pepř je jedním z nejpoužívanějších koření po celém světě. Používáme k dochucení masových pokrmů, omáček, polévek, pomazánek, salátů, paštik. Pokrmům dodá ostrou pálivou chuť. Je vynikající pro přípravu pepřových omáček k masům. 

koupit
Lizela - Pepř růžový - 30g Váha: 30 g

Lizela - Pepř růžový - 30g Váha: 30 g

Pepř červený: Červený pepř je zcela zralý plod pepřovníku. Po nasbírání je sušen ve stínu, aby si zachoval svou červenou barvu. Je jemně pálivý vhodný především na ryby a drůbež.   

koupit
Lizela - Pepř zelený celý - 30g Váha: 30 g

Lizela - Pepř zelený celý - 30g Váha: 30 g

Pepř zelený: Oproti černému pepři má jemnější, méně ostrou chuť. V kuchyni ho používáme k přípravě kuřecího masa, steaků, studených i teplých omáček. Kuličky zeleného pepře jsou měkké a je proto vhodný do sýrů, paštik, rolád a nádivek. 

koupit
Lizela - Pískavice mletá - 80g Váha: 80g

Lizela - Pískavice mletá - 80g Váha: 80g

Pískavice: Pískavice (řecké seno) je nejen zdraví velice prospěšná bylina, ale je i výborným kořením, bez kterého se neobejde mnoho kořenících směsí. Je obsažená v kari koření nebo třeba v čubrici. Samostatně ji můžeme využít k dochucení všech luštěninových a zeleninových pokrmů, špenátu, zeleninové či houbové polévky. Hojně je využívána ve vegetariánské kuchyni nebo k aromatizování sýrů. 

koupit
Lizela - Saturejka drhnutá - 80g Váha: 50g

Lizela - Saturejka drhnutá - 80g Váha: 50g

Saturejka: Saturejka je oblíbeným kořením balkánské kuchyně. Najdeme ji ve směsi Čubrica nebo také v Provensálském koření. Má výrazné aroma a  je vynikající při dochucování skopového a králičího masa, do zvěřinových pokrmů, uzenin či mletých mas. 

koupit
Lizela - Skořice celá - 50g Váha: 50g

Lizela - Skořice celá - 50g Váha: 50g

Skořice: Lahodně vonící skořicí dodáme pokrmům příjemné a nezaměnitelné aroma. V české kuchyni ji tradičně využíváme při přípravě sladkých pokrmů jako je třeba žemlovka, různé druhy sladkých nákypů, palačinek nebo ovocných knedlíků. Skořici přidáváme do moučníků a sladkého pečiva. Vhodná je kombinace s jablky, hruškami a švestkami. Přidává se do kompotů a zavařenin. Pro aromatizaci se přidává do teplých nápojů jako je třeba svařené víno nebo ovocný punč. 

koupit
Lizela - Skořice mletá - 80g Váha: 80g

Lizela - Skořice mletá - 80g Váha: 80g

Skořice: Lahodně vonící skořicí dodáme pokrmům příjemné a nezaměnitelné aroma. V české kuchyni ji tradičně využíváme při přípravě sladkých pokrmů jako je třeba žemlovka, různé druhy sladkých nákypů, palačinek nebo ovocných knedlíků. Skořici přidáváme do moučníků a sladkého pečiva. Vhodná je kombinace s jablky, hruškami a švestkami. Přidává se do kompotů a zavařenin. Pro aromatizaci se přidává do teplých nápojů jako je třeba svařené víno nebo ovocný punč. 

koupit
Lizela - Šalvěj drcená - 50g Váha: 50g

Lizela - Šalvěj drcená - 50g Váha: 50g

Šalvěj: Šalvěj je další silně aromatickou bylinnou, která může obohatit naši kuchyni. Zcela jistě by neměla chybět v rybí polévce. Skvěle dochutí nejen skopové a telecí maso, ale i husí a kachní maso. Výborná je na štice či úhořovi. Pro zvýraznění chuti můžeme přidávat do nádivek a paštik. Šalvěj používáme v malém množství. Je velmi výrazná a lehce přebije chuť pokrmu. Je vhodná do tučných pokrmů, protože usnadňuje trávení. 

koupit