Lizela

Lizela - Kayenský pepř - 80g Váha: 80g

Lizela - Kayenský pepř - 80g Váha: 80g

Pepř kayenský: Kayenský pepř jsou rozemleté pálivé chilli papričky. Používáme ho do všech pokrmů, které chceme výrazně přiostřit. Je oblíbeným kořením mexické kuchyně, kde se přidává do fazolových směsí, masových omáček a marinád. 

koupit
Lizela - Anýz celý - 80g Váha: 80g

Lizela - Anýz celý - 80g Váha: 80g

Anýz celý: V kuchyni se používá do některých druhů pečiva, sušenek, při nakládání ovoce a zeleniny, v indické a čínské kuchyni do masitých pokrmů. Aromaticky voní a má výraznou lehce peprmintovou chuť. Známý je také pro své léčebné účinky.    

koupit
Lizela - Bazalka - 50g Váha: 50g

Lizela - Bazalka - 50g Váha: 50g

Bazalka: Patří neodmyslitelně k italské a středomořské kuchyni jižní Francie. Dodává nezaměnitelnou chuť především těstovinám, salátům, pizze a polévkám. Má sladce kořeněnou vůni s náznakem hřebíčku a anýzu, chuť je trochu peprná.  

koupit
Lizela - Bobkový list celý - 30g Váha: 30 g

Lizela - Bobkový list celý - 30g Váha: 30 g

Bobkový list celý: Bobkový list je výborný do omáček, polévek, ke zvěřině či rybám. Používáme ho též do luštěninových pokrmů a při nakládání zeleniny a hub. Má kořeněnou, mírně nahořklou chuť s nádechem citrusů. 

koupit
Lizela - Bobkový list mletý - 30g Váha: 30 g

Lizela - Bobkový list mletý - 30g Váha: 30 g

Bobkový list mletý: Bobkový list je výborný do omáček, polévek, ke zvěřině či rybám. Používáme ho též do luštěninových pokrmů a při nakládání zeleniny a hub. Má kořeněnou, mírně nahořklou chuť s nádechem citrusů. 

koupit
Lizela - Černucha - 80g Váha: 80g

Lizela - Černucha - 80g Váha: 80g

Černucha - černý kmín: Černucha je výjimečně chutné aromatické koření. Můžeme ho použít do salátů, při pečení drůbeže, vepřového i hovězího masa a na ryby nebo k dokořenění zeleninových polévek. Má lehce pálivou chuť a makovo-cibulovou vůni. 

koupit
Lizela - Česnek granulovaný - 80g Váha: 80g

Lizela - Česnek granulovaný - 80g Váha: 80g

Česnek granulovaný: Česnek je základní ingrediencí mnoha pokrmů v naší i světové kuchyni. Dává se do polévek, omáček, pokrmů z luštěnin, obilovin a hub. Přidáváme k pečeným a dušeným masům. Jeho chuť nejlépe vyniká v kombinaci s cibulí.   

koupit
Lizela - Česnek plátky - 80g Váha: 80g

Lizela - Česnek plátky - 80g Váha: 80g

Česnek plátky: Česnek je základní ingrediencí mnoha pokrmů v naší i světové kuchyni. Dává se do polévek, omáček, pokrmů z luštěnin, obilovin a hub. Přidáváme k pečeným a dušeným masům. Jeho chuť nejlépe vyniká v kombinaci s cibulí. 

koupit
Lizela - Estragon - 40g Váha: 40g

Lizela - Estragon - 40g Váha: 40g

Estragon: Estragon je základním kořením francouzské kuchyně. Používáme ho na pečená a grilovaná masa, hlavně drůbež a ryby, do zeleninových a vaječných pokrmů, omáček, polévek a nádivek. Jeho chuť je mírně hořká, nasládlá, s pikantním pepřovým podtónem a stopou anýzové vůně.  

koupit
Lizela - Fenykl celý - 80g Váha: 80g

Lizela - Fenykl celý - 80g Váha: 80g

Fenykl: Fenyklem se dochucují pokrmy z drůbežího masa a ryb, polévky a omáčky, přidává se do chleba a slaného pečiva. Fenykl má pronikavou lékořicovou vůni a chutí připomíná anýz. 

koupit
Lizela - Hřebíček celý - 30g Váha: 30 g

Lizela - Hřebíček celý - 30g Váha: 30 g

Hřebíček: V naší kuchyni hřebíček využíváme především při přípravě sladkých pokrmů, moučníků a vánočního pečiva. Má silně aromatickou příjemnou vůni a lehce peprnou ovocnou chuť. 

koupit
Lizela - Chilli drcené - 50g Váha: 50g

Lizela - Chilli drcené - 50g Váha: 50g

Chilli: Chilli drcené je směs rozdrcených různých druhů exotických paprik. Intenzita pálivosti závisí na druhu paprik. Navzdory své pálivosti patří k nejoblíbenějšímu koření. V kuchyni používáme do všech pokrmů, kterým chceme dodat pikantní a pálivou chuť jak v teplé tak i ve studené kuchyni.   

koupit
Lizela - Chilli papričky Bird's Eye - 30g Váha: 30 g

Lizela - Chilli papričky Bird's Eye - 30g Váha: 30 g

Chilli papričky: Tyto malé chilli papričky patří k pálivějším druhům. Využívány jsou hlavně v thajské a indonéské kuchyni. Tak jako ostatní chilli používáme všude kde chceme pokrmům dodat výraznou pálivost.    

koupit
Lizela - Jalovec celý - černý - 50g Váha: 50g

Lizela - Jalovec celý - černý - 50g Váha: 50g

Jalovec: Jalovec používáme při přípravě zvěřiny nebo do jídel, která chceme připravovat na způsob zvěřiny (nadivoko). Dává se také do rybích marinád a kysaného zelí. Má nasládlou výrazně pryskyřičitou chuť a vůni.  

koupit
Lizela - Kardamon mletý - 30g Váha: 30 g

Lizela - Kardamon mletý - 30g Váha: 30 g

Kardamon: Kardamon (Kardamom) výrazně dochucuje jak sladké tak i slané pokrmy. Je jednou ze základních ingrediencí orientální kuchyně. U nás se používá především k dochucování vánočního pečiva, zákusků a ovocných dortů. Můžeme jím aromatizovat steaky, mletá masa, masové vývary a pokrmy z kuřat. Má výraznou vůni a citrónovo-květinovou chuť s lehkou příměsí kafru a eukalyptu. 

koupit