Přátelský internetový obchod čajem výjimečné kvality za velice výhodné ceny. Výběr čínských, indických, nepálských i japonských čajů, prostě čaje ze všech koutů světa. Čerstvé zelené i černé čaje, letité Puerhy, Oolongy vhodné na Gong Fu přípravu, raritní bílé čaje a mnoho dalšího.
Výtečná třída originální verze tohoto oblíbeného zeleného čaje s praženou rýží z obchodu, který ji ve 30. letech 20. století uvedl v Japonsku na trh. Ve směsi je použitá velmi slušná, tradiční Sencha z vyhlášené oblasti Uji a mistrovsky opražená japonská rýže, která je kompaktní, na povrchu lesklá a minimálně rozpukaná. Čaj Genmaicha se vyznačuje jemným nálevem s typickou chutí lehce pražených oříšků. Výborný nápoj na celodenní popíjení či k jídlu. Cena za 50 g.
Vynikající čaj každoročně nominovaný do čajových soutěží jako např. Prefectural Tea competition of Shizuoka . Čajovníky, ze kterých pochází lístky na výrobu tohoto čaje, byly před sklizní na dvacet dnů zastíněny, čímž se docílilo jemnější chuti a bohatšího aroma. Čaj má stejnoměrné, tmavě zelené lístky jehličkovitého tvaru, které nám po zalití dávají nálev světlezelené barvy s bohatou, svěží, delikátní, jemně trávovitou chutí s decentní ušlechtilou hořčinkou a velmi příjemným, zeleně ovocným dozvukem, kt
Nejvyšší třída čaje kamairicha z malé rodinné farmy z Ashikity. Čaj je po vzoru čínských čajů ručně rolován a poté několikrát opakovaně pražen na pánvi, což se projevuje nezaměnitelným, decentně praženým aroma a plnou, sytou, ušlechtilou chutí, která nám u těchto vysokých sort může připomínat čaj typu Gyokuro. Cena za 50g balení.
Velmi dobrý čaj ze zahrad pana Kajihary, který vyrábí svůj čaj v malém množství velmi tradičním způsobem. U čajů Kamairicha je proces oxidace zastavován pečením na ohni (místo napaření, jak je tomu u čajů Sencha a Gyokuro). V chuti se tak objevuje velmi atraktivní, lehký tón připomínající vůni pečených kaštanů. Cena za 50g.
Stálice v naší nabídce – oblíbený japonský černý čaj vyrobený z kultivaru Koushun, který vyznačuje svou svéraznou, nasládlou, příjemnou chutí s lahodnými tóny medu a citrusů. Čaj je velmi dobře pitelný, hladký, bez náznaků svíravosti a je velmi krásným příkladem japonských černých čajů určených ke každodennímu popíjení. Cena za 50 g.
Kukicha je stonkový čaj, který vzniká tříděním čajů sencha a kabusé. Kukicha Asa Iri je velmi zajímavý čaj z oblasti ostrova Kjůšú zpracovaný metodou typickou spíše pro severní Japonsko, kdy se čaj jemně opraží, čímž se chladivé účinky zeleného čaje změní v účinky mírně hřejivé. Po upražení chuť čaje nabyde na rozměrech. Překvapí proto líbivými kakaovými tóny a světlým nálevem. Cena za 50 g.
Long Jing Xi Hu - Dračí studna od Západního Jezera. Jezero Xi Hu [si chu] se nachází poblíž města Hanghzou na východě Číny. Klášterní plantáže kolem něj byly známé už z dob „Klasické knihy o čaji“ od mistra Lu Yu (758 n. l.). Proces třídění, sušení a pražení má být přesně dodržován pro výrobu pravého Lung Chingu. Čaj má placaté lístky, výraznou vůni a v nálevu je sladký a krásně voňavý. Cena za 50 g.
Celým jménem Meng Ding Yu Ye Zhang Chun neboli Nefritové lístky dlouhého jara . Drobné ploché lístky z první sklizně - pouze pupen a lístek. Za sucha voní nádherně čerstvě a svěže po jarních bylinkách či rozkvetlých loukách. Chuť je povznášející, jiskřivá a jemně kořeněná. Aftertaste sládne na patře. Svěží lehký čaj, ideální pro vychutnávání jara. Cena za 25 g.
Mount Kenya je vysokohorský černý čaj (pěstován v oblasti Imenti ve výšce 2200 m n. m). Tmavý drobnější mírně kroucený list syté pronikavé vůně s charakteristickými dřevito-ovocnými tóny a s příjemnou usazenou kořeněnou složkou. Plná chuť s mírnou svíravostí, s tóny lesního ovoce v pozadí spolu s dřevinami, které jsou ovšem cítit minimálně. Dochuť je poměrně dlouhá, plná avšak příjemně zakulacená. Začátek dochutě je ještě mírně svíravý, vše se ale v průběhu času doznívání uhlazuje. Ideální čaj ke snídani
Dobrá základní třída čaje nesoucí věhlasný název Pi Lo Chun neboli „modrozelené spirálky jara atd. Sběr začíná ve dnech jarní rovnodennosti, koncem dubna období sběru končí. Sbírají se pouze výhonky s jedním zpola rozvinutým lístkem. Nálev má barvu jemně smaragdovou s chutí těžší, plnou, přesto velmi svěží. Cena je za 50 g.
Velmi dobrá shincha z oblíbeného kultivaru Asanoka. Příjemná, plná, hladká chuť s decentní mléčností a svěží, zelené travnaté aroma. Cena za 50 g.
Výborná sencha ze stenojmenného kultivaru, který byl vyšlechtěn speciálně pro vyšší horské oblasti prefektury Shizuoka křížením kultivarů Shizu 7132 a Asatsuyu. Má nádherný, jasně zelený nálev s velmi svěží, lehce nasládlou chutí, které se v dozvuku rozvíjí do ovocných tónů. Tento čaj je možné připravit na více nálevů. Baleno po 50 g.
Výtečná organická sencha z rozšířeného kultivaru Yabukita, z malé rodinné farmy, která produkuje jedny z nejlepších organických čajů v celém Japonsku. Typická ukázka čaje z kultivaru Yabukita, který se právě pro svou šťavnatost, živé a čisté aroma, těší takové popularitě. Cena za 50 g.
Vysoká třída hluboce napařené (Fukamushi) Senchy organických zahrad v horách prefektury Kagoshima. Lístky pocházejí z kultivaru, který je pro svou plnou a sladkou chuť často využíván na čaje typu Gyokuro. Tato Sencha má tak velmi příjemnou, hutnější a nasládlou chuť s výraznější umami s elegantní svěžestí, mléčnými tóny a příjemným oříškem v dochuti. Skvěle se hodí pro přípravu čajů za studena, ale je také velmi nenáročná při klasické přípravě, i proto je v Japonsku velmi populární. Cena za 50g balení.
Yutakamidori patří mezi nejrozšířenější japonské kultivary. Je oblíbený obzvláště na jihu Japonska v prefekturách Miyazaki a Kagoshima a právě odsud je tato naše Sencha, která je určená ke každodennímu nenáročnému popíjení. V chuti je plná, nasládlá s výraznější umami, v aroma spíše květová s jemným tónem čerstvě vyloupaných, pražených slunečnicových semínek a stopou mořské řasy. Cena za 50 g.