RŮŽOVÉ SUCHÉ VÍNO Toto rosé je velmi elegantní a lehké víno s překrásnou, jiskrnou barvou. Svěží aroma si zachovává typické tóny třešní, lesní jahody a růže. Chuť vína je vyvážená s příjemnou, hravou kyselinkou. Víno bylo vyrobeno z hroznů autentické odrůdy Areni Noir. Víno bude skvělým letním společníkem, ale uplatní se i jako příjemný lehký aperitiv kdykoli během celého roku.
Voskepar je víno, na které je vinařství Voskevaz právem hrdé. Ručně sklízené hrozny staré odrůdy Voskehat- pěstované již nejméně po dobu 3.000 let na vinicích v nadmořské výšce přes 1.000 m n.m. Víno jiskrné barvy s aroma bílého ovoce, ušlechlého dubu a komplexní vyváženou chutí zrálo 6 měsícu v barykových sudech z arménského dubu.
Toto svěží a přitom bohaté víno bylo vyrobeno z hroznů odrůd Voskehat a Kangun metodou řízeného kvašení v nerezových tancích. Ve vůni dominují tóny bílého ovoce, kdoule a citrusových plodů. Chuť vína je plná s příjemně vyváženou sladkostí a kyselinkami.
Jas a svěžest zkombinovaná v jedné sklence. Coupage odrůd Voskehat a Kangun přináší víno kterému v aroma dominují tóny bílého ovoce, jarních květin a citrusových plodů. V chuti plné víno s vyváženým poměrem kyselin a příjemnou dlouhou dochutí.
Tradiční coupage vinařství Voskevaz z hroznů odrůd Haghtanak a Milagh pěstovaných v blízkosti starověkého hlavního města Armenie - Aghavnatum. Rubínově zbarvené víno s tóny třešní a švestek v aroma zrálo 6 měsíců v barikových sudech z arménského dubu. Zrání dodalo vínu příjemnou harmonickou chuť se středně dlouhou dochutí. Víno je možné archivovat dalších 5 let pro dokonalý zážitek.
Elegan víno Voskehat, bylo vyrobeno z hroznů vypěstovaných na 60 let staré vinici v nadmořské výšce 1.000 m n. m. Vinifikace v hliněných karasech 2 měsíce na slupkách a následně 3 měsíce v 400 l sudech z arménského dubu. Víno má příjemný květinový buket se stopou vanilky, robustní tělo a příjemnou dochuť. Limitovaná edice 25.000 lahví.
Toto ušlechlé víno bylo vyrobeno z hroznů arménské autochtonní odrůdy Haghtanak ručně sbíraných na starých vinicích v nadmořské výšce 1.000 m n.m. Vinifikace probíhala po dobu 2 měsíců v hliněných Karasech a následně víno zrálo po dobu 14 měsíců v barikových sudech z arménského dubu. Limitovaná edice 5.000 lahví.
Toto jedinečné víno bylo vyrobenou z autochtonní odrůdy hroznů Areni Noir, sklizených ze 120 let staré vinice v nadmořské výšce 1.600 m n.m. Víno kvasilo a leželo 2 měsíce v Karasi a následně zrálo 12 měsícu v barikových sudech z arménského dubu. Proces výroby dodal vínu příjemné aroma černého ovoce, vanilky a mohutné tělo s dlouhou dochutí. Limitovaná edice 5.000 lahví.