Vynikající víno s rubínově červenou barvou s granátovými odstíny. Má příjemnou vůni pofalkách a výbornou chuť s vynikající strukturou. Víno se ideálně kombinuje s grilovanýmčerveným masem a zvěřinou.
Vinař Clemente Santi představil v roce 1865 první láhev s názvem Brunello di Montalcino. Jeho vnuk Ferruccio Biondi Santi pak pokračoval ve šlépějích svého dědečka a v usedlosti Il Greppo nedaleko Montalcina vyselektoval jen nejlepší keře, ze kterých se urodilo víno ohromné životaschopnosti, o čemž svědčí exempláře excelentních ročníků 1888 a 1891, jež se dochovaly dodnes. Bezesporu patří mezi nejlepší červená vína Toskánska, i celé Itálie. Vyrábí se výhradně v okolí městečka Montalcino. Jde o elegantní a
Tradiční červené víno DOCG z toskánské provincie Siena, jehož základem je odrůda Sangiovese, které zraje v sudech ze slavonského dubu 24 měsíců. Víno má rubínově červenou barvu s fialkovými odlesky, vyniká plnou a intenzivní chutí po červených bobulích s harmonickým a plným tělem a příjemnou tříslovinkou.
Světoznámé Chianti Classico DOCG z Toskánska se vyrábí z odrůdy Sangiovese (95%) a Canaiolo (5%), kdy hlavní fermentace probíhá 12 měsíců v dubových sudech a poté ještě minimálně 6 měsíců přímo v láhvi. Jedná se o svěží víno se světle rubínově červenou barvou. Má příjemné a harmonické aroma s tóny třešní a falek. Vyniká dobrým tělem a výbornou rovnováhou mezi taniny a kyselostí. Hodí se k masu a středně vyzrálým sýrům.
Světoznámé Chianti Classico DOCG Riserva z Toskánska se vyrábí pouze z odrůdy Sangiovese, kdy hlavní fermentace probíhá 18 měsíců v dubových sudech a poté ještě minimálně 6 měsíců přímo v láhvi. Má tmavě rubínově červenou barvou, plné tělo, skvělou strukturu, vynikající rovnováhu a vytrvalost chuti. Má ovocné a květinové aroma s kořenitými tóny po zrání ve francouzském dubu. Hodí se k červenému masu a středně tvrdým sýrům.
Světoznámé červené víno z italského Toskánska Chianti DOCG vyráběné prastarou klasickou metodou bez dlouhodobé fermentace v dubových sudech, čímž se získává mladé víno s příjemnými taniny s kořeněnou ovocnou chutí. Je vyrobeno pouze z odrůdy Sangiovese Má rubínově červenou barvu a hodí se ke zvěřině a červeným masům.