Kimchi je svěží, křupavý a tak akorát štiplavý korejský zelný salát, co pomalu kvasí do krásy.Toto kimchi je vhodné i pro děti a všechny ty, co nemají rádi příliš pikantní pokrmy. Nálož vitamínů, minerálů a probiotik s nízkým obsahem kalorií. S každým soustem konzumujete pořádnou porci vitamínů, ale také vápník, železo, velké množství antioxidantů či probiotik ve formě přátelských Lactobacillus bakterií. Lze si ho dát samostatně, jako přílohu nebo použít jako přísadu do jídel. lt;/div>
Lahodná sezamová pasta bohatá na bílkoviny, zdravé tuky a vlákninu. Dokáže nahradit máslo a hodí se téměř do každého receptu. Pokrmům dodá krémovitost a pozvedne jejich chuť na úplně novou úroveň
Naše Tahináda, vyrobená ze sezamové pasty Tahini, připomíná chutí datlové máslo. Její mlsání si můžete užít bez výčitek, protože neobsahuje žádné přidané cukry, konzervační látky, barviva ani palmový olej. Naopak je nabitá bílkovinami, kvalitními tuky a vlákninou. Skvěle dochutí jakoukoliv kaši, dá se namazat na chleba a výborná je i jen tak na lžičku. Pokud u vás doma ráno vítězí sladké, Tahináda od Živiny právě kandiduje na snídani šampionů.
Rajčata, co našla nový smysl života. Pod našima rukama se proměnila v lahodný 100% přírodní kečup, který nesmí chybět v žádné spíži či ledničce. Příjemně sladká chuť rajčat se v něm mísí s ovocnou chutí habanero papriček s lehkým štípnutím navrch. Vůbec nás neurazí, když mu budete říkat domácí.
BBQ omáčka pálivá pozvedne chuťově vaši grilovačku. V Přerově jsme upekli zeleninu, přidali fermentovanou Gochujang pastu a dochutili k dokonalosti. Možná se stane, že ji sníte dříve, než bude jídlo z grilu hotové. Barbecue omáčku můžete také zapéct s nachos v troubě nebo ji nalít na talíř i mimo grilovačku. Pikantní je tak akorát, není to žádný hořák.
„Oříškové“ máslo, jak ho neznáte. Tahináda má krémovou texturu a bohatou chuť. Pistácie jsou bohaté na zdravé tuky, vitamíny, bílkoviny, vlákninu a minerály. Jedná se o přírodní antioxidanty. Svým složením tahináda zrychluje metabolismus a snižuje množství špatného cholesterolu v těle. Jakmile ji jednou ochutnáte, nebudete vědět, kdy přestat. Dopřejete si ji na palačinkách nebo lívancích. Chcete-li zdravěji mlsat, je pistáciová tahináda tou správnou volbou.
Na thajské nudle Pad Thai nedáme dopustit. S naší omáčkou si teď i vy doma snadno a do 15 minut připravíte autentický Pad Thai se sladkokyselou chutí tamarindu.
Autentická Teriyaki omáčka z čerstvých surovin. Nenapodobitelná japonská omáčka, která je poměrně sladká i slaná zároveň. Poslouží k marinování masa a ryb.
Sladká chilli omáčka patří k nejoblíbenějším omáčkám na světě. Ta naše je spíš pro milovníky ostrých chutí. Hodí se hlavně k různým pokrmům asijské kuchyně. Rozumí si dobře s masem, rybami, rýží nebo grilovanou zeleninou. Čistě rostlinného původu a je tedy vhodná i pro vegany Vyrobena z čerstvých surovin v Přerově Autentická Sladká chilli omáčka z čerstvých surovin, kterou jsme vyrobili v Přerově ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Základem omáčky jsou zázvor a chilli p
Bulgur se získává z tvrdých odrůd pšenice, kdy se její zrna namáčí a napařováním se zbaví otrub. Po vysušení se podrtí na menší kousky. Namáčením a vařením dochází ke vzniku enzymů a částečné přeměně škrobů na jednoduché cukry. Díky tomu je také příprava bulguru velice snadná.
Cizrna patří mezi nejkvalitnější luštěniny vhodné pro lidskou výživu. Je velmi důležitá jak ve stravě vegetariánů, veganů, malých dětí a také pro těhotné ženy. Cizrna má vysoký podíl bílkovin, sacharidů a vlákniny.
Kuskus je drobná, granulovitá obilovina, která je vyrobená z pšenice, ječmene nebo prosa. Tento populární pokrm pochází ze severní Afriky, ale je oblíbený po celém Středomoří a na Blízkém východě. Je vynikající jako příloha k masu, zelenině nebo salátům a je známý svou schopností absorbovat příchutě a koření. Je oblíbený pro svou jednoduchost přípravy a výbornou chuť.
Vločky jsou kvalitním zdrojem energie a živin. Zaženou hlad na dlouhou dobu, obohatí tělo o rozpustnou i nerozpustnou vlákninu i vitamíny a minerály, bílkoviny i nenasycené mastné kyseliny.
Semolinové tagliolini, které trochu připomínají špagety či tagliatelle. V průřezu mají kulatý tvar a hodí se především k omáčkám a ragú. Výborné jsou také v kombinaci s máslem a lanýžem. Naše tagliolini jsou vyrobené bez vajec z italské semolinové mouky z tvrdé pšenice.
100% přírodní kečup, který škrob, barviva ani jiné přidané látky neviděl ani zdálky. Za svou krásnou barvu i jemnou chuť vděčí jen těm nejsladším rajským jablíčkům, které pečeme dle původní receptury našich babiček.