Camarda Brindisi Rosso DOP - novinka! Jméno Brindisi pochází ze stejnojmenného městečka Brindisi, které vzniklo již v 16.století a bylo součástí Římského impéria. Camarda je oblast v provincii Brindisi. V jižanském červeném se snoubí 2 původní odrůdy z podpatku Itálie - Negroamaro a Malvasia Nera (typický blend pro Salento).
100% odrůda Negroamaro, které je po ruční sklizni sušeno asi 60 dní v sálech určených pro appassimento , poté maceruje ve velkých rotujích vinifikátorech. Víno dále na 6 měsíců putuje do barikových sudů a pár měsíců ještě zůstává ve vinařství po nalahvování.
Jméno odrůda Negroamaro dostala z místního dialektu „niuru maru“ a to hlavně podle tmavých slupek hroznů a nahořklé chuti vína. Předpokládá se, že tato odrůda vinné révy přišla z Řecka. 100% odrůda Negroamaro 12,5 % alk.
Víno z odrůdy Primitivo di Manduria v limitované edici Aeronautica Hrozny se sklízí v první dekádě měsíce září a jsou pečlivě vybírány na vinicích z výborné oblasti pro odrůdu primitivo Manduria v italském podpatku Apulia.* Tato limitovaná edice je věnovaná 36.leteckému pluku a jeho 80letému výročí založení.
Z podpatku Itálie - Apulie je červené plné a sametové víno SERAIA - nyní novinka! Limitovaná Aeronautica Edizione - 61.pluk (100% Malvasia Nera).
Profesionální otvírák na víno vám vždy zpříjemní tuto chvilku!Otvírák je nejen krásný nástroj, ale i velmi vhodný dárek pro milovníky vín.Velmi kvalitní profi otvírák na víno originál z vinařství Due Palme vyrobený firmou Murano.
Velmi oblíbená odrůda Primitivo v této unikátní RISERVA Zlaté láhvi nadchne každého znalce kvalitních červených vín. Dlouhé zrání ve francouzských a amerických dubových barikových sudech, poté v láhvi dodává tomuto vínu nejen jedinečnou barvu, ale především zcela unikátní chuť..
Z podpatku Itálie - Apulie je červené plné a sametové víno SERENERE (Tmavé večery) - 100% Malvasia Nera Nový design a název u nás velmi oblíbeného vína Seraia, která byla nahrazena právě Serenere.
Vynikající italské víno Serre s nevšední a velmi řídce osázenou odrůdou Susumaniello (100%), která pochází z regionu Apulia (Puglia). Je třeba také zmínit, že hrozny Susumaniello jsou zvláště bohaté na antokyany (antioxidanty), které mají řadu zdravotních výhod.
AKCE 3+1 ZDARMA Víno z odrůdy Primitivo z vinic, které mají 40 let.Intenzivní červená barva se šarlatovými odlesky. Vůně je bohatá s velkou intenzitou ovoce - ovocné šťávy a džem, lehce opečené, s nádechem vanilky a čokolády. Chuť je zralá, výrazná, ale zároveň jemná s taniny a dokonale v rovnováze s ovocem a dlouhým závěrem s doteky mandlí a lískových oříšků. Krásná komplexní a vyvážená chuť.
Velmi oblíbená odrůda Primitivo v této unikátní RISERVA Zlaté láhvi nadchne každého znalce kvalitních červených vín. Dlouhé zrání ve francouzských a amerických dubových barikových sudech a následně v láhvi dodává tomuto vínu nejen jedinečnou barvu, ale především zcela unikátní chuť.. Hrozny se sklízí v první dekádě měsíce září a jsou pečlivě vybírány na vinicích z výborné oblasti pro odrůdu primitivo Manduria v italském podpatku Apulia.
Vlajková loď vinařství v růžových vínech!Získává se z vybraných hroznů Susumaniello a Primitivo Jasně třešňově růžové barvy, má jemně ovocnou a květinovou vůni s tóny černé třešně, třešně a maliny. Chuť je šťavnatá a vyvážená, s výraznou kyselinkou, která umocňuje její svěžest.
Odrůda Primitivo patří mezi nejoblíbenější odrůdy jižní Itálie. Domovským místem této odrůdy je Apulie a tato odrůda vinné révy s modře zbarvenými bobulemi si našla, v poslední době, výrazné místo i v srdcích českých milovníků vína.Připravili jsme pro vás bedýnku se všemi víny z této odrůdy z naší nabídky, abyste mohli porovnat a případně vybrat, které vás zaujme nejvíce.
50% Primitivo + 50% Cabernet Sauvignon Vinice se nacházejí mezi městečky Brindisi, Lecce a Taranto.
Primitivo di Manduria je bestsellerem našeho eshopu - zkuste a budete souhlasit! Nyní nově i v Magnum impozantní láhvi (1,5 litru). Toto Primitivo má tmavě rubínově červenou barvu s intenzivními fialovými odlesky. Ve vůni se každý prvek vyznačuje elegancí a jemností.Na patře má skvělé tělo, jemné a bohaté na ušlechtilé třísloviny, s vanilkovým a kakaovým zakončením