Milovníci sladkých snídaní, zbystřete! Máme pro vás slaďoučký nugátový krém, který je perfektní na palačinky, tousty i croissanty. Je krásně krémový, sametový a ihned připravený k použití. Konec obyčejným snídaním. Kromě jednoduchého namazání na toasty nebo palačinky se krém hodí i na sušenky, panettone a využijete ho třeba i do receptu na tvarohový koláč. A to už je pěkná řádka sladkých dobrůtek, že?
Milovníci sladkých snídaní, zbystřete! Máme pro vás slaďoučký mandlový krém, který je perfektní na palačinky, tousty i croissanty. Je krásně krémový, sametový a ihned připravený k použití. Konec obyčejným snídaním. Kromě jednoduchého namazání na toasty nebo palačinky se krém hodí i na sušenky, panettone a využijete ho třeba i do receptu na tvarohový koláč. A to už je pěkná řádka sladkých dobrůtek, že?
Caponata je italské jídlo, které připomíná ratatouille je připravena podle tradičního sicilského receptu. Hlavní surovinou jsou lilky dušené na olivovém oleji, ke kterým se přidává řapíkatý celer, rajský protlak, cibule, paprika, bazalka, kapary a olivy. Někdy se podává s kostičkami rybího masa (například mečouna). Hotová caponata se může posypat rozinkami, mandlemi nebo třeba piniovými oříšky. Má sladkokyselou chuť a teplá se podává jako příloha k masu, rybě nebo těstovinám. Studená zase jako letní
Hotová rajčatová omáčka z opečených sicilských pistácií a sýru ricotta má naprosto špičkovou chuť. Je sice jemně kořeněná, ale díky přidání čerstvého sýru ricotta a sicilských pistácií je chuť hezky vyladěná. Náš TIP: Je ideální k těstovinám i na čerstvém nebo opečeném chlebu. Vyzkoušíte?
Hotová rajčatová omáčka s olivami, cibulí a kapary se skvěle hodí k těstovinám i jako příloha k čerstvým rybám. Můžete ji ale využít i společně s bruschettou, které krásně zvýrazní chuť. Tato italská omáčka je připravená z kvalitních surovin a během chviličky s ní bez většího vaření vykouzlíte perfektní dobroty.
Tato typická italská hotová omáčka je vyrobena z čerstvě utržených rajčat, tuňáka a sicilského divokého fenyklu. Nejvíc si na ní pochutnáte společně s těstovinami. Náš tip: Uvařte si špagety s tuňákem a fenyklem Doba přípravy: 10 minut Ingredience pro 4 osoby: 1 sklenice rajčatové omáčky s tuňákem 300 g Sklenici s rajčatovou omáčkou nalijte do velkého hrnce a zahřejte ji. Těstoviny uvařte v dostatečném množství osolené vody a když jsou těstoviny al dente, slijte je a smíchejte s ohřátou rajčat
Typické sicilské pesto s čerstvými rajčaty, bazalkou, ořechy a sýrem ricotta s krémovou a sametovou konzistencí. Přidává se do něj čerstvá kozí ricotta, která se používá hlavně jako koření na špagety, na bruschetty nebo crostini. Skvěle se hodí i k jídlům z kuřecího masa. Použití: K těstovinám (hlavně špagetám) a k přípravě nápaditých bruschett. Je to i fantastická marináda na kuřecí a vegetariánské pokrmy. Náš tip: Uvařte si během 10 minut Ingredience pro 2 osoby: 1 sklenice Campo d'Oro Pesto Rosso
Milovníci sladkých snídaní, zbystřete! Máme pro vás slaďoučký krém s čokoládou, který je perfektní na palačinky, tousty i croissanty. Je krásně krémový, sametový a ihned připravený k použití. Konec obyčejným snídaním. Kromě jednoduchého namazání na toasty nebo palačinky se krém hodí i na sušenky, panettone a využijete ho třeba i do receptu na tvarohový koláč. A to už je pěkná řádka sladkých dobrůtek, že?
Pochutnejte si na italském pistáciovém pestě se sicilskými pistáciemi rozemletými se špetkou soli a olivového olejem. Pesto se hodí především ke špagetám s krevetami, smetanovým sýrem a pancettou nebo k bruschettě se zralými cherry rajčátky. Naprostá delikatesa! Využijete ho i jako marinádu na opečené královské krevety na špejli. Podávejte pokapané s olivovým olejem a citronem. Náš TIP: Zkuste špagety s pistáciovým pestem a dobou přípravy do 10 minut. Počet porcí: pro 4 osoby Potřebujete: 1 sklenici pis
RAJČATOVÁ OMÁČKA S ČERVENÝMI KREVETAMI Z MAZARA Tato hotová omáčka je vyrobena z čerstvě utržených rajčat s přídavkem nejlepších červených krevet z Mazary. Použití: Tato typická sicilská omáčka je připravena s největším respektem ke svému původu a podává se ideálně s talířem těstovin. Náš tip: ŠPAGETY S KREVETAMI A RAJČATY SAUCE Doba přípravy: 10 minut Ingredience pro 4 osoby: 1 sklenice Campo d'Oro Krevety rajčata. Omáčka. Postup: Sklenici s rajčatovou omáčkou Campo d'Oro Shrimps Tomato Sauce nalijte d
Rajčatová omáčka Arrabbiata s chilli papričkou: Rajčatová omáčka s čerstvými rajčaty, chilli a sýrem Ragusano PDO . Tato italská omáčka se vyznačuje výjimečnými ingrediencemi, které svědčí o dokonalosti této země. Používáme přirozeně sladká rajčata, která vaříme s hojným přídavkem pikantního chilli koření. Použití: Rajčatová omáčka Arrabbiata s chilli papričkou je plná chuti a má výraznou pikantní příchuť. Obsahuje také slavný sicilský sýr Ragusa. Je ideální k podávání s těstovinami nebo na čerstvém či o
Pikantní pepř a pepřový krém v slunečnicovém oleji. Tento výjimečný pepřový krém je stvořen pro milovníky výrazných chutí. Jeho intenzivní chuť a pikantnost jsou perfektní pro použití na bruschettu, kde dodává jedinečnou chuťovou dimenzi. Můžete ho také použít k ochucení talíře špaget s česnekem a kapkou oleje, čímž vytvoříte překvapivě lahodnou kombinaci. Tento krém je také skvělým prostředkem k ozvláštnění různých pokrmů a pečení.
Vychutnejte si sicilské zelené olivy, které jsou pečlivě uchovávány ve slaném nálevu, aby dosáhly maximální kvality. Náš tip: Tyto olivy jsou nejen křupavé a chutné, ale také se stávají dokonalým doplňkem předvečerního nápoje. Skvěle se hodí také jako ozdoba pro nápadité saláty, pizzu nebo jednoduše jako výborný doplněk k masovým či rybím pokrmům.
Osvěžující sicilské pesto, vyrobené s láskou a starostlivostí, spojuje bazalku, petrželku, česnek, špetku chilli a odvážný přídavek sicilského Pdo pecorina, který dodává intenzivní chuť a vůni. Tento výjimečný produkt můžete použít jako dochucovadlo pro lahodné těstoviny nebo jako lahodnou zálivku na čerstvé bruschetty. Jeho vynikající chuť se však také skvěle doplňuje s různými salámy, uzeninami nebo sýry, což z něj dělá ideální přílohu pro tyto pochoutky.
Lahodné pesto ze sicilských paprik, vařených v octě, obohacené o krémovou ricottu a výrazný sicilský sýr Pecorino DOP. Náš tip: Toto chutné pesto v sobě spojuje lahodnou kozí ricottu a charakteristický sicilský sýr Pecorino. Je ideální jako dochucovadlo pro vynikající těstoviny nebo jako přísada k plněnému kuřeti s pancettou. Můžete ho také jednoduše rozetřít na čerstvé bruschetty a vychutnat si ho jako chuťovou pochoutku.