Jedinečný terroir Modrých Hor - vína s nezaměnitelným charakterem. Děláme víno hlavou, srdcem a rukama. Moravské víno má zůstat moravským - ovocné a svěží bez zbytečných kudrlinek.
pozdní sběr - suché Ovocné tóny a zajímavě strukturované třísloviny. Doporučujeme k tmavým masům, vepřové panence v pikantní úpravě a zvěřině. Skvěle se hodí k pečené kachně a sýrům s ušlechtilou plísní. Tip! Hovězí líčka dušená na červeném víně
pozdní sběr - suché Lehčí kyselinka se zralou plností a dostatečnou ovocností. Doporučujeme ke grilovaným tmavým masům, zvěřině nebo jehněčímu. Tip! Medailonky z jelení kýty s brusinkovou omáčkou
moravské zemské víno - polosuché Plné víno s minerálním charakterem a hladkou kyselinkou. Doporučujeme k rybám, mořským plodům, těstovinám nebo k sýrům s ušlechtilou plísní. Tip! Špagety Carbonara
moravské zemské víno - polosuché Rýňák s plnou, osvěžující ovocnou vůní a jemnou kyselinkou. Doporučujeme k drůbeži, tučnějším masovým pokrmům, sladkovodním a mořským rybám a asijské kuchyni. Tip! Pečené filátko z candáta
moravské zemské víno - suché Lehčí, jemně kořenitá chuť ovocného charakteru. Doporučujeme k studeným předkrmům, rybám, drůbeži, ale i mořským plodům. Dobře doplní majonézové saláty a smetanové omáčky. Tip! Těstoviny s kuřecím masem a houbami ve smetanové omáčce
moravské zemské víno - suché Příjemně pitelný vlašák z terasových vinic Velkých Pavlovic. Suché víno s nízkou kyselinkou doporučujeme ke studené kuchyni. Výborné k salátům, uzeným rybám, paštikám a sýrům s ušlechtilou plísní. Tip! Zabíjačkové speciality
moravské zemské víno - suché Suchý, pepřový Veltlín z Velkých Pavlovic s nízkou kyselinkou. Víno vhodné pro každodenní stolování. Ředěné vodou jako vinný střik perfektně tiší žízeň. Doporučujeme ke sladkovodním rybám, zeleninovým salátům a smaženému masu. Tip! Pstruh na másle, vídeňský telecí řízek
moravské zemské víno - suché Základ cuvée tvoří ze 70% Rulandské modré, které dává vínu plnost s typickou zemitostí a 30% Zweigeltrebe, které přináší příjemnou ovocnost a pikantnost. Lehčí víno, pěkně vyvážené s elegantní ovocnou, hořkomandlovou vůní, jemnou tříslovinkou a pevnou řízností. Ideální ke každodennímu pití. Doporučujeme podávat k lehkým úpravám těstovin, sýrům, nebo biftekům. OCENĚNÍ: Top77 vín v ČR
moravské zemské víno - polosuché Cuvée odrůd Ryzlink rýnský a Chardonnay. Svěží víno s elegantní ovocnou vůní a jemnou kyselinkou. V chuti a vůni se objevují tóny meruněk, broskví, hrušek nebo banánů. Tip! K lehkým úpravám těstovin, mořských ryb nebo jemným uzeninám.
moravské zemské víno - suché Páteří vína je šťavnaté Neuburské (50%), které doplňuje kořenitý Tramín červený (40%) a jako pomyslná třešnička na dortu přispívá Hibernal (10%) svou bohatou vůní a trochou zbytkového cukru. V chuti a vůni se spolu příjemně pojí medové tóny sladkého koření, bezového květu, čajové růže a angreštu. Ideální k výrazným sýrům , olivám a nebo mořským plodům.
pozdní sběr - polosladké Chardonnay, které potěší ty, co mají rádi sladší vína s nižším alkoholem a lehkou kyselinkou. Typická jemná, medová vůně s tóny banánů, sadového ovoce a pražených oříšků. Vhodné pro slavnostní příležitosti. Dobře doplňuje sladší jídla, skvěle se hodí k dezertům, paštikám nebo uzeným pokrmům.
kabinetní víno - suché Jemná ovocná vůně se stopami růžového grepu, zeleného jablka, vlašského ořechu a máty. Jemná kyselinka společně s nízkým alkoholem a zbytkovým cukrem tvoří lehké a přitom příjemně pitelné víno. Tato odrůda je náročná, ale výsledek je jedinečný. Doporučujeme podávat k lehké úpravě ryb, k zeleninovým pokrmům a salátům. Skvěle se hodí k pečené drůbeži, nebo paštice.
pozdní sběr - polosuché Zralé víno s dominantní vůní tradiční vinohradnické broskve, typickou vůní sadového ovoce, meruněk a lučního medu. Chuť je zvýrazněna pikantní kyselinkou s dlouho trvajícím vjemem ovocitého závěru. Vhodné k tučnějším masitým pokrmům a uzenému, k lehké úpravě ryb a drůbeže.
pozdní sběr - suché Světle rubínová barva s fialovými záblesky. Vůně je kořenitá s ovocnými tóny ostružin, sušených švestek a jemným nádechem lékořice. Chuť je plná, kořeněná s lehkou kyselinkou a jemnými tříslovinami. Víno Frankovky může být běžným denním vínem. Doporučujeme ke kořeněným úpravám mas, k hovězím steakům, kachně, huse a k vyzrálým sýrům.
Přírodně šumivé - suché Pet-Nat je svým způsobem nepředvídatelné víno. Každá láhev může být originál a být tak trochu jiná. Světle žlutá barva, po probuzení bublinek s jemným závojem. Kvasniční vůně s jemnou medovou vůní s tóny banánů, hrušky a pražených oříšků. Ovocně krémové včetně jemných kalů a jemného perlení. Sýrová mísa, krevety, lehká těsta s pestem