Nakupte vše potřebné pro Vaše vinařství, zahrádku nebo hospodářství na jednom místě.
KUPZIT je nový přípravek vyvinutý na odstranění sirovodíkového aroma z vína a dalších kvašených produktů. Obsahuje 2% citrátu mědi. Pro snadné dávkování a manipulaci je pokrytý speciálním bentonitem a je granulovaný. Působí rychle a specificky s osobitými siřičitými nepříjemně cítícími separacemi jako sirovodík a merkaptan.
Souprava na čiření červených vín a bílých aromatických vín. Obsahuje speciální šetrný bentonit PLUXCOMPACT, želatinu a křemičitý sol TOSIL. Křížové čiření bentonit - želatina zajišťuje dokonalé vyčiření a vyčištění vína, bílkovinnou stabilitu a vyladění senzorických vlastností vína. Dodržujte následující pořadí aplikace: bílá vína = tosil-želatina-bentonit, červená vína = želatina-tosil-bentonit. Po aplikaci tosilu a želatiny je nutné víno po sedimentaci (cca 2-14 dnů) stočit, až následně pak lze aplikova
VÝŽIVA KVASINEK Vlastnosti: Aktivační činidlo pro fermentaci. Umožňuje a usnadňuje rychlé kvašení s pravidelným a kompletním průběhem. Je účinný doplněk při použití sušených kvasinek. Přináší minerální soli, amoniakální dusík a thiamin chlorohydrát (vitamín B).Dávkování: 10 - 30 g/hl při první nebo druhé fermentaci.Skladování: skladujte na suchém, chladném a dobře větraném místě.
VÝŽIVA KVASINEK Vlastnosti: Aktivační činidlo pro fermentaci. Umožňuje a usnadňuje rychlé kvašení s pravidelným a kompletním průběhem. Je účinný doplněk při použití sušených kvasinek. Přináší minerální soli, amoniakální dusík a thiamin chlorohydrát (vitamín B).Dávkování: 10 - 30 g/hl při první nebo druhé fermentaci.Skladování: skladujte na suchém, chladném a dobře větraném místě.
ANTIOXIDANT40% roztok hydrogensiřičitanu amonného na síření moštů, vína a nápojů. Vhodný jako antioxidant k udržení reduktivního stavu vín, protibakteriální a protiplísňové činidlo. Dávkování: 10ml/hl poskytuje ca 40 mg SO2/l a 113 g/l NH 4. Přidává se přímo na hrozny v průběhu mletí nebo již k pomleté homogenizované hmotě.Skladujte v chladu a suchu. Otevřené balení těsně uzavřít.
ANTIOXIDANT40% roztok hydrogensiřičitanu amonného na síření moštů, vína a nápojů. Vhodný jako antioxidant k udržení reduktivního stavu vín, protibakteriální a protiplísňové činidlo. Dávkování: 10ml/hl poskytuje ca 40 mg SO2/l a 113 g/l NH 4.Přidává se přímo na hrozny v průběhu mletí nebo již k pomleté homogenizované hmotě. Skladujte v chladu a suchu. Otevřené balení těsně uzavřít.
PROSTŘEDEK KE SNÍŽENÍ KYSELOSTI. Je tvořen hydrogenuhličitanem draselným (95%) s přídavkem vínanu draselného (5%). Léčivé činidlo pro kyselá a hořká vína. Jednoduše a přesně umožňuje požadovanou redukci kyselosti a v konečném důsledku vznik jemných a lahod
TANIN PRO ČERVENÁ VÍNA Vlastnosti: směs různých druhů taninů určená pro červená vína. Jeho přídavkem během kvašení dochází ke stabilizaci barvy, podpoře struktury vína. Omezuje potřebu síření. Podporuje proteinovou stabilitu vín.Dávkování: 10-20 g/hl během kvašení, 20-40 g/hl u hroznů napadených plísní, 5-15 g/hl přídavek do hotových vín.Skladování: otevřené balení uzavřít a skladovat v suchém a bezprašném prostředí.
Středně hydrolyzovaná kapalná želatina s vysokým nábojem. Vhodná jak pro statické čiření tak i pro flotaci. Čiření bílých i červených vín. Dávkování: 15 - 40 ml/hl do moštu, 10 - 20 ml/hl pro bílá vína, 30 - 60 ml/hl pro červená vína.
Granulovaný bentonit získaný speciálním procesem. Jeho aktivační poměr je navržen tak, aby měl účinnost srovnatelnou se sodným bentonitem, ale množství usazenin podobné jako vápenatý bentonit. Proto i v menších dávkách kombinuje vynikající číření s bílkovinnou stabilitou při nízké tvorbě sedliny. Pluxcompact má zvláštní vlastnosti, které ho předurčují jako ideální čiřidlo pro vysoce kvalitní pro vína bílá, červená i rosé. Je velmi efektivní při konečném ošetření, zejména v kombinaci s bílkovinnými čiřidly
ANTIOXIDANT Přípravek obsahuje disiřičitan draselný (95%), kyselina L-askorbová (3%), tanin (2%). Směsný preparát zabraňující množení kvasinek s antioxidačním účinkem. Vhodný pro prevenci mikrobiálních nemocí vína, chemicko-fyzikálních změn a pro léčení oxidovaných vín.Dávkování: 1 tableta na 100 litrů pro prevenci u červených vín, 2 tablety na 100 litrů pro prevenci u bílých vín, 3 tablety na 100 litrů jako léčivá dávka, 3 tablety na 100 litrů u sladkých vínTablety rozpusťte v malém množství vína nebo v
DISIŘIČITAN DRASELNÝ Bílý krystalický prášek s mírným zápachem po oxidu siřičitém. Vhodný jako antioxidant k udržení reduktivního stavu vín, protibakteriální a protiplísňové činidlo. 1g disiřičitanu dodá 0.5g SO2. Dávkování: 20g disiřičitanu na 1000 l vín
Ušlechtilá kultura mléčných bakterií Oenococcus oeni určená pro vinařství. Po zaočkování do vína a dodržení daných podmínek dochází k nastartování jablečno-mléčné fermentace.
Barva červ. tekutá. Jde o roztok přírodního červeného barviva - anthocyanu Použití v potravinářském a nápojářském průmyslu. Použití u vína s ohledem na vinařský zákon.
Aroma potravinářské. Aroma určené k použití v potravinářství. Použití ve vinařství odvislé od platného vinařského zákona. Optimální dávkování je 1:1000.