Kuchařské a cukrářské kurzy, čistě rostlinné, veganské. Široká nabídka cukrářského zboží a surovin. Moderní veganské dezerty.
Amatika Blanche 35 % je první čistě rostlinná bílá čokoláda od francouzské společnosti Valrhona. S touto čokoládou, ve které se snoubí sladkost mandlí a oříškové tóny, se Vám bude pracovat stejně snadno jako s jakoukoliv tradiční bílou čokoládou.
Amatika Blanche 35 % je první čistě rostlinná bílá čokoláda od francouzské společnosti Valrhona. S touto čokoládou, ve které se snoubí sladkost mandlí a oříškové tóny, se Vám bude pracovat stejně snadno jako s jakoukoliv tradiční bílou čokoládou.
Modifikovaný kukuřičný škrob je přírodní škrob, který byl tepelnými procesy upraven, aby změnil některé ze svých vlastností. Díky tomu má například výrazně vyšší odolnost při vaření než konvenční škroby. Tento škrob je tak skvělým pomocníkem třeba při výrobě krémů, které prochází procesem pečení při vyšších teplotách.
Modifikovaný kukuřičný škrob je přírodní škrob, který byl tepelnými procesy upraven, aby změnil některé ze svých vlastností. Díky tomu má například výrazně vyšší odolnost při vaření než konvenční škroby. Tento škrob je tak skvělým pomocníkem třeba při výrobě krémů, které prochází procesem pečení při vyšších teplotách.
Na tomto kurzu se naučíte vše, co potřebujete o práci s čokoládou vědět. Během dvou dnů se podíváme na všechny možné aplikace - od pralinek, přes dekorace až po dezerty.
Čirok je ceněn pro své výtečné výživové vlastnosti jako je vysoký obsah bílkovin, vlákniny, nízký glykemický index, obsah minerálních látek a vitamínů skupiny B. Dalším velkým pozitivem je obsah antioxidačních látek (fenol, tanin), které jsou dobré pro prevenci rakoviny a kardiovaskulárních onemocnění.
Pohanka je plodina, která na český stůl patří již od středověku. Je nutričně bohatá, má vysoký obsah vlákniny, bílkovin, vysoký obsah rutinu (flavonoid), obsahuje vitaminy skupiny B a minerální látky. Díky tomu příznivě ovlivňuje naši imunitu a dobře působí i na nervovou a cévní soustavu. Je loupaná mechanicky (ne termicky), takže si zachová větší množství živin, které se při tepelném zpracování ztrácí. Tato pohanka je bezlepková (garance obsahu lepku do 20mg/kg).
Milujete voňavé cukroví, křupavý chléb, kořeněné perníčky, vláčné palačinky či šťavnatou bublaninu? My také. S naší bezlepkovou směsí od firmy Probio připravíte všechny tyto dobroty v biokvalitě a bez lepku. Směs pro vás namíchali z čerstvě umletých bio mouk z jejich bezlepkového mlýna – pohankové, čirokové, kukuřičné a rýžové. Směs můžete použít prakticky na cokoliv i na zahušťování omáček.
Bezlepková směs, která se velmi povedla. Bezlepkový chleba chutná výborně a doporučujeme ho i těm, kdo netrpí celiakií. Je namíchaný z velmi kvalitních mouk - čirokové, pohankové, rýžové,... a semínek. Vydrží vláčný až tři dny. Chléb ze směsi lze upéct v domácí pekárně i v běžné troubě.
Rýžová mouka má velmi jemnou chuť a je lehce stravitelná. Je výborná na lívanečky, palačinky, dorty, sušenky i buchty. Skvěle zahušťuje a dá se výborně kombinovat s dalšími bezlepkovými moukami. Garance bezlepkovosti (obsah lepku do 20mg/kg).
Rýžová mouka má velmi jemnou chuť a je lehce stravitelná. Je výborná na lívanečky, palačinky, dorty, sušenky i buchty. Skvěle zahušťuje a dá se výborně kombinovat s dalšími bezlepkovými moukami. Garance bezlepkovosti (obsah lepku do 20mg/kg).
100% kakaový přírodní prášek s nízkým obsahem tuku (10-12 %) Tento kakaový prášek není alkalizovaný a má tak světlejší barvu a kyselejší chuť než tradiční alkalizované kakaové prášky. Certifikace BIO - produkt ekologického zemědělství
Lyofilizované maliny, tedy maliny sušené mrazem, procházejí procesem, při kterém je ovoce prudce zmraženo a následně pomalu sušeno ve vakuu. Díky tomu si zachovává svou chuť, vůni, strukturu, přirozenou barvu, ale také vitamíny, živiny a minerály.
Nová vylepšená verze pektinu NH! Pektin NHX je univerzální želírující látka vhodná pro výrobu glazur (čokoládových i ovocných), ovocných pěn, krémů či marmelád. Ukázky použití v recepturách najdete v podrobném popisu níže.
Aroy-D kokosový nápoj je ideální na přípravu omáček, zákusků i pudinků. Má velmiamp;nbsp;podobné vlastnosti jako smetana - zjemní, a zároveň zahustí vaši omáčku či krém.