Rozvoz farmářských potravin. Maso, uzeniny a mléčné výrobky. To nejlepší od naších farmářů. Objednejte si lokální suroviny.
V této chutné paštice se potkává kvalitní zvěřina ze šumavských lesů a sušené švestky macerované v červeném víně odrůdy Rulandské modré. Vysoký obsah jeleního masa dělá z této paštiky kvalitní delikatesu. Sušené švestky dodávají paštice jemně nasládlou chuť, díky čemuž se dobře kombinuje se sýry a uzeninami.
Kachní paštika v sobě skrývá celou kachnu a několik dní příprav a práce. Kachní prsa na několik dní naložíme do solného láku, pak je citlivě zaudíme, přidáme k nim zbytek masa z kachny, kachní játra, vyškvařené kachní sádlo, česnek – a paštika s jedinečnou chutí je na světě! Skvěle doplní těžší červená vína a bylinné destiláty. Je oceněna značkou Regionální potravina Ústeckého kraje a KLASA, udělená ministrem zemědělství. To si zaslouží jenom ty
Ne, neklame Vás zrak, avšak neděste se! To co držíte v rukou není nic hanlivého, ba naopak. Pod názvem vejmrda se skrývá tradiční pochoutka z křene, masového vývaru, octa a většinou jablek, které jsme my nahradili voňavými kdoulemi. Ačkoliv po přečtení názvu očekáváte nejspíše nějaký nevkusný vtip, pochází tento název podle etymologického slovníku jazyka českého od pana Machka, z doby, kdy slovo mrdati či mrcati bylo běžně používáno jako synonymum výrazů: pohybovat ocasem, vrtět, či přeneseně: obrůstat te
Svatojánské ořechy jsou delikatesa vyrobená z vlašských ořechů, podle původní 100 let staré receptury. Ještě zelené (nezralé) vlašské ořechy sklízíme v období kolem svatého Jana (24. června), kdy ještě není zcela vyvinutá skořápka ořechu. Díky tomu je lze celé (včetně skořápky a slupky) naložit do lahodného kořeněného sirupu z cukru. Kromě výborné chuti, jsou vlašské ořechy známé pro své blahodárné účinky na lidský organismus.
Rakytník řešetlákový je zdomácnělý ovocný keř pocházející z východu, někdy zvaný sibiřský zázrak. Věděli jste, že plody rakytníku obsahují několikanásobně více vitamínu C než citrony? A nejen to, jsou nabušené antioxidanty a vitamíny skupiny B, D, E. Ale co je nejzajímavější - vitamínů zůstává pořád dost i po uvaření na džem. Zakládáme si na rychlé výrobě, aby si všechny cenné látky co největší sílu. Složení výrobku: šťáva z rakytníku (Hippophae rhamnoides), cukr, želírující látka - pektin
Borůvky na tento džem máme z Jeseníků, kde dozrávají postupně od nížin po hřebenové partie. Mají typickou, velmi silnou ovocnou chuť. Borůvkový džem je skutečná delikatesa, nejlepší na krajíc chleba s máslem. A co teprve, když se rozmíchá v domácím hustém jogurtu. Jo, a pokud vám ukápne na oblečení nebo na koberec, skvrna se těžko odstraňuje - hold kvalita je kvalita. Složení výrobku: lesní borůvky (Vaccinum myrtillus L.), cukr, želírující látka - pektin Hmotnost: 170g
Babička chodívala se smaltovanou konvičkou na lesní mýtinu, kde vždycky rostly maliny. Ty do konvičky pěchovala, až byla šťáva až k hrdlu. Doma na odšťavňovacím mlýnku se vše propasírovalo, šup s tím do hrnce, zasypat cukrem a už se sbírala pěna. Celá kuchyně voněla malinami. Určitě vyzkoušejte její recept, skvělá je na lívance a palačinky. Složení výrobku: šťáva z malin (Rubus idaeus), cukr, želírující látka - pektin Hmotnost: 175 g
11%EPM, 4,5%VOL Spodně kvašený ležák plzeňského typu je uvařen tradiční metodou s využitím kvašení na otevřené spilce. Ležák se vyznačuje vyšší plností a příjemnou nahořklou chutí s nádherným chmelovým aroma.
Rok fermentovaná chilli omáčka. Ano, slyšíte dobře, slovy jeden rok. Chuť jalapenos se krásně rozležela a získala komplexní chuť plnou umami. Na pálivosti papričky nic neztratily a zachovaly si vše, co správná chilli omáčka má mít. Kam se hrabe Tabasco nebo Sriracha. Tohle je extraliga. Jednou okusíte a už nebudete chtít jíst nic jiného. Papričky jalapenos jsme doplnili tradiční kombinací rajčat, zázvoru a česneku, abychom získali autentický FerMato šmrnc.
Ochutnejte jemné a šťavnaté kousky z filetů sumečka afrického ve vlastní šťávě. Chuťově připomíná jemné krůtí maso, někomu chutná trochu jako tuňák, ale je mnohem šťavnatější. Sumeček africký, nebo také keříčkovec je sladkovodní ryba, která je čím dál více ceněná a vyhledávaná hned z několika důvodů. Jednak pro relativně snadný chov, ale také proto, že má rychlé přírůstky. Sumeček má lahodné maso, dietology ceněné pro vysoký obsah bílkovin, navíc vůbec není cítit typickou rybinou . V mase vůbec nejsou ko
Tradiční staročeský pokrm ze sušených hub a ječných krup, který se dá jíst studený, ohřátý přímo ve skleničce, nebo navíc ještě zapečený. Na houbách jsme nešetřili, takže máte šanci ochutnat stroček (ten nesmí ve směsi chybět, po něm se pokrmu někdy říká Černý kuba), křemenáče, klouzky a samozřejmě hříbky. Složení výrobku: ječné kroupy vařené (61%), cibule, vepřové sádlo škvařené, směs sušených hub (hřib hnědý (Imleria badia), křemenáč osikový (Leccinum aurantiacum), kozák březový (Leccinum scabrum), klou
Banány pro všechny dilda a kóce z Brna Tekutá óda na brněnský orloj, chloubu všech Brňáků Slaďoučký a návykový speciál z těch nejzralejších banánů Lahodná a návyková LIMITKA Obsah alkoholu: 12 % obj.
Králík s tymiánem opilý Ryzlinkem rýnským. I takto bychom mohli popsat králičí paštiku, v níž se spojuje práce moravských vinařů a českých farmářů. Králičí maso je výborná a zdravá surovina, která dnes na našich stolech bohužel chybí. I tohle je cesta, jak navrátit králičí maso zpátky do denního jídelníčku.
Bujónku lze použít k vaření polévek, dochucení omáček, masových či zeleninových směsí. Krásně dodá chuť při vaření rýže, bulguru, kuskusu apod. Jejímu použití se meze nekladou.
Sladká chilli omáčka patří k nejoblíbenějším omáčkám na světě. Ta naše je spíš pro milovníky ostrých chutí. Hodí se hlavně k různým pokrmům asijské kuchyně. Rozumí si dobře s masem, rybami, rýží nebo grilovanou zeleninou. Čistě rostlinného původu a je tedy vhodná i pro vegany Vyrobena z čerstvých surovin v Přerově Autentická Sladká chilli omáčka z čerstvých surovin, kterou jsme vyrobili v Přerově ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Základem omáčky jsou zázvor a chilli p