Puerh - Puer, nejširší nabídka na trhu, kvalitní archivní čaje
2011, tmavý puerh výtečné kvality lisovaný do tvaru mini tuocha. Originální a čistá chuť pravého rýžového puerhu, připomíná rýži Basmati, tentokrát velmi silnou. Tmavě rudohnědý nálev silně zemité, lehce květinové lahodné chuti typické pro tento Puerh. Dozvuk je velmi dlouhý do smetanovo - máslova. Vhodný k pití ihned.
Červený čaj z oblasti Simao v provincii Yunnan. Obsah Jin Hao (zlatých tipsů) činí 60-70%. List je zpracován v souladu s původní technologií výroby. Následně je slisován do tvaru listů a zabalen. Nálev má oranžově-červenou barvu, chuť je jemná, plná, s tóny sušených meruněk, švestek a medu. Jako v každém správném čaji typu Dian Hong najdete i zde sladké tóny, které mohou vzdáleně připomínat hořkou čokoládu nebo vanilku. Vůně je výrazná, s každým nálevem jemnější a vícevrstevná. Jedná se o limitovanou ruč
Černý čaj z oblasti Yinya v provincii Yunnan. Obsah bílých a zlatých tipsů činí až 90%. List je zpracován v souladu s původní technologií výroby. Následně je slisován do tvaru koláče, zabalen do hedvábného papíru a uložen do suchého sklepa. Nálev má oranžově-červenou barvu, chuť je výrazná, plná, s tóny sušených broskví a medu. Vůně je výrazná, s každým nálevem jemnější a vícevrstevná. Jedná se o limitovanou ruční výrobu.Čaje dodáváme vždy z poslední dostupné sklizně.
Název nezískal podle barvy nálevu, ta je ostatně žlutá až žlutohnědá, ale díky přítomnosti bíle ochmýřených výhonků, které ho charakterizují. Bílý čaj chutná mimořádně jemně a lehce nasládle. Sklizeň čajovníkových lístků a pupenů je, stejně jako celý proces výroby, skutečně choulostivou záležitostí. Čína je sice největším světovým dodavatelem bílého čaje, přesto jeho objem činí pouhé jedno procento ze všech tamních čajů. Nejpopulárnější jsou bílé čaje z provincie Fujian, výjimečně se pěstují také v Yun
2014, skvělý a tradiční zelený Puerh. Zlatě jasný až oranžový nálev, jiskrnný, výrazná chuť, čerstvé až trávové aroma, kouřový nádech chuti, krásný a jasný dozvuk do datlí a fíků. Vhodný k archivaci v originálním balení nebo i kouskově při zabalení do neprodyšného obalu a uchování v chladu a temnu.
2018, exklusivní květový Puerh, vyrobený pouze z květů Kamélie japonské. Ruční výroba, použit postup stejný jako u zeleného Puerhu. Světle zelený až granátový nálev, jiskrnný, výrazná chuť, čerstvé až trávové aroma, lehce kouřový nádech chuti, krásný a jasný dozvuk. Medové tóny do meruněk a broskví. Lehký podtón jasmínu s lilií. Vhodný k archivaci.
2020, naprosto unikátní zelený Puerh. Zlatě jasný až oranžový nálev, jiskrnný, výrazná chuť, čerstvé až trávové aroma, kouřový nádech chuti, krásný a jasný dozvuk do smetanova až máslova s podtónem mandlí. Vhodný k archivaci v originálním balení nebo i kouskově při zabalení do neprodyšného obalu a uchování v chladu a temnu.
2009, unikátní zelený Puerh. Zlatě jasný až krystalický nálev, jiskrnný, výrazná chuť, čerstvé trávové aroma, silně kouřový nádech chuti, krásný a jasný dozvuk do smetanova až máslova s podtónem květů lilie. Vhodný k archivaci v originálním balení nebo i kouskově při zabalení do neprodyšného obalu a uchování v chladu a temnu.
2017, tmavý puer velmi vysoké kvality lisovaný do tvaru cihly. Tmavě rudohnědý až hnědý nálev zemité chuti typické pro tento Puerh s neobvykle silným květinovým nádechem. Cihla je vyráběná ručně z čajových listů, sbíraných na slunných jižních stráních v horách. Při výrobě jsou dodrženy původní postupy výroby tohoto nápoje. Nálev čistý, jiskrnný, hutný. Chuť je silná, jasná s dlouhým dozvukem broskví. Vhodný k pití hned. Archivní záležitost.
2011, velmi zajímavý, exklusivní tmavý puer vysoké kvality lisovaný do tvaru cihly. Tmavě rudohnědý až hnědý nálev středně zemité chuti typické pro tento Puerh s neobvykle silným ovocným nádechem. Cihla je vyráběná ručně z čajových listů, sbíraných na mlžných chladných severních stráních v Hnědých horách. Při výrobě jsou dodrženy původní postupy výroby tohoto nápoje. Nálev čistý, jiskrnný, hutný. Chuť je velmi výrazná a silná, jasná s dlouhým dozvukem medu a smetany. Vhodný k pití hned. Archivní záležito
2017, vysoce kvalitní, unikátní, tmavě červený až hnědý Puerh. Uložen k dozrání do suchého skalního sklepa. Jemná, ale výrazná chuť, středně silné zemité aroma, archivní záležitost. Stále zraje. Po otevření je cítit síla čaje Puerh. Dozvuk jasný, jiskrnný, karamelový ku konci cítíte pražené oříšky.
2020, Surovina je pečlivě vybírána. Následně fermentována s postupným přidáváním čajových listů. Jde o tmavý puerh s obsahem cajových listů v různém stupni fermentace. Vysoce kvalitní, unikátní, tmavě červený Puerh. Uložen k dozrání do suchého sklepa. Jemná, ale výrazná chuť, středně silné zemité aroma, určen k archivaci. Stále zraje. Po otevření je cítit síla čaje Puerh. Dozvuk jasný, jiskrnný, lehce smetanový.
2011, Tmavý puerh, který vyniká exkluzivní kvalitou. Vysoce kvalitní, unikátní, tmavě červený až hnědý Puerh. Uložen k dozrání do suchého sklepa. Silná, výrazná chuť ovoce, středně silné zemité aroma, určen k archivaci. Stále zraje. Po otevření je cítit síla čaje Puerh. Dozvuk jasný, jiskrnný, máslový až do karamelova. Na konci jsou cítit pečené švestky.
2006, tmavý puer velmi vysoké kvality lisovaný do tvaru cihly. Tmavě rudohnědý až hnědý nálev zemité chuti typické pro tento Puerh s neobvykle silným medovým nádechem. Cihla je vyráběná ručně z čajových listů, sbíraných na chladných severních stráních v horách v nadmořské výšce nad 1300 m.n.m. Při výrobě jsou dodrženy původní postupy výroby tohoto nápoje. Nálev čistý, jiskrnný, hutný. Chuť je silná, jasná s dlouhým dozvukem lesního medu. Vhodný k pití hned. Archivní záležitost.
2013, Tmavý puerh, který vyniká exkluzivní kvalitou. Surovina je sbírána ze starých stromů vysoko v horách v nadmořské výšce až 2000 m.n.m. Vysoce kvalitní, unikátní, tmavě červený až hnědý Puerh. Uložen k dozrání do suchého sklepa. Silná, výrazná chuť starého puerhu s tóny pražených mandlí, silné zemité aroma, určen k archivaci. Stále zraje. Po otevření je cítit síla čaje Puerh. Dozvuk jasný, jiskrnný, lehce citrónový.