Byliny na hubnutí, játra, ledviny, žaludek, odvodnění, vysoký krevní tlak, prostatu, trávení a celý organismus. Zdravá výživa, doplňky a superpotraviny.
Veliké zářivé květy barvy slunce, které se za ním dokonce otáčejí. Potkáváme ji na poli i v zahradách. To je slunečnice roční, která pochází ze Severní Ameriky, odkud ji do Evropy přivezli Španělé v 16. století. V 18. století se ze slunečnicových semen začal lisovat olej. Okvětní lístky rostliny lahodí našemu oku a díky mnoha prospěšným látkám i našemu zdraví.
Pestrovka kulovitá, kterou můžete znát také pod názvem Pestrovka hlavatá, je neotropický druh, jehož domovem je území od středního Mexika až po východní Brazílii. Je to oblíbená okrasná květina, která se pěstuje i v zahradách střední Evropy. Je vhodná také do květinových vazeb, jelikož si její květenství udržuje barvu, a to dokonce v sušených kyticích. Její uplatnění však najdeme i v tradiční medicíně.
Pestrovka kulovitá, kterou můžete znát také pod názvem Pestrovka hlavatá, je neotropický druh, jehož domovem je území od středního Mexika až po východní Brazílii. Je to oblíbená okrasná květina, která se pěstuje i v zahradách střední Evropy. Je vhodná také do květinových vazeb, jelikož si její květenství udržuje barvu, a to dokonce v sušených kyticích. Její uplatnění však najdeme i v tradiční medicíně.
Pestrovka kulovitá, kterou můžete znát také pod názvem Pestrovka hlavatá, je neotropický druh, jehož domovem je území od středního Mexika až po východní Brazílii. Je to oblíbená okrasná květina, která se pěstuje i v zahradách střední Evropy. Je vhodná také do květinových vazeb, jelikož si její květenství udržuje barvu, a to dokonce v sušených kyticích. Její uplatnění však najdeme i v tradiční medicíně.
Pestrovka kulovitá, kterou můžete znát také pod názvem Pestrovka hlavatá, je neotropický druh, jehož domovem je území od středního Mexika až po východní Brazílii. Je to oblíbená okrasná květina, která se pěstuje i v zahradách střední Evropy. Je vhodná také do květinových vazeb, jelikož si její květenství udržuje barvu, a to dokonce v sušených kyticích. Její uplatnění však najdeme i v tradiční medicíně.
Možná vás překvapil název této rostliny. Pokud se však podíváte na její půvabné květy, zjistíte, že svým vzhledem připomínají ženské pohlavní orgány. Jejím zvláštním jménem to však nekončí. Poté co květy přelijete horkou vodou, začne se nálev barvit do modra, proto se také můžete setkat s názvem modrý čaj. Přidejte však citrón a vznikne barva fialová. Ještě k tomu má jedinečnou chuť a obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. V ajurvédě patří bylina mezi základní čtveřici stimulantů nervové soustavy.
Možná vás překvapil název této rostliny. Pokud se však podíváte na její půvabné květy, zjistíte, že svým vzhledem připomínají ženské pohlavní orgány. Jejím zvláštním jménem to však nekončí. Poté co květy přelijete horkou vodou, začne se nálev barvit do modra, proto se také můžete setkat s názvem modrý čaj. Přidejte však citrón a vznikne barva fialová. Ještě k tomu má jedinečnou chuť a obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. V ajurvédě patří bylina mezi základní čtveřici stimulantů nervové soustavy.
Možná vás překvapil název této rostliny. Pokud se však podíváte na její půvabné květy, zjistíte, že svým vzhledem připomínají ženské pohlavní orgány. Jejím zvláštním jménem to však nekončí. Poté co květy přelijete horkou vodou, začne se nálev barvit do modra, proto se také můžete setkat s názvem modrý čaj. Přidejte však citrón a vznikne barva fialová. Ještě k tomu má jedinečnou chuť a obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. V ajurvédě patří bylina mezi základní čtveřici stimulantů nervové soustavy.
Možná vás překvapil název této rostliny. Pokud se však podíváte na její půvabné květy, zjistíte, že svým vzhledem připomínají ženské pohlavní orgány. Jejím zvláštním jménem to však nekončí. Poté co květy přelijete horkou vodou, začne se nálev barvit do modra, proto se také můžete setkat s názvem modrý čaj. Přidejte však citrón a vznikne barva fialová. Ještě k tomu má jedinečnou chuť a obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. V ajurvédě patří bylina mezi základní čtveřici stimulantů nervové soustavy.
Voňavou a nasládlou skořici najdeme v mnoha druzích vánočního cukroví, v koláčích a dortech, ale také zní můžeme připravit lahodné mléko a je nezaměnitelnou součástí svařeného vína nebo punče. Nejenže jde o vysoce ceněné a oblíbené koření, ale navíc svým složením přispívá i našemu zdraví. Skořici říkáme kůře ze stromu skořicovníku pravého, který je rovněž známý jako skořicovník cejlonský.
Voňavou a nasládlou skořici najdeme v mnoha druzích vánočního cukroví, v koláčích a dortech, ale také zní můžeme připravit lahodné mléko a je nezaměnitelnou součástí svařeného vína nebo punče. Nejenže jde o vysoce ceněné a oblíbené koření, ale navíc svým složením přispívá i našemu zdraví. Skořici říkáme kůře ze stromu skořicovníku pravého, který je rovněž známý jako skořicovník cejlonský.
lt;p>Voňavou a nasládlou skořici najdeme v mnoha druzích vánočního cukroví, v koláčích a dortech, ale také zní můžeme připravit lahodné mléko a je nezaměnitelnou součástí svařeného vína nebo punče. Nejenže jde o vysoce ceněné a oblíbené koření, ale navíc svým složením přispívá i našemu zdraví. Skořici říkáme kůře ze stromu skořicovníku pravého, který je rovněž známý jako skořicovník cejlonský.
Voňavou a nasládlou skořici najdeme v mnoha druzích vánočního cukroví, v koláčích a dortech, ale také zní můžeme připravit lahodné mléko a je nezaměnitelnou součástí svařeného vína nebo punče. Nejenže jde o vysoce ceněné a oblíbené koření, ale navíc svým složením přispívá i našemu zdraví. Skořici říkáme kůře ze stromu skořicovníku pravého, který je rovněž známý jako skořicovník cejlonský.
Pomeranč jistě všichni známe. Je plodem pomerančovníku pravého neboli čínského, který je rozšířen v subtropickém klimatickém pásu. Kůru pomerančovníku můžeme použít v kuchyni na přípravu dezertů, dochucení omáček nebo na přípravu alkoholických i nealkoholických nápojů. Díky svému složení má také léčivé účinky.
Pomeranč jistě všichni známe. Je plodem pomerančovníku pravého neboli čínského, který je rozšířen v subtropickém klimatickém pásu. Kůru pomerančovníku můžeme použít v kuchyni na přípravu dezertů, dochucení omáček nebo na přípravu alkoholických i nealkoholických nápojů. Díky svému složení má také léčivé účinky.