Obchod se zdravou výživou, který nabízí široký sortiment zboží pro zdravé vaření, pečení, nebo jen mlsání.
Čočka červená obsahuje velké množství zdraví prospěšných látek a to bílkoviny, vlákninu, železo, selen, fosfor nebo zinek Čočka červená je zbavená slupek, proto je lépe stravitelná a nenadýmá Čočku červenou není potřeba před vařením namáčet, je uvařená během 15 minut, Je ideální do polévek a kaší Čočku červenou lze ale přidat i do salátu, pomazánek, použít jako přílohu, je rychle hotová, rozvaří se na hladkou kaši. Složení: červená čočka loupaná půlená. Výživové údaje na 100g:Energetická hodnota: 1470 kJ
Quinoa neobsahuje lepek a je tedy vhodná pro celiaky. Je ideální příloha místo rýže, bulguru nebo kuskusu. NASA tuto plodinu zařadila na seznam potravin, kterou astronauti konzumují při pobytu ve vesmíru, Quinoa nebo taky Merlík chilský je ceněna díky vysoké nutriční hodnotě a jako plodina obsahující velmi vysoké procento bílkovin Quinou zařadila NASA jako vhodnou plodinu do výzkumného programu, jehož výsledky by umožnily podporovat a udržet lidský život během dlouhých vesmírných letů řízených člověkem.
Chia semínka jsou významným zdrojem bílkovin, proteinů, kvalitních sacharidů, vlákniny a tuků, z nichž mají vysoké zastoupení omega 3 a omega 6 mastné kyseliny. Semínka dále obsahují železo, vápník, hořčík, fosfor, měď a vitamin E Chia seminka jsou oblíbená u vegetariánů, veganů nebo osob s redukční dietou, protože díky obsahu vlákniny a vysoké schopnosti vázat vodu přispívají k pocitu sytosti. Po nabobtnání se přidávají do jogurtů, do mléka, salátů i do rúzných jídel Chia semínka je lépe nepřevařovat, ab
Konopná semínka loupaná můžete využít jak do sladkých, tak i slaných receptů. Ideálně je přidejte do kaší, posypejte s nimi saláty, ozdobte krémové polévky, či je přidejte do vašeho ranního smoothie a müsli Konopná semínka loupaná taky můžete použít na pomazánky, pesta, raw tyčinky (kuličky) a do různých dezertů Konopná semínka loupaná neobsahují THC, proto je mohou konzumovat děti, těhotné a kojící ženy, lidé v rekonvalescenci a sportovci Složení: konopné semínko loupané 100% Výživové údaje na 100 g:Ene
Lněné semínko působí preventivně proti obezitě, napomáhá tělu vylučovat různé škodliviny a užívání je vhodné i při cukrovce či problémech s ledvinami. Navíc pomáhá při nemocech jater a cév, udržuje pravidelný srdeční rytmus a snižuje nebezpečí mozkové příhody. Pro zvýšení účinků na organismus, se doporučuje konzumovat lněné semínko rozdrcené, popř. ho pečlivě rozžvýkat. Len hnědý je nutričně téměř identický se lnem zlatým. Jediný rozdíl je snad v jejich chuti. Hnědý len je chuťově výraznější, přirovnává s
Slunečnicová semínka jsou oblíbená nejen u lidí pro svou bohatou zásobu živin, ale v zimě i u ptáků na krmítkách. Semínka totiž obsahují velké mnořství zdravých tuků mastné kyseliny omega-6 s vitamínem E, hořčík, železo, vápník nebo selen. Slunečnicová semínka zlepšují trávení, urychlují proces hojení a podporují mozkové funkce Slunečnicová semínka slouží jako zdravé mlsání ať už samotné, solené, v müsli nebo v čokoládě. Používají se také v kuchyni jako přísada do salátů, pečiva, dezertů nebo sušenek. Slo
Dýňová semínka najdou široké uplatnění pro svou chuť a vysoký obsah bílkovin, minerálních látek a kvalitních tuků v teplé i studené kuchyni Dýňová semínka obsahují vitamin E, zinek, vitamíny ze skupiny B a jsou bohatým zdrojem omega 3 a 6 masných kyselin. Dýňová semínka jsou vhodná do polévek, pečiva, salátů ale i jako samostatná pochoutka. Složení: dýňové semínko loupané, 100%. Výživové údaje na 100g:Energetická hodnota: 2349 kJ / 567 kcalTuky: 44,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 8,4 gSacharidy:
Sezamová semena mohou mít různou barvu – od krémově bílé po černou a obsahují asi 50 % rostlinných olejů a 20 % bílkovin Sezamová semena se používají v kuchyni hlavně jako posyp na sladkém i slaném pečivu Sezamová semínka díky vysokému obsahu karotenu, hořčíku, vápníku a zinku slouží jako účinný lék při chorobách očí, sliznic, kůže, nehtů a vlasů. Jsou prospěšná k prevenci i léčbě neuróz, depresí a při kardiovaskulárních nemocech Sezam je ze všech semínek nejbohatší na tzv. fytosteroly, které velmi prospí
Jáhlová kaše intantní je výbornou variantou nejen pro vaši snídani. Její předností je rychlá a snadná příprava, bezlepkovost a dobrá stravitelnost, také díky vláknině, která přispívá k správnému trávení. Jáhlová kaše vzniká pomocí extruze, což je způsob úpravy, při němž se namletá obilovina, upravuje v extruzním válci za společného působení tepla a tlaku a následným rychlým odpařením vlhkosti dochází k nafouknutí výrobku. Jáhlová kaše je vhodná i na slano, k zahuštění polévek, na obalování masa a do peči
Pohanková kaše je výbornou variantou nejen pro vaši snídani. Její předností je rychlá a snadná příprava a bezlepkovost. Pohanková kaše je významným zdrojem rutinu, který pomáhá zlepšovat elasticitu stěny cévní, sníží její lomivost, zpomaluje tvorbu destičkové zátky, ředí krev a zlepšuje její cirkulaci, což je důležité zejména pro mozek a srdce. Pohanková kaše je upravena v extruzním válci, kde na pomletou obilovinu společně působí teplo a tlak a následným rychlým odpařením vlhkosti dochází k nafouknutí v
Švestky sušené bez pecek jsou určeny k přímé spotřebě Švestky se hodí do kaší, smoothies, na pečení i při vaření do sladkých a slaných jídel Švestky jsou bohaté na vitamíny, minerály, vlákninu a antioxidanty Švestky sušené jsou výborné na trávení, mají velké množství vlákniny, při úlevě od zácpy jsou ještě účinnější než psyllium, což je další projímavý prostředek. Švestky jako velký zdroj antioxidantů snižují hladinu „zlého“ LDL cholesterolu a pomáhají předcházet onemocnění srdce a rakovině. Jsou také vel
Datle sloužily jako bohatý a rychlý zdroj energie už starým civilizacím Egypťanů a Židů Datle jsou také významným zdrojem draslíku, chlóru, železa a vitamínů B Datle pomáhají proti ucpávání tepen a přes svou velkou sladkost, dlouhodobě nezvyšují hladinu glukózy v krvi Datle mají ze všeho ovoce patrně nejvyšší energetickou hodnotu. Uvádí se, že z kilogramu datlí získá lidské tělo 2500–2800 kilokalorií. Složení: 100 % datle sušené, vypeckované Výživové údaje na 100 g:Energetická hodnota: 1158 kJ/ 277 kcalT
Javorový sirup je přírodní sladidlo získávané z mízy javoru cukrového. Grade A je nejjemnější a nejsvětlejší druh Javorový sirup Grade C je zároveň nejintenzivnější chuti a je nejlevnější. Sirup je hustší, ale vhodnější spíše do pečení než na polívání lívanců Javorový sirup Grade C se využívá se všude tam, kde máme rádi jeho výraznou chuť – kaše, müsli, nápoje… Javorovým sirupem můžete při vaření a pečení nahradit bílý cukr v poměru 3 díly sirupu za 4 dílycukru. Složení: 100% zahuštěná míza z javoru cukr
Xylitol je nesmírně ceněn pro svoji schopnost chránit zuby před zubním kazem. Tento účinek je způsoben napadáním ústní mikroflóry zodpovědné za vznik zubního kazu.Protože xylitol je stejně sladivý jako cukr, jednoduše si oslaďte šálek kávy nebo čaje stejným množstvím, jako u běžného cukru. Krystalický xylitol je také přímo použitelný pro vaření a pečení. Na rozdíl od jiných cukrů se při vysokých teplotách nerozkládá, takže je skvělý do všech receptů, které vyžadují cukr. Upravit recept pro použití xylitol
Lahůdkové droždí se pro obsah vysocekvalitních bílkovin, vitaminů skupiny B, minerálních látek, stopových prvků používá na zvýšení biologické hodnoty jídla Lahůdkové droždí přidá jídlům plnou a výraznou chuť, ale nemá kvasící účinky, nehodí se tedy pro pekařské účely Lahůdkové droždí se používá jako ochucovadlo do polévek, omáček, pomazánek, salátů Výživové údaje na 100g:Energetická hodnota: 1425 kJ / 341 kcalTuky: 4,2 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,60 gSacharidy: 40,20 g, z toho cukry: 15,60 gVlá