Obchod se zdravou výživou, který nabízí široký sortiment zboží pro zdravé vaření, pečení, nebo jen mlsání.
Složení: datle, 20% švestky, 9% vlašské ořechy, 1% skořice Výživové údaje na 100 g:Energie: 1414 kJ/338 KcalTuky: 6,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 gSacharidy: 63,5 g, z toho cukry: 35,8 gVláknina: 3,6 g Bílkoviny: 9,3 gSůl: 0 g
Složení: datle, 10% jablečný prášek, 9% pekanové ořechy, 1% skořice Výživové údaje na 100 g:Energie: 1343 kJ/321 KcalTuky: 7,1 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 gSacharidy: 58,3 g, z toho cukry: 49 gVláknina: 2,5 g Bílkoviny: 6,6 gSůl: 0 g
Složení: datle, 15% kokos, 10% kešu ořechy Výživové údaje na 100 g:Energie: 1661 kJ/397 KcalTuky: 17,4 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 12,6 gSacharidy: 52,1 g, z toho cukry: 41,9 gVláknina: 4,4 g Bílkoviny: 8,6 gSůl: 0 g
Žvýkačky od českého výrobce Hugo neobsahují aspartan nebo jiná umělá sladidla či barviva. Jsou slazeny xylitolem získávaným z kůry břízy bělokaré nebo z ovoce a mají méně kalorií v porovnání s běžnými žvýkačkami s přidanými sladidly. Vhodné i pro diabetiky.
Jablčno -jahodové kroužky jsou skvělá ovocná pochoutka bez přidaného cukru a konzervantů. Složení: jablečné pyré 70%, jahodové pyré 30%, rýžový škrob. Výživové údaje na 100 g:Energetická hodnota: 322 kJ / 77 kcalTuky: 0 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0 gSacharidy: 20,20 g, z toho cukry: 19,00 gVláknina: 0,90 gBílkoviny: 1,00 gSůl: 0,16 g
Ume ocet při výrobě (fermentaci) švestiček umeboshi vzniká jako odpadní produkt červená voda ume-su, neboli umeocet. Z chemického hlediska ale s octem nemá nic společného Ume ocet má slanokyselou chuť a i když má v názvu slovo ocet spíše nám pokrm osolí než okyselí Ume ocet obsahuje velké množství minerálních látek, enzymů a vitamínů ve vstřebatelné podobě Ume ocet používáme v kuchyni na dochucování jakéhokoliv jídla (polévky, omáčky, luštěniny) dá se použít i do salátů a dressinků. Prostě kamkoliv dle
TAMARI SAN-J BIO je sójová omáčka s tradiční chutí v bio kvalitě, používá se k dochucování pokrmů. Tradiční japonský výrobek v biokvalitě, který se podobně jako shoyu používá k dochucování pokrmů. Tamari na rozdíl od Shoyu má výraznější chuť, hustější konzistenci, tmavší barvu a neobsahuje lepek. Prochází i odlišným výrobním procesem – vzniká při výrobě Misa. Jelikož výtěžnost při výrobě Tamari je mnohem nižší než u Shoyu, odráží se to i ve vyšší ceně. Obsahuje vysoce kvalitní aminokyseliny a mikroorgan
Rýžová mouka se využívá především k přípravě sladkých, nepečených dezertů Rýžová mouka je vynikající surovinou pro pečení bezlepkových sušenek, dortů a nekynutých buchet Rýžová mouka je vhodná pro zahušťování omáček slaných nebo sladkých jídel Rýžová mouka zvyšuje objem a pojivost (bezlepkových) směsí Výživové údaje na 100 g:Energetická hodnota: 1 584 kJ / 350 kcalTuky: 1,2 gSacharidy: 75 gVláknina: 2 gBílkoviny: 9 gSůl: 0 g
Pohanková mouka je bez lepku a ocení ji proto celiaci a osoby alergické na lepek Pohanková mouka se hodí na zahuštění polévky nebo omáčky, hodí se do palačinek, muffinů, sušenek, nebo placek, a to pro sladké i slané vaření. Pohanková mouka je díky své lehce oříškové chuti snadno kombinovatelná s jinými potravinamiPohanková mouka a její konzumace přispívá k posílení imunitního systému Výživové údaje na 100 g:Energetická hodnota: 1708 kJ / 351 kcalTuky: 2 gSacharidy: 75 g, z toho cukry: 1 gVláknina: 1 gBílk
Hořká čokoláda bez přidaného cukru se sladidlem erythritol. Složení: kakaová hmota, sladidlo - erythritol, emulgátor - řepkový lecitin. Obsah kakaové sušiny min. 70%. Výživové údaje na 100 g:Energie: 1854 kJ/449 KcalTuky: 41 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 26 gSacharidy: 36 g, z toho cukry: <0,10gVláknina: 10 g Bílkoviny: 9,1 gSůl: 0,02 g
Stévie je rostlina, která pochází z jižní Ameriky, kde ji už po staletí užívají jako přírodní rostlinné sladidlo Stevie 250 x sladší než cukr a má nulovou energetickou hodnotu, v jejich listech jsou mimo jiné obsaženy proteiny, vláknina, karbohydráty, železo, fosfor, vápník, draslík, sodík, magnesium, zinek a vitamíny A a C Stevie nezvyšuje hladinu cukru v krvi a je tak vhodnou náhradou cukru nebo umělých sladidel pro diabetiky nebo při redukci nadváhy Výživové údaje na 100 g:Energetická hodnota: 0 kJ/ 0
Prebiotická čekanková vláknina obsahuje extrakt z kořene čekanky, který lze použít jako zdroj prospěšné rozpustné vlákniny Prebiotická čekanková vláknina je důležitá složka potravy, která na rozdíl od většiny rozpustných vláknin, není při průchodu střevem živnou půdou pro bakterie Prebiotickou čekankovou vlákninu můžeme použít jako přírodní sladidlo a nahradit jím cukr Prebiotickou čekankovou vlákninu můžeme použít jako slazení v nápoji, v jogurtu, musli nebo jakkoli jinak. Prebiotická čekanková vláknin
Hraška na zahušťování umožňuje zahušťování polévek, omáček, šťáv a gulášů, přináší do pokrmu vyšší obsah vlákniny a důležitých minerálních látek. Není nutné připravovat jíšku, stačí Hrašku smíchat s vodou a 20 minut povařit obdobně jako jíšku. Hraška na zahušťování dává pokrmům lahodnou chuť, krémovou hladkost a vysokou výživovou hodnotu. Svojí chutí uspokojí i náročné strávníky. Jídla z Hrašky jsou výjimečná i svoji vyšší stravitelností.Hraška na zahušťování je skvělým pojivem v těstech a karbenátcích,
Himalájská sůl z pákistánských hor je růžová nerafinovaná přírodní sůl s množstvím vitamínů a minerálů bez přidaných látek Himalájská sůl je těžena ručně a po vytěžení je omývána a sušena na slunci Himálajská sůl má jemnější chuť než běžná rafinovaná sůl. Využijete ji zejména v kuchyni, ale i připřípravě relaxační koupele Himalájská sůl pomáhá dodat tělu vodu a důležité, čisté, minerály vytváří zásadité prostředí v těle udržuje rovnováhu mezi kyselým a zásaditým prostředím v těle podporuje metabolické p
Jedlá soda je všestranný pomocník, lze ji využít během úklidu domácnosti na praní prádla čistí usazené nečistoty a mastnotu při každodenní hygieně působí zásaditě, může pomoci při překyselení žaludku a pálení žáhy odstraňuje pigmenty a usazeniny na zubech