Pražírna kávy z tradicí již od roku 2013. ☕ 42 druhů káv ze všech koutů světa. Nevěříte? Přesvědčte se sami
Káva v Peru nepředstavuje tu nejdůležitější surovinu, nicméně i přes velice členitý terén se zde uspěšně pěstuje. Je oblíbená pro svou vyváženou chuť a většina kávy je určená na vývoz do USA, Japonska a Evropy, kde je velice žádaná.Peruánská káva je znamenitá a nezaměnitelná. Chuťový profil: Rozinky, ořechy, kakaoZemě původu: PeruProvincie: Cajamarca, San MartinNadmořská výška: 2 000 m n. m.Zpracování: Mokré (Washed)Odrůda: Typica, CastilloCharakteristika: Sladká, příjemná a velice svěží chuť kakaa. Jem
Daruj kávu, daruj zážitek! Ochutnejte praženou zrnkovou cibetkovou kávu z jednodruhové plantáže, která se nachází v horské oblasti nádherného ostrova Bali, kde je i sbírán kávový trus od volně žijících cibetek. Cibetková káva se vyznačuje svoji úžasnou jemnou a sladkokyselou chutí, její čokoládové aroma vás jistě okouzlí. Přečtěte si více o cibetkové kávě. A co to vůbec je cibetková káva? Na to nám již odpoví paní Lenka Kyclová, jejíž rodina tuto kávu pěstuje přímo na ostrově Bali: Luwak neboli do češtin
Nejlahodnější, nejchutnější a nejkvalitnější. Káva Monsooned Malabar AA patří k nejlepším kávám, které mají původ v této krásné a legendami opředené zemi. Výjimečný proces zpracování, na jehož konci jsou neobvykle velká, ale přitom lehká žlutá zrna s kouřovou a zemitou chutí, jí dává punc originality. Většina lidí má Indii spojenou s pěstováním čaje, ale Indie vyváží už více než 150 let i velmi kvalitní kávu. Jednou z nich je i tato káva, India Monsooned Malabar AA AspinWall. Zajimavé může být i to, že In
Věděli jste, že cestovat z pohodlí vašeho domova nemusíte pouze prstem po mapě, ale i prostřednictvím šálku dobré kávy? Podíváme-li se na „kávovou mapu světa“ zjistíme, že káva se pěstuje v rámci vlhkého tropického pásma po celém obvodu naší planety. Vybrané kávy:Columbia Nariňo Buesace de Altura Excelso Kenya AA plus Ichamara Mexico hacienda La EsmeraldaIndonesia Green Pravlastí kávovníku je africký kontinent, konkrétně Etiopie. Zde existuje oblast Kaffa, kde káva dodnes roste i divoce. Odtud se káva
Nerezová odměrka na 7 g mleté kávy. Odměrka na měření kávy je malý nástroj nebo předmět, který se používá k přesnému odměření správného množství kávových zrn při přípravě kávy. Správné poměry kávy a vody jsou klíčové pro dosažení chutné a vyvážené kávy. Odměrka pomáhá uživatelům udržet konzistenci a přesnost v množství použité kávy. Popis: Odměrka na měření kávy je obvykle malý nádoba nebo předmět, který slouží k dávkování správného množství kávových zrn. Odměrky mohou mít různé tvary a kapacity, ale b
Objevte magii Etiopie s každým šálkem naší čerstvě pražené výběrové Arabiky Yirgacheffes. Tato káva je pravým pokladem mezi etiopskými kávami, známá svou jedinečnou kořeněnou vůní a považována za jednu z nejkvalitnějších arabských káv na světě. A to vše za neodolatelně příjemnou cenu. Naše Etiopská Arabika Yirgacheffe se pyšní nasládlým ovocným profilem s nádechem exotického koření, doplněným o bohatou a omamnou květinovou vůni. Co dělá tuto kávu opravdu speciální, je fakt, že většina plodiny pochází z
Tato káva vznikla sloučením odrůd Bourbon, Mocha a Typica z let 1930. Vyznačuje se velkou odolností proti silným dešťům ve vysokých nadmořských výškách, při zachování schopnosti produkovat vysokou kvalitu kávy. Chuť této kávy je vyvážená a plná. Chuťový profil: citrusy, brusinky, karamelZemě původu: KenyaProvincie: NyeriNadmořská výška: 1400 - 1650 m.n.m.Zpracování: Mokré (Washed)Půda: bohatá sopečná půdaOdrůda: SL 34Období květu: březen, dubenSklizeň: listopad, prosinecKvalita kávy: Top Kenya coffee
Chuťový profil: Povidla, ořechy, kakao Země původu: Brazílie Charakteristika: Plné tělo, nižší aciditaProvincie: Sao Paulo Odrůda: Mundo Novo, Catuai Nadmořská výška: 900 m n. m. Zpracování: Mokré (Washed) Acidita: Hořkost: Sladkost: Chuťové pohárky zahřejí čokoládové a oříškové tóny s jemnými tóny ovoce. Jemná chuťa aroma bez hořkosti. Tato káva je skutečně klasikou, kterou rozhodně n
Nikde jinde při zalévání nezáleží na přesnosti tak, jako když zaléváte kávu v dripperu. Propásněte správný okamžik a směr, nalijte vodu příliš silným proudem a káva chutná úplně jinak. Hůř. S konvičkou Hario Buono podobným situacím předejdete. Ti, kdo už ji používají, na ni nedají dopustit. French press, aeropress, dripper. Správně zalít kávu znamená dopřát si dokonalý chuťový zážitek. Nerezová konvička Hario Buono kávu o chuť neošidí nikdy. Je zkonstruována speciálně pro prolévání dripperu, využijete ji
Chuťový profil: ořechy, čokoláda Výběrová, chuťově vyvážená směs tří druhů kávy odrůdy Arabica (70 %) a Robusta (30 %). Je ideální pro přípravu nápojů z espresso kávovaru, dá vyznít zejména nápojům na bázi mléka – caffé latte či cappuccinu. Příjemně nahořklá a bohatá chuť pravého italského espressa. Je přijemnou alternativou k naší další směsi CAFFE DELICATO, které je namícháná pouze z arabiky. Pokud tedy máte raději spíše hořkou kávu, je tato směs určena právě Vám. Doporučená příprava:Kávu namelte dl
Cuba Serrano Lavado je oblíbenou kávou z naší nabídky, která pochází z pohoří Sierra Maestra na východě zmíněného ostrova. Pěstuje se v nadmořské výšce kolem tisíce metrů, kde převládá odrůda Arabica typica, nazývaná zde Criollo. Chuťový profil: Hořká čokoláda, ořechy, tabákZemě původu: CubaProvincie: Sierra MaestraNadmořská výška: 1000 m n. m.Zpracování: Mokré (Washed), ruční sběrOdrůda: Coffea Arabica, varianta Typica lokálně vzaná Crilio Acidita: Hořkost: Sladkost: Jestli se tato něčím vyznačuje, pak
Chuťový profil: Velmi hořká káva s tóny čokolády a plným tělem Země původu: VietnamRegion: jižní část VietnamuNadmořská výška: 500–700 m n. m.Odrůda: CanephoraZpracování: wet polishedVelikost zrna: 18 Acidita: Hořkost: Sladkost: Kofeinová bomba intenzivního aroma a výrazné chuti. Prvotřídní vietnamská robusta. Vietnam si dlouhodobě udržuje čtvrtou příčku v exportu kávy na světě. Na tamních plantážích se kávovník uchytil díky Francouzům a dodnes se tradice pěstování kávy točí především kolem robusty. Spe
Chuťově vyvážená směs odrůd kávy arabica je určena vyznavačům plné chuti kávy, která je však zároveň příjemně jemná. Směs Caffé Delicato je díky svému unikátnímu složení vhodná nejen pro přípravu nápojů z espresso kávovaru, ale také pro milovníky překapávané kávy i pro další způsoby přípravy. Směs je poskládaná ze tří různých druhů arabik, aby její chuť byla vyvážená a přitom plná. Složení:Brasil Cerrado DulceEthiopia Washed YirgacheffeColumbia Narino Buesaco de Altura Excelso Doporučená příprava:Je vh
Zelená káva má příznivé účinky na lidský organismus podobně jako zelený čaj. Podporuje hubnutí a zrychluje metabolismus. Pokud hodláte pomocí zelené kávy zhubnout, tak je třeba vnímat každý takový šálek jako léčivý lektvar a ke kávě se chovat jako k léku. Znamená to tedy, že je třeba kávu užívat pravidelně a v konstantním množství. Nejlepší skladba je jeden šálek ráno, druhý po obědě a třetí při večeři. Chuťový profil: Banán, mléčná čokoláda, ořechyZemě původu: IndonésieProvincie: JavaNadmořská výška: 1
Brazilská káva Cerrado Dulce je známá svou velmi malou aciditou, vulkanickou pěnou, spolu s výbornou hutností. Chutí Cerrado Dulce připomíná čokoládu a koncová chuť přechází do lískového oříšku. To vše spojte s nepřehlédnutelnou sladkostí, kterou se může chlubit každé zrno z regionu Cerrado. Tuto kávu si musí díky své optimální charakteristice zamilovat jednoduše každý. Chuťový profil: čokoláda, oříšek, karamelZemě: BrazílieZpracování: Promytou metodouRegion: Cerrado