ItalyShop - Váš dodavatel italských potravin. U nás můžete objevovat nejlepší italské potraviny přímo z pohodlí vašeho domova. Naše široká škála produktů zahrnuje tradiční těstoviny, omáčky, pesta, olivové oleje a mnoho dalších lahůdek, které jsou typické pro italskou kuchyni. Všechny naše produkty jsou pečlivě…
Basmati rýže je nejušlechtilejší odrůda rýže pěstovaná na úpatí Himalájí. Vyznačuje se dlouhým, štíhlým, kvalitním zrnem, má jedinečné aroma a delikátní, přírodní chuť.
Těstoviny ve tvaru kohoutích hřebenů. Tento tvar těstovin se často používá v italské kuchyni a bývá oblíbený pro svou dekorativní hodnotu.
Cannelloni jsou těstoviny ve tvaru dutého válečku, které se plní většinou sýrem, ricottou, špenátem nebo mletým masem a zapékají v troubě s bešamelovou nebo rajčatovou omáčkou. Tento typ nevyžaduje předvaření, trubky jsou cca 8 – 10 cm dlouhé a mají průměr cca 2 cm. Balení obsahuje asi 25 trubek. Složení Semolina z tvrdé pšenice a voda.
Linguine jsou typem dlouhých těstovin z tvrdé pšenice. Jsou stejné délky jako špagety, ale místo válcového tvaru jsou ploché. Tvar předurčuje těstoviny k rybím, kořeněným omáčkám nebo pestům.
Spaghetti (špagety) jsou dlouhé, tenké těstoviny válcového tvaru. Jedná se o základní druh pro tradiční italskou kuchyni. Jsou vyrobeny z tvrdé pšeničné mouky.
Maltagliati jsou druh těstovin typický pro region Emilia-Romanga.Při výrobě těstovin tagliatelle zůstala spousta neprvidelných odřezků a právě tyto okrajové čísti nerovnoměrných tvarů a velikostí jsou základem klasických maltagliati. V naší nabídce v pravidelnějším tvaru velmi podobné klasickým českým flekům.Mezi tradiční recepty patří maltagliati s fazolovou polévkou.
Mezzi gomiti jsou semolinové těstoviny ve tvaru klasických českých kolínek. Patří do rodiny krátkých suchých prokládaných těstovin. Jsou výborné buď se světlými a jednoduchými omáčkami kde základem jsou rajčata nebo vajíčka.
Seme cicoria nebo-li těstovinová rýže. Patří do kategorie malých těstovim. Je vhodná do polévek nebo do krémových vývarů. Idelání do polévek pro děti.
Farfalle jsou těstoviny ve tvaru motýlků (připomínají též mašle). Vyrábí se z obdélníků, které jsou uprostřed zmáčknuté. farfalle se hodí ke smetanovým nebo rajčatovým omáčkám, ale jsou také doporučovány s delikátními omáčkami jejichž základem je máslo, bílými jemnými omáčkami nebo sýrovými omáčkami s příchutí šafránu nebo kari.
Fusillata casereccia jsou krátké těstoviny, kdy široký pás těstoviny je stočen svitek papíru. díky tomuto tvaru jsou těstoviny ideální pro zachycení každé kapky omáčky.
Populární druh těstovin v římské a toskánské kuchyni. Jedná se o ploché tlusté nudle vyrobené z vajec a mouky (obvykle jedno vejce na každých 100 g mouky), širší než taglietelle.
Tagliatelle jsou tradiční druh těstovin z oblasti Emila-Romagna a Marche. Jedná se o dlouhé, ploché nudle, které jsou tvarem podobné těstovinám fettuccine široké 6,5mm až 10mm. Podávají se různými omáčkami včetně klasické boloňské.
Lasagne jsou druh těstovin, získaný řezáním do velkých čtverců nebo obdélníků. Jsou nejstarším druhem těstovin vyrobených v Itálii.
Kloboučky jsou italské těstoviny ze semoliny z tvrdé pšenice vyrobené v Gragnanu, rodném městě těstovin. Pasta di Gragnano je chráněné zeměpisné označení původu a je zárukou těstovin té nejvyšší kvality.
Rýhované krátké trubky jsou italské těstoviny ze semoliny z tvrdé pšenice vyrobené v Gragnanu, rodném městě těstovin. Pasta di Gragnano je chráněné zeměpisné označení původu a je zárukou těstovin té nejvyšší kvality.