Homepage. Vítejte v našem velkoobchodním eshopu. Společnost Covitar s. r. o. je dodavatelem sušeného ovoce, zeleniny, ořechů a dalších surovin pro výrobu zdravé výživy. Suroviny dodáváme jak v Bio tak i neBio kvalitě. Od loňského roku naše suroviny distribuujeme i maloobchodně pod značkou
Kuskus obsahuje převážně sacharidy, protože se vyrábí ze semoliny, ale obsahuje také poměrně velké množství bílkovin a vlákniny, velmi málo tuku a žádnou sůl. Protože se kuskus vyrábí z semolinové mouky, obsahuje lepek. Proto je pro osoby s alergií nebo nesnášenlivostí lepku nevhodný.
Sezam je drobným semínkem, které mnoho z nás zná jako posyp pečiva. Pomáhá naší mysli zůstat soustředěná, najdeme v něm vitamíny z řady B, ale také minerály.
Neodolatelně jemná mandlová chuť, která potěší ve smoothies, kaších i při pečení každého, kdo má jakoukoli vyšší fyzickou zátěž a potřebuje doplnit proteiny.
Rýžové vločky jsou pouze lisovaná celozrnná rýže. Jsou přirozeně bezlepkové, perfektně zasytí a díky své jemné rýžové chuti potěší společně s ovocem vaše chuťové buňky.
Ať už černý, červený nebo žlutý, rybíz roste prakticky na každé české zahrádce. Asi jsme všichni nadšení, když uvidíme první bobulky, ale málokdo z nás ví, že je plný vitamínů a dokonce pomáhá při hubnutí.
Goji (vyslovujeme godži), též kustovnice čínská, je plodem stromu kustovnice čínské. Tyto plody obsahují řadu prospěšných látek, a proto se řadí mezi superpotraviny.
Lněná mouka má oříškovou chuť díky tomu, že je vyrobená pouze z lněných semínek. Dá využít při bezlepkovém pečení, na zahuštění polévek a omáček, dokonce je vhodná do kaší a jogurtů.
I když se na něj v poslední době dost zapomíná a stále populárnější je pšenice, žito je plné vitamínů, minerálů a mnohem lépe se tráví. Nyní v té nejvyšší BIO kvalitě.
Lískové ořechy obsahují okolo 60 % rostlinných tuků, z nichž většina jsou mononenasycené mastné kyseliny, dále v nich najdeme mnoho vitamínů a minerálů. Tyto oříšky můžete využít při pečení a k výrobě oříškového másla i mléka.
Na co můžeme tyto oříšky využít? No přeci kam jen budeme chtít! Ať už jako ozdobu koláčů, k tvorbě vánočního cukroví, k domácí výrobě granoly nebo s nimi můžeme trochu zaexperimentovat.
Špalda je druhem nešlechtěné pšenice a zároveň jedna z nejstarších obilovin světa. Vločky vznikají tak, že se lisuje její zrno. Špaldové vločky jsou vhodné do polévek, ale rovněž jako hlavní jídlo v podobě špaldové kaše nebo jako přísada do jogurtů.
Ať už černý, červený nebo žlutý, rybíz roste prakticky na každé české zahrádce. Asi jsme všichni nadšení, když uvidíme první bobulky, ale málokdo z nás ví, že je plný vitamínů a dokonce pomáhá při hubnutí.
Aronie jsou malé tmavé bobulky, které mohou být na první pohled nenápadné, ale dokáží velké věci – řadí se mezi superpotraviny se silnými antioxidačními účinky a s příznivými vlivy na naši imunitu. Její prášek potěší svou chutí i barvou ve vašem oblíbeném jídle.
Brusinky (též je můžete najít pod názvem klikva), jsou plody keře. Pokud vám brusinky přijdou příliš kyselé, ale nechcete je mít doslazované cukrem, právě pro vás jsme je osladili jablečnou šťávou!
Ať už černý, červený nebo žlutý, rybíz roste prakticky na každé české zahrádce. Asi jsme všichni nadšení, když uvidíme první bobulky, ale málokdo z nás ví, že je plný vitamínů a dokonce pomáhá při hubnutí.