Francouzské speciality nabízí trochu jiné gurmánské zážitky. Spécialités de France – Francouzské speciality - je skvělý obchod s potravinami specializující se na francouzské gurmánské výrobky. Náš kamenný obchod a výdejní místo : Belgická 27, Praha 2 200 m od náměstí Míru, metro A otevřeno :…
Filety z makrely na provensálský recept Escabèche - 169g Filets de maquereaux á l´escabéche Bohatý na Omega 3. Obsah omega 3 (DHA + EPA) na 100 g produktu: 2,0 g. Oblast rybolovu: severovýchodní Atlantik.
Rajčata na oleji, sušená na slunci - 210 g Tomates á l´huile séchées au soleil Rajčata jsou nakrájená na polovinu, poté jsou tradičně sušené pomalu a přirozeně na slunci, obvykle asi týden (4–10 dní), aby se odpařilo 90% jejich vody, objemu a hmotnosti ( asi 8 až 14 kg čerstvých rajčat) k výrobě 1 kg sušených rajčat). Poté jsou opláchnuty a sterilizovány v roztoku vody a octa a mohou být konzervovány v olivovém oleji (případně ochucené česnekem, aromatickými rostlinami, mátou, oreganem, kapary nebo
Terina svatého Jakuba s letními lanýži 100g Terrine de coquille Saint Jacques á la truffe d'été.
Husi Foie-Gras z regionu Perigord- 200g Foie-gras d'oie du Périgord 200g .
Kohout na vině z Cahors s hřibovou omáčkou 600g Coq au vin de Cahors mijoté aux cépes Silná vůně vína Cahors spojená s chutí drůbeže, to vše doprovázené dušenou hříbkovou omáčkou: to je náš lahodný tradiční recept.
Venkovská vepřová terina s lanýžovou šťávou z Perigordu 180g Terrine campagnarde au jus de truffes du Perigord Zde je venkovská terina, která vás nenechá lhostejnými. Protože existuje tolik venkovských terin, kolik je kuchařů, je každý recept jedinečný. Recept Maison Valette tak ve svém seznamu ingrediencí obsahuje šťávu z černých perigordských lanýžů. Díky tomuto výrobnímu tajemství je tato terina tak jemná a velkorysá v chuti. Chcete-li si vychutnat všechny požitky z tohoto pokrmu, nechte ho v chl
Královská langustová polévka s kořením 780cl SUPREME de LANGOUSTINES aux EPICES Atelier Bernard MAROT v této polévce na bázi měkkýšů čerpá veškerou podstatu langusty. Z toho se extrahuje coulis s omamnou vůní. Vařený s rybami, zeleninou a vylepšený nádechem koření, bude tento vrchol vyjadřovat celou škálu vůní na vašem talíři. Receptura pochází z know-how předků a skládá se pouze z přírodních produktů a neobsahuje žádné přísady.
Růžové krevety se zeleným kari a citrónem 100g CREVETTES Roses au Curry Vert & Citron Kombinace růžových krevet s kari kořením s nádechem kokosu, zázvoru a citronu pro získání hladké textury.
Lososový duet s krémem fraiche, limetky a sůl z Guérande 90g Duo SAUMONS Crème & Citron Vert Sel de Guérande Objevte toto jemné duo lososa a uzeného lososa doprovázeného krémem fraîche a osvěžující limetkovou šťávou s trochou limetkové kůry, nádechem pažitky a špetkou Guérandské soli
Mořské plody s kari 100g FRUITS DE MER au Curry Tento inovativní recept nabízí slávky vařené s čerstvou smetanou a bylinkami pro jedinečnou chuť. Kari nenápadně zdůrazňuje chuť mušlí, aniž by maskovalo chuť, a díky slané chuti přináší tomuto přípravku nádech exotiky. Užijte si s našimi mini toasty, tyčinkami, krekry. Ideální také jako horká k rýži a čerstvým těstovinám.
Humrová terina se solí z Guérande 100g Terrine HOMARD à la Fleur de Sel de Guérande Tento recept vám představí humra originálním a překvapivým způsobem. Díky své pěnové struktuře se chuť humra rozplyne v ústech a probudí vaše chuťové buňky s náznakem mořské soli z Guérande
Château Hourbanon Delayat BIO Médoc AOC 2015, Bordeaux, France Cabernet Sauvignon 65%, Merlot 30% 18 měsíců ve francouzských dubových sudech Červené víno, suché
CHAMPAGNE VINCENT BRUT MILLÉSIMÉ 2014 0,75L Domaine Vincent Ročníkové šampaňské Champagne Brut Millésimé 2013 AOC 40% Pinot Noir, 40% Pinot Meunier, 20% Chardonnay Ročníkové šampaňské, min. 4 roky na láhvi.
Křepelčí paštika s Muscat de Beaumes de Venise 180g Paté de cailles au Muscat de Beaumes de Venise
Hruškový džem s vanilkou z Bourbonského ostrova 225g La cuillère gourmande - Confiture de poires á la vanille de Bourbon Jako řemeslníci vyrobíme už několik let přírodní a originální džemy v jižní Francii poblíž Nîmes, přikládáme velký význam respektování řemeslné tradice. Všechny své džemy vaříme v měděných kotlích v malém množství, jemně promícháváme bukovou vařečkou, abychom vyvinuli kvalitní produkt, který co nejvíce respektuje pravou chuť ovoce a jejich intenzitu. Složení: pouze pečlivě vybrané ovo