p Sušená kopřiva vhodná na čaj. /p p Nabízíme list kopřivy. /p p Kopřiva dvoudomá (Folium urticae) je velice známá a poměrně rozšířená rostlina dorůstající se výšky až 150 cm. Využitelná je celá rostlina včetně kořenů. /p p strong Příprava nálevu: /strong Jedna až dvě čajové lžičky se přelijí 1/4 litrem vroucí vody, nechají se v zakryté nádobě 15 minut odstát a scedí se. Nálev se připravuje vždy čerstvý. Pije se 1 - 2 x denně. /p p strong Příprava odvaru /strong : Jedna čajová lžička se vsype d
p Herba serpylli vhodná na čaj. /p p strong Příprava nálevu: /strong Jedna až dvě čajové lžičky se přelijí 1/4 litrem vroucí vody, nechají se v zakryté nádobě 15 minut odstát a scedí se. Nálev se připravuje vždy čerstvý. Pije se 1 - 2 x denně. /p p strong Příprava odvaru: /strong Jedna čajová lžička se vsype do 1/4 litru studené vody, přivede se k varu a nechá se krátce povařit. V zakryté nádobě se nechá 15 minut odstát a scedí se. Odvar se připravuje vždy čerstvý. Pije se 1 - 2 x denně. /p p s
p Echinace (třapatka, rudbekie) Herba echinaceae /p p strong Příprava nálevu: /strong Jedna až dvě čajové lžičky se přelijí 1/4 litrem vroucí vody, nechají se v zakryté nádobě 15 minut odstát a scedí se. Nálev se připravuje vždy čerstvý. Pije se 1 - 2 x denně. /p p strong Příprava odvaru: /strong Jedna čajová lžička se vsype do 1/4 litru studené vody, přivede se k varu a nechá se krátce povařit. V zakryté nádobě se nechá 15 minut odstát a scedí se. Odvar se připravuje vždy čerstvý. Pije se 1 - 2 x
p Fructus hippophae /p p Tento plod obsahuje vitamín A, C, E a K. Dále obsahuje flavonoidy, karotenoidy, karoteny, kyselinu listovou, provitamín D, fytoncidy, třísloviny, minerální soli (železo, bór, mangan), organické kyseliny a nenasycené mastné kyseliny. Vitamínu C má asi 10x více než citrusové plody. Traduje se, že jediný plod rakytníku má toliko vitamínu C, co tělo potřebuje na celý den. /p p Rakytník jako strong vitamínová bomba, /strong je vhodný jako doplněk stravy pro všechny vytížené kateg
p Flos tiliae /p p strong Příprava nálevu: /strong Jedna až dvě čajové lžičky se přelijí 1/4 litrem vroucí vody, nechají se v zakryté nádobě 15 minut odstát a scedí se. Nálev se připravuje vždy čerstvý. Pije se 1 - 2 x denně. /p p strong Příprava odvaru: /strong Jedna čajová lžička se vsype do 1/4 litru studené vody, přivede se k varu a nechá se krátce povařit. V zakryté nádobě se nechá 15 minut odstát a scedí se. Odvar se připravuje vždy čerstvý. Pije se 1 - 2 x denně. /p p strong Výrobce: /s
p Flos chamomillae /p p strong Příprava nálevu: /strong Jedna až dvě čajové lžičky se přelijí 1/4 litrem vroucí vody, nechají se v zakryté nádobě 15 minut odstát a scedí se. Nálev se připravuje vždy čerstvý. Pije se 1 - 2 x denně. /p p strong Příprava odvaru /strong : Jedna čajová lžička se vsype do 1/4 litru studené vody, přivede se k varu a nechá se krátce povařit. V zakryté nádobě se nechá 15 minut odstát a scedí se. Odvar se připravuje vždy čerstvý. Pije se 1 - 2 x denně. /p p strong Výrobce
p Herba agrimmoniae /p p strong Příprava nálevu: /strong Jedna až dvě čajové lžičky se přelijí 1/4 litrem vroucí vody, nechají se v zakryté nádobě 15 minut odstát a scedí se. Nálev se připravuje vždy čerstvý. Pije se 1 - 2 x denně. /p p strong Příprava odvaru: /strong Jedna čajová lžička se vsype do 1/4 litru studené vody, přivede se k varu a nechá se krátce povařit. V zakryté nádobě se nechá 15 minut odstát a scedí se. Odvar se připravuje vždy čerstvý. Pije se 1 - 2 x denně. /p p strong Výrobc
p strong Lahodný nápoj s medovou chutí /strong /p p Rooibos je čaj z fermentovaných lístků rostliny Asphalatus linearis původem z Jižní Afriky. Neobsahuje kofein, má nižší obsah tříslovin. Má příjemnou medovou chuť, je možné ho podávat s cukrem a citrónem. Je vhodný pro všechny generace. /p p strong Příprava: /strong Jedna čajová lžička čaje se přelije 200 ml vroucí vody, nechá se 10 minut odstát a pak se scedí. /p p strong Složení /strong : rooibos /p p /p p strong Výrobce:&n