Dědečku náš, hola hej!Hrnek čaje hned si dej.Zmůžeš spoustu práce hladcev dílničce i na zahrádce.Vyrovnanost, duševní klid a vyvážená směs bylin jsou důležitým základem pro každý den vašeho dědečka. Dopřejte mu to. Básnička na etiketě pochází z autorské dílny básnířky Jarmily Moosové.
Říká se, že proti všemu někde roste bylinka, a že moudrost a síla jsou staré jako lidstvo samo. Proto jsme pro vás připravili tuto ochutnávkovou sadu nazvanou Vše zase dobré! Můžete si tak vychutnat všech 10 různých druhů bylinných čajů z řady Zase dobře!
Kdo rád cestuje po zeměkouli přímo z kuchyně nebo je milovníkem Asie, ten se bez zázvoru těžko obejde. Jeho hřejivé aroma s osvěžujícími dřevitými a citronovými tóny patří do nesčetných pokrmů asijské, latinsko-americké, karibské a africké kuchyně. Od jisté doby je zázvor oblíbeným kořením také v Evropě. Se zázvorem je možné připravit ideální čaje pro zimní období, které jsou s medem a kapkou citronu vynikající. TIP: přidat před dokončením pokrmu, neboť jinak zázvor ztrácí svou vůni. Případná změna barvy
Koření na pizzu a těstoviny je určeno již podle názvu k dochucení klasických jídel Itálie. Pizze, těstovinám a lasagním dodá toto koření chuť, kterou člověk mimo Itálii často velmi těžce hledá. Koření se výborně hodí do minestrone, italské zeleninové polévky, kterou je ideální zjemnit parmezánem. Když k tomu zakousnete ciabattu, báječná večeře s přáteli může začít.
V Orientu se ví, že chuť kávy lze zpestřovat mnoha způsoby. V Aladinově koření do kávy se nachází směs z kardamomu, skořice, nového koření a hřebíčku, které v horké kávě uvolní své silné, sladké a citrónové aroma. Spolu s vanilkou nebo vanilkovým cukrem se výborně hodí na moučníky jako je tiramisu, mousse au chocolat a sladké pečivo.
Bujón s obsahem bylinek bio. Polévka rychle a snadno! Pro všechny je tu řešení ve formě malého pomocníka, který perfektně dochutí každou polévku a dodá jí pikantní chuť poctivého vývaru i bez dlouhého vaření. Tento bujón je skvělou alternativou ke kuřecímu bujónu. Cenné koření, jako je chilli, zázvor, galgán a kurkuma navíc krásně zahřejí. Bez palmového oleje, bez kvasnic, veganský.
Zajímavá aromatická kombinace různých druhů pepřů je velmi chutnou záležitostí. Čerstvě namletý se hodí k pikantnímu dochucení téměř každého jídla: do čerstvě uvařených těstovin, k rybě, rýžovým pokrmům a zelenině. Kvůli jeho ostrosti by měl být dávkován s obezřetností! Přesně víme, kde náš pepř roste.
Kořenící přípravek bio. Polévkové koření dodá čistým, zeleninovým a masovým polévkám všechno to aroma, které si člověk v polévce přeje mít a chutná i těm, kteří nejsou zrovna jejich milovníci. Chutný mix si vás získá svou intenzivní vůní a obsahuje vše, co je pro správnou polévku třeba. Petržel, mrkev, majoránka, libeček a pastinák (lidově nazývaný „pastiňák“) spolu dohromady tvoří báječnou chuť v každém talíři polévky. TIP: Přidejte nejlépe hned při začátku vaření, aby se chuť všech ingrediencí mohla pl
Bylinný čaj bio. Jemná směs bylinek zachutná i těm nejmenším kuřátkům. Každý doušek pohladí bříško maličkým raráškům a maminkám vykouzlí úsměv na tváři. Lásku, pocit bezpečí a péči dávají rodiče svým raráškům bez omezení a ti jim poděkují svým zářivým úsměvem. Pro děti od 2 měsíců.
Ovocný čaj s bylinkami bio. Čaj Sluneční pozdrav v sobě nese tvář slunečních paprsků a je milým pozdravem všem blízkým. Tato jemná ovocno-bylinná směs má velmi harmonickou chuť, je osvěžující a velmi oblíbená u dětí i dospělých.
Dejte si šálek výborné bylinné směsi, ve které ucítíte především citronové a květinové tóny, rozmazlí vaše srdce i duši. Tento čaj se hodí k jemné rybě a lehkým letním salátům. Díky své sladké chuti se hodí i jako digestiv. TIP: v horkých letních večerech si jej vychutnejte vychlazený s kapkou ovocného sirupu.
Skořice je kůra skořicovníku, která se sloupne, usuší a používá se jako koření. Její zemito-dřevitá a zároveň sladká chuť se hodí k mléčné rýži, kompotu a koláči. Velmi dobře harmonizuje také se všemi druhy sušeného ovoce. Báječným pokrmem, ve kterém vynikne, je sladký pokrm kuskus se sušeným ovocem, jablky, skořicí a citronovou šťávou nebo babiččiny meruňkové knedlíky sypané skořicí s cukrem. Špetka hnědého prášku navoní čokoládové nápoje i kávu a výborná je i na jehněčím.
Laszlo, Janos i Piroska papriku milují. Přičichněte k paprice a hned se vám vybaví Maďarsko – země guláše, kuřete na paprice a dalších pokrmů, do kterých paprika neodmyslitelně patří. Toto tmavě červené koření si oblíbili i ve zbytku světa a tvoří nezanedbatelnou součást mnohých světových kuchyní. Vůně papriky je výrazná s tóny ovoce. Při použití papriky se meze nekladou, každopádně je třeba mít na paměti, že v rozpáleném oleji hořkne, proto se ho raději vyvarujte. Přijít o její skvělou chuť by byla škoda
Kořenící přípravek bio. V„Šántině Tandoori Masale“ je zachycen barevný život Indie. Zázvor, koriandr, cejlonská skořice, muškátový květ a hřebíček rozmíchají ohňostroj chutí. Kurkuma a paprika vykouzlí v ostré kořeněné směsi sytě oranžovou barvu. Skvěle se hodí na grilování nebo na pokrmy připravované v troubě či na pánvi. Anebo zcela klasicky smíchané s jogurtem jako marináda na neodolatelné Tandoori-kuře.
Ovocný čaj bio. Tadááá, ten nejlepší hasič žízně plný ovoce je tady! Jedinečná receptura s malinami, jablíčky a jahodami zachutná každému raráškovi. Čaj je velmi chutný také za studena a velmi rychle ho lze proměnit ve vynikající ovocné bowle s čerstvými plody ovoce, medem a lístky máty. Naši biorarášci Rozárka, Levandulín a Vavřinec jsou skvělá parta a přináší vám vždy samé dobroty. Pro děti od 9 měsíců.