Mochyně Peruánská je teplomilná rostlina pěstovaná jako rajče. Vyvazování a vyštipování mochyně má vliv na velikost plodů. Mochyni Peruánskou sklízíme, když kalichy plodů začínají zasychat. Kalichy mochyně je nutné při sklizni odstranit, aby plody následně nezhořkly.
Doplňuje kolekci Habanero o další barvu. Paprika je v technické zralosti bílá a v botanické přechází do bělorůžové. Je určená pro sklizeň v technické, bílé zralosti. Pálivé papričky jsou 4 – 5 cm velké a velmi dekorativní. Jsou silně pálivé SHU 400 000. Rostliny mají vyšší vzrůst a bohatě se větví.
Plody jsou hnědo-červené barvy o velikosti 4 – 7 cm. Papričky jsou nepravidelného tvaru, mají velmi dekorativní vzhled, používáme je i ke konzumu, jsou však velmi silně pálivé. SHU 450 000.
Plody jsou v technické zralosti světle zelené a v botanické žluté s výrazným leskem. Papričky připomínají tvarem lucerničky, proto mají velmi dekorativní vzhled, a jsou velmi silně pálivé – SHU 500 000.
Tato paprika je v technické zralosti zelená a v botanické oranžová. Papričky jsou velmi dekorativní, tvarem připomínají lucerničky velké 4 – 7 cm a můžeme je použít i ke konzumu, jsou však velmi silně pálivé. Rostliny mají nižší vzrůst, bohatě se větví, proto se hodí pro pěstování do nádob nebo samozavlažovacích truhlíků. SHU 600 000.
Tato extrémně pálivá paprička byla ještě v roce 2012 nejpálivější na světě. Vyznačuje se svraštělými, turbanovitými plody s typickou výraznou špičkou 40 – 50 × 20 – 30 mm. Plod je v technické zralosti zelený v botanické zralosti se vybarvuje do sytě citronově žluté barvy. Pozdní odrůda. SHU 1 200 000.
Velmi vzrůstná, při venkovním pěstování velmi pozdní, extrémně silně pálivá paprika. Plody jsou nepravidelné, velmi svraštělé, 6 – 8 cm dlouhé a 3 – 4 cm široké, v botanické zralosti mají jasně červenou barvu. Je možné ji pěstovat v nádobách. Dne 19. 11. 2013 byla s 2.000.000 SHU zapsána jako nejpálivější paprika světa v Guinessově knize rekordů. Odsunula tak dosavadní rekordmanku v pálivosti papriku Velmi vzrůstná, při venkovním pěstování velmi pozdní, extrémně silně pálivá paprika. Plody jsou nepravidel
Raná odrůda brokolice pro letní i podzimní sklizeň s dobrou odolností k vybíhání do květu. Růžice jsou středně velké, zelené, s jemnou zrnitostí. Kromě centrální růžice vytváří i menší růžice z bočních výhonů. Vegetační doba od výsadby je 65 ─ 75 dnů.
Extrémně pálivá paprička. Rostlina dorůstá kolem 100 až 150 cm. Plody jsou 5 až 8,5 cm dlouhé a 2,5 až 3 cm široké, se slabou křehkou stěnou a hladkým povrchem, dozrávající od zelené do červeno oranžové barvy. V dozrálých plodech po rozříznutí můžeme mnohdy sledovat na vnitřní stěně olejovité zažloutlé kapičky, které pálí i na pokožce, protože obsahují vysoký podíl capsaicinu. Chuť zralých plodů lze charakterizovat jako zpočátku suchou, s výrazným ovocným nádechem a s rychlým nástupem velmi ostré pálivost
Poloraná odrůda fazole vyššího keříčkovitého typu, určená především pro pěstování na semeno fazolí. Rostlina dosahuje výšky 50 – 60 cm. Středně dlouhé lusky nasazené v horní části koruny (10 – 20 cm nad zemí) jsou 8 – 10 cm dlouhé. Zrno po dozrání je velké velikosti (HTS 350 – 410 g), oválného tvaru a bílé barvy. Odrůda je dobře odolná k antraknóze a bakteriozním nemocem a je určena pro konzervárenské a potravinářské zpracování suchého zralého zrna. Doporučený výsev je do řádků 125 mm. Z důvodu neúrody os
Pozdní odrůda hrachu vysokého vzrůstu určená především pro pěstování s oporou. Jako oporu lze použít drátěnku, tyč nebo nechat volně popínat po plotu. Rostlina dosahuje výšky 140 – 160 cm. Tvoří lusky velikosti 10 – 12 cm s 9 – 10 zrny středně zelené barvy. Tuto odrůdu lze pěstovat také bez opory, kdy rostliny jsou volně polehané.
Jednoletá, drsně chlupatá bylina s popínavou lodyhou a světle zelenými, většinou srdčitými nebo ledvinovitými listy. Kvete bílými květy na dlouhých stopkách, plody jsou válcovité, dužnaté bobule dorůstající délky 0,3 – 1,5 m. Mladé plody lze použít do salátů, nakládat do octových nálevů nebo připravovat pokrmy obdobně jako z cukety. Kalabasu je možné sklízet po částech, zbytek plodu ponechaný na rostlině se nekazí, po zaschnutí roste dál. V plné zralosti oplodí zdřevnatí a dužnina vyschne. Suché vyčištěné
Rychle rostoucí odrůda vhodná k přezimování na poli a sklizeň od časného jara. Rostlina vysoká 65 – 85 cm má rozkladité, tmavě zelené, silně ojíněné listy. Konzumní část stvolu je dlouhá průměrně 10 cm, široká 3 – 6 cm, na průřezu okrouhlá, pevná. Délku konzumní části můžeme prodloužit přihrnutím stvolu. Vegetační doba je 180 – 200 dnů, ze 100 m lze získat 300 – 500 kg tržních rostlin podle sklizňového období a pěstebních podmínek. Sklízíme postupně od října až do jarních měsíců následujícího roku.
Paprika roční Goldus F1 je raný hybrid vhodný pro intenzivní polní pěstování, ale i pro pěstování ve fóliovnících a sklenících. Silnostěnné plody jsou jehlancovitého tvaru a sklízíme je především v technické zralosti, kdy jsou světle zelené. Jsou vhodné pro střednědobé skladování. Mezi přednosti odrůdy patří tolerance k chladu, k vysokým teplotám i k bakterióze. Právě díky těmto přednostem dává vyrovnané sklizně až do zámrazu.
Raná, velmi úrodná pravá kápie vyššího až vysokého vzrůstu, obdobného typu jako v Balkánských zemích hodně rozšířené odrůdy Kurtovskaja Kapia a Zlaten Medajl. V technické zralosti jsou světle zelené, v botanické zralosti červené. Plody jsou nepálivé, jejich pevné stěny při sterilaci neměknou.