Tykev velkoplodá Hokkaido Orange je plazivá rostlina s jasně oranžovými plody ploše kulovitého tvaru, o průměru 20 až 25 cm. Předností odrůdy je vysoký podíl dužniny k semeníku a vysoký obsah karotenu. Tykev Hokkaido je chutná, všestranně využitelná tykev, oceňovaná ve vegetariánské kuchyni a v přípravě racionální výživy.
Plazivá rostlina mohutného vzrůstu s kulovitými až oválnými plody, ohnivě oranžové barvy s oranžovou jemnou, nasládlou dužninou silnou 3 – 5 cm. Plod dosahuje hmotnosti 20 – 50 kg. Odrůda je určená pro jednorázovou sklizeň v botanické zralosti. Spon 200×100 cm. Plody jsou vhodné pro přímý konzum, kuchyňskou úpravu, konzervaci kompotováním, na džemy i jako krmivo pro domácí zvířata. Nejvhodnější odrůda na zavařování.
Raná, silně pálivá, aromatická kořeninová paprika třešňovitého typu, vhodná k nakládání do kyselého nálevu i jako surovina k sušení. Rostlina je středně vysoká, lusky jsou kulaté, v technické zralosti zelené, v botanické zralosti tmavočervené. Je tolerantní k horším pěstebním podmínkám. SHU 25 000 – 35 000.
Typicky maďarská mírně pálivá, silnostěnná jablíčková paprika. Plody jsou ploše kulovité, v technické zralosti světle zelené až žluté, v botanické zralosti červené s průměrnou hmotností 90 až 100 g. Vysoce úrodná paprika s výbornou chutí, určena na konzervárenské zpracování celých plodů. Odrůda pro maďarskou národní specialitu – plody plněné zelím a konzervované ve sladkokyselém nálevu.
Vynikající hybrid typu Amy. Jedná se o velmi ranou polní odrůdu se stabilně vysokým výnosem a perfektním zdravotním stavem. Vzrůst rostlin je střední, plody široké jehlance smetanové barvy určené pro sklizeň v technické zralosti.
Cibule kuchyňská Ranila je velmi raná odrůda s tmavě zelenou natí tvořící bílé cibulky. Odrůda je vhodná na svazkování, případně pro pozdější suchou sklizeň středně velkých bílých cibulí. Není určena na přezimování.
Zimní naťová cibule původem ze severovýchodní Asie. Mrazuvzdorná, dvouletá až vytrvalá cibule, s jemnou cibulovou chutí a léčebnými účinky srovnatelnými s jinými cibulovitými rostlinami. Oproti cibuli kuchyňské má v nati 2x větší obsah vitaminu C. Využívá se celoročně k řezu natě a jako velmi raná lahůdková cibule, vhodná na svazkování. Drobně nakrájené silné duté stvoly se přidávají do pokrmů podobně jako pažitka, uplatní se zejména v čínské a italské kuchyni. Díky obsahu fytoncidů a silic příznivě ovliv
Raná odrůda keříčkového typu, 30 – 40 cm vysoká, vzpřímeného vzrůstu, s vegetační dobou od setí do sklizně 55 – 60 dní. List je tmavě zelený, menší, špičatý. Lusk je žlutý, mírně prohnutý, dlouhý 12 – 14 cm, bez vlákna, na průřezu oválný. Zrno je bílé, HTS 210 – 250 g. Odrůda je vhodná pro malopěstitele i velkopěstitele, je určena pro přímý konzum, pro konzervování a pro mražení.
Polopozdní až pozdní odrůda fazole keříčkovitého typu, určená pro pěstování na semeno fazolí. Zrno po dozrání je velké velikosti (HTS 500 – 600g), oválného tvaru červenohnědé barvy. Odrůda je určena pro konzervárenské a potravinářské zpracování suchého uzrálého zrna.
Středně raná odrůda vysokého vzrůstu. Rostlina je pevného vzrůstu s nadprůměrným nárůstem růžiček velké velikosti tmavě zelené barvy s hladkým povrchem.
Pozdní bílá odrůda s velkými, 3 – 5 kg těžkými bulvami. Dužnina je vysoce jakostní, šťavnatá, nedřevnatí ani nepraská. Je to dlouhodobě skladovatelná odrůda bujného růstu, je nutno dodržet spon minimálně 40 × 40 cm. Vegetační doba od výsevu do sklizně je 120 – 150 dní.
Velmi raná odrůda pro nejranější jarní polní pěstování ze sadby. Růžice je střední, smetanově bílá, částečně zakrytá, o průměrné hmotnosti 370 g. Je odolná proti fialovění, při velmi slunečném počasí je třeba ve sklizňovém období zalamovat listy, aby nedocházelo k výraznému žloutnutí růžic. Sklizňové období je konec května až polovina června. Vyžaduje intenzivní závlahu za největšího růstu a před sklizní. Vegetační doba 104 – 112 dní.
Polopozdní odrůda vhodná především k pěstování pro podzimní sklizňové období, kdy je menší nebezpečí rozšíření bakteriálních chorob. Rostliny jsou bohatě olistěné, mají tmavozelené, silně ojíněné, zvlněné, převážně vzpřímené listy, které velmi dobře kryjí růžici. Odrůda je vysoce odolná proti žloutnutí, prorůstání i mechovitosti růžic. Vegetační doba od výsevu je 125 dní, od výsadby 95 dní.
Oblíbená raná odrůda s oválně kulatými plody. Plod je světle zelený s tmavozelenými pásky. Dužnina je zářivě červená, sladké chuti. Délka vegetace je 80 – 85 dnů, hmotnost plodů je až 10 kg. Odrůda je teplomilná a proto vhodná do jižnějších oblastí, vhodné je mulčování půdy folií. Vyžaduje dostatek vláhy.
Výnosná, poloraná karotka pro letní až podzimní pěstování. Je vhodná na přímý konzum i průmyslové zpracování, pro rané sklizně do svazků, z pozdních výsevů je použitelná i ke skladování. Vytváří dlouhé, tenké, válcovité, tupě zakončené kořeny s dobrým vnitřním vybarvením a úzkou dřeňovou částí. Odrůda je odolná k praskání kořenů a antokyanovému zbarvení hlavy.