Pistáciové ořechy obsahují 20% bílkovin, 40-60% tuků, 15% sacharidů. Jsou bohaté na omega-9 nenasycené mastné kyseliny, vitamin E, který přispívá k detoxikaci organismu, a vitaminu B1 a B3, nezbytné pro správnou činnost nervové soustavy a sliznic.
V tradiční medicíně byly bobule goji (kustovnice čínské) používány k léčbě onemocnění jater, neplodnosti, bolesti břicha, suchého kašle, únavy a bolesti hlavy
Mandle, stejně jako ovesné vločky, kukuřice, celer, sójové boby, ječmen, para ořechy a vlašské ořechy, jsou využívány k protirakovinné dietě. Jsou nabité živinami. Pomáhají zlepšovat činnost srdce a při léčbě srdečních chorob jsou velmi účinné.
Pasta z loupaného sezamu bez přidané soli. Jedno z nejoblíbenějších semínkových másel. Pastu lze využít naslano i nasladko. Vhodná do různých pomazánek, koktejlů, krémů, zeleninových směsí, asijských jídel a jako dip.
Oves je nejbohatší na živiny ze všech druhů obilí, poskytuje tělu zásobu energie na několik hodin. Dáte-li si vločky na snídani, můžete během celého dopoledne využívat postupně uvolňovanou energii.
Černá čočka má jemnou oříškovou chut a pevnou konzistenci připomínající kulato-zrnnou rýži. Nenadýmá a je hned hotová! Můžete ji užít na sladko, na slano, jako samostatné jídlo, nebo jako přílohu či doplněk hlavních chodů, vedlejších pokrmů, svačin, atd.
Tamari je sójová omáčka, která vzniká při výrobě Misa. Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti klasickým levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Mandlová mouka je přirozeně bezlepková. Má široké využití v kuchyni samotná, ale i v kombinaci s dalšími moukami. Je velmi dobrým zahušťovadlem. Zvyšuje objem a pojivost (bezlepkových) směsí.
Mandle, stejně jako ovesné vločky, kukuřice, celer, sójové boby, ječmen, para ořechy a vlašské ořechy, jsou využívány k protirakovinné dietě. Jsou nabité živinami. Pomáhají zlepšovat činnost srdce a při léčbě srdečních chorob jsou velmi účinné.
Xantan se používá do potravin jako zahušťovadlo, např. do jogurtů a sýrů pod názvem E 415. Též je používán jako náhradní pojivo do bezlepkových potravin.
Rýžová krupička jemná je výbornou variantou nejen pro vaše snídaně. Mezi její přednosti patří rychlá a snadná příprava a variabilnost použití. Přidáním různých surovin z ní vytvoříte mnoho chutných pokrmů.
Jahody obsahují spoustu vitamínů: C, B1, B2, B3, B5, B6, B9, A Beta-karoten, E, K. Jedná se o lyofilizované neboli mrazem sušené ovoce. Neobsahuje žádné konzervanty, barviva a sladidla. Zachovává si přirozenou chuť čerstvého ovoce.
Maliny působí proti anémii, podporují dobré vidění a mozkové funkce. Maliny obsahují vitamíny A, B3, B9, B1,E a C, vápník, hořčík, fosfor, chlór, draslík, zinek, měď a železo. Jedná se o lyofilizované neboli mrazem sušené ovoce. Neobsahuje žádné konzervanty, barviva a sladidla. Zachovává si přirozenou chuť čerstvého ovoce.
Vločky mají jemnou pohankovou chuť a vůni. Pohankové vločky si dejte jen tak v misce s ovocem a rostlinným mlékem. Skvěle poslouží jako základ pro karbanátky a zeleninové placky.
Kypřící prášek do pečiva bez obsahu lepku a fosfátu. Má stejné použití jako klasický kypřící prášek. Je velmi oblíbený při přípravě bezlepkového pečiva. Při přípravě dáváme na 500 g sypkých surovin 3 lžičky ( 15-17 g ) prášku.