Odrůda Bernina je velmi oblíbená díky své výborné chuti a dobré skladovatelnosti. Dužnina je sytě žlutá v syrovém stavu a ani po uvaření netmavne. Je vhodná na saláty, ale také se používá jako přílohová brambora. Varný typ je A/AB. Tuto odrůdu najdete téměř celý rok na našem stánku na jahodárně. Konzumní brambory.
Vzhledem se podobá kuchyňské cibuli. Jejím charakteristickým znakem je, že vytváří cibulky v trsech. Má dvojnásobné množství cukru než běžná cibule, proto je její chuť nasládlá. Je velmi jemná a kořeněná, pevná a přitom křehká. Šalotka je velice žádaná zelenina pro přípravu veškerých jídel. Výhodou skladování je, že neraší ani pozdě zjara a zachovává si svou kvalitu i při pokojové teplotě.
Pro svou jemnou a mírnou chuť je především využívána ve studené kuchyni. Obsahuje více vitamínu C a další duležitou látku-kyselinu listovou. Bílá cibule se nehodí pro dlouhodobé skladování.
Tmavší cibulovitá zelenina má svou velmi příjemnou vůni, barvu a nasládlou chuť. Je to přírodní medikament, plný železa a antioxidantů. Snižuje cholesterol, krevní tlak a také ochraňuje proti chudokrevnosti. Používá se na dušení a pečení, kde má jemnější a sladší chuť než obyčejná cibule. Skvělá je také do salátů a na studenou kuchyni. Její dlouhodobá skladovatelnost je dobrá.
Cibule netradičního podlouhlého oválného tvaru. Její chuť je jemná, vhodná na teplou i studenou kuchyni. Snadno se krájí, ideálně na plátky. Přednostní této kuchyňské cibule je pevnost a velmi dobrá skladovatelnost.
Mezi lidmi se těší velké oblibě, pro svou výraznou a štiplavou chuť. Její využití je všestranné, ale nejvíce kraluje v teplé kuchyni. V syrovém stavu je silným antioxidantem. Uskladněná cibule v temnu a chladnu vydrží několik měsíců.
Vynikající domácí česneková pasta z vlastní produkce. Obsahuje pouze česnek vypěstovaný na polích Jahodárny Brozany a sůl, žádné umělé přísady a chemie. Naši domácí česnekovou pastu si vychutnáte při pečení, smažení a grilování, dochutíte s ní spoustu vašich jídel. Po otevření ji uchovávejte v ledničce, kde vydrží dlouho čerstvá.
Tento český česnek se stal velmi oblíbeným. Je vyšlechtěný z původního tzv. Ruského paličáku a díky tomu má svoji typickou štiplavost a silné aroma.
Vyhledávaná odrůda českého česneku pro svoje atraktivní zbarvení do fialova. Velice oblíbená ingredience v gastronomii pro svoji příjemnou a ostrou chuť. Uníkát je raný, výnosný druh českého ozimého paličáku. Jeho výhodou je tradiční způsob sklizně na zeleno. Na jaře se tak stává nezbytnou součástí našich kuchyní. Má nádherně fialové zbarvení a každá cibule je složena z většího množství(8-13) středně velkých stroužků. Jeho skladovatelnost je velmi dobrá. Cena za 1kg.
Tento český česnek se stal velmi oblíbeným. Je vyšlechtěný z původního tzv. Ruského paličáku a díky tomu má svoji typickou štiplavost a silné aroma.
Stáleplodící americká odrůda jahod sytě červené barvy. Jejich chuť je harmonická, sladká, typicky jahodová. Dozrávají již na přelomu května a června a užijeme si je až do konce září.
Vynikající domácí česneková pasta z vlastní produkce z odrůdy Karel IV. Obsahuje pouze česnek vypěstovaný na polích Jahodárny Brozany a sůl, žádné umělé přísady a chemie. Naši domácí česnekovou pastu si vychutnáte při pečení, smažení a grilování, dochutíte s ní spoustu vašich jídel. Po otevření ji uchovávejte v ledničce, kde vydrží dlouho čerstvá.