Vše co by Vás mohlo zajímat: Orza je velká hliněná nádoba podobná džbánu s kulatým otvorem nahoře. Tradičně se používá k uchovávání potravin v sádle, zejména vepřového masa po každoroční matanze neboli porážce . S příchodem chladicích zařízení se orzas stal téměř zastaralým, ale úžasná chuť tohoto pokrmu vás přiměje vrátit se do minulosti. Lomo de orza je vepřové maso, vepřový hřbet dle aragonského receptu. My Vám ho přinášíme ve formě paštiky, která se skvěle hodí na bagetku, topinku nebo jen tak s Pico
Vše co by Vás mohlo zajímat: Sobrasada je syrová, uzená klobása z Baleárských ostrovů vyrobená z mletého vepřového masa, papriky a soli a dalších koření. Tato veganská verze je z brambor, takže i zarytí vegani si můžou dopřát tuto skvělou pochoutku. Hodí se vědět: Sobrasada se skvěle hodí jako pomazánka na chleba, bagetu nebo klidně a jednoduše s picos. Ideální k ní je sklenka bílého svěžího vína nebo pivo.
Mohlo by Vás zajímat: Paštika z uzeného lososa v šumivém víně Cava. Skvělá s bagetkou, topinkou nebo jen tak s picos. Doporučujeme s bílým vínem nebo šumivým vínem Cava. Hodí se vědět: Cava je španělské šumivé víno (sekt) , který se vyrábí tradiční šampaňskou metodou zrání v lahvi.
Vychutnejte si ideální kombinaci iberské paštiky z černých iberských prasátek a třešní z údolí Jerte v Extramadure. Valle de Jerte je slavné údolí s nádhernými řekami a třešňovými sady. Místní třešně jsou považované za jedny z nejlepších na světě a jsou chráněny označením původu D.O. Cereza del Jerte. Náš TIP: Tuhle skvělou delikatesu si můžete vychutnat společně s máslem nebo olivovým olejem na topince nebo rozpečené bagetce. A samozřejmě také klasicky s picos. Pokud chcete experimentovat v
Mohlo by Vás zajímat: Sobrasada je syrová, uzená klobása z Baleárských ostrovů vyrobená z mletého vepřového masa, papriky a soli a dalších koření. Nabízíme Vám ji i jako variantu lahodného krému. Ideální jako tapas k vínu nebo pivu. Hodí se vědět: Naprosto skvělá je zapečená v bagetě potřené olivovým olejem a proložená plátkem kozího sýru.