Elegante

Filet mignon s variací zeleniny

Filet mignon s variací zeleniny

600 g vepřové panenky 1 jarní cibulka 1 stroužek česneku 4 mladé mrkve 4 tuříny 8 stonků zeleného chřestu 1 PL sójové omáčky 1 PL tekutého medu slané máslo, panenský olej, sůl, pepř, čerstvý tymián a rozmarýn   Na oleji v pánvi rychle opečte maso ze všech stran. Smíchejte sójovou omáčku, med, sůl a pepř a směsí maso potřete. Přidejte větvičku tymiánu a rozmarýnu a celý stroužek česneku. Troubu rozehřejte na 160°a maso pečte asi 15 minut. Mezitím oškrábejte zeleninu a blanšírujte ji ve vroucí osolené

koupit
Salát Caesar s kuřetem

Salát Caesar s kuřetem

Proslulý salát z 30. let 20. století se připisuje restauratérovi Caesarovi Cardinimu. 4 porce Suroviny hlávkový salát 1 ks kuřecí prsní řízky 500 g plátky slaniny 200 g česnek 1 stroužek vejce (uvařené nahniličko či ztracená) 4 ks parmezán 100 g Zálivka: jogurt 5 lžic olivový olej 2 lžíce šťáva z 1/2 citronu parmezán 50 g rozdrcené ančovičky 1 lžička balzamikový ocet 1 lžíce bazalka 10 lístků hořčice 1 lžička česnek, prolisovaný 2 stroužky sůl pepř     POSTUP Salát natrhejte. Maso

koupit
Špagety s kuřecím masem, rukolou a chilli papričkou

Špagety s kuřecím masem, rukolou a chilli papričkou

Toto jídlo vám připomene svou lehkou chutí prosluněné léto. Doporučujeme zvýraznit výslednou chuť trochou citronové šťávy, kterou přidáte až při servírování. 5 porce Suroviny   kvalitní čerstvé špagety, nejlépe domácí nebo italské 1 kg olivový olej 2 lžíce kuřecí prsní řízky bez kostí a kůže, nakrájené na stejně velké kousky 650 g mořská sůl čerstvě umletý černý pepř holandská chilli paprička, zbavená semen a nasekaná nadrobno 1 ks česnek, nakrájený nadrobno 4 stroužky máslo 1 lžíce suché bílé

koupit