Olej z vlašských ořechů - zdravé tuky a skvělá chuť ve vaší kuchyni. Za studena lisovaný jednodruhový olej z vlašských ořechů si zamilujete pro jeho intenzivní aroma i chuť. Olej se vám bude hodit výhradně do studené kuchyně, pro tepelné zpracování není vhodný. Vlašské ořechy, z nichž je olej vyroben, jsou velice výživnou potravinou, je v nich totiž v průměru 70 % tuků obsahujících zejména velice zdravé nenasycené mastné kyseliny. Dále je olej z vlašských ořechů bohatý na vitamíny B, C
Poctivé Ghí z Vysočiny - kvalitní přepuštěné máslo pro smažení bez přepalování. Ghí je sanskrtský termín pro přečištěné máslo. I když se z másla připravuje, má zcela jiné vlastnosti. Ghí s láskou připravujeme původním způsobem v malých kolekcích se zaměřením na kvalitu a poctivost. Věděli jste, že ghí je pouze natolik dobré, nakolik je dobré máslo, ze kterého je ghí připraveno, tedy přepuštěno? Základem poctivého ghí je nejkvalitnější máslo od farmářů z Vysočiny. Z něj pak díky os
Poctivé Ghí z Vysočiny - kvalitní přepuštěné máslo pro smažení bez přepalování. Ghí je sanskrtský termín pro přečištěné máslo. I když se z másla připravuje, má zcela jiné vlastnosti. Ghí s láskou připravujeme původním způsobem v malých kolekcích se zaměřením na kvalitu a poctivost. Věděli jste, že ghí je pouze natolik dobré, nakolik je dobré máslo, ze kterého je ghí připraveno, tedy přepuštěno? Základem poctivého ghí je nejkvalitnější máslo od farmářů z Vysočiny. Z něj pak díky os
Kokosové sušené mléko vhodné k okamžité přípravě nápojů nebo krému. BIO sušené mléko je určeno k rychlé přípravě tekutého kokosového mléka nebo krému, kdykoli na něj dostanete chuť. Tím, že si můžete vždy odměřit množství, které zrovna potřebujete, vám nezůstanou v lednici načaté a zapomenuté nápojové krabice či konzervy podléhající zkáze.
Drcené plody ostropestřce mariánského, známého také jako silymarin. Antioxidant, napomáhá činnosti jater. Plody obsahují silymarin (65 - 80 %), vitamin C, E a K, antioxidant kvercetin, biogenní aminy tyramin a histamin a aminokyseliny. Doporučené dávkování: 1 čajovou lžičku (2,5 g) zapít 2 - 3 dcl vody. Ideálně s odstupem od jídla cca 45 minut (před nebo po jídle). Užívejte 2 - 3krát denně ideálně jako 3měsíční kúru.
Matcha čaj superpotravina v BIO kvalitě. Pravá japonská BIO Matcha je sytě zelený jemně mletý prášek z čajových lístků. To se odráží v její unikátní chuti. Je jemná, mírně natrpklá a úžasně sladká. Matcha obsahuje velký podíl antioxidantů, aminokyselin a teofylinu - čajového kofeinu, který se uvolňuje postupně po dobu 3-6 hodin, což má přízniví vliv na lidský organismus. Z hlediska nutričních hodnot je přibližně 10x silnější, než běžný zelený čaj. Matcha
Výživný kokosový tělový balzám s vůní caffé latte. Výborný na náročnou a suchou pleť. Praskání kůže, suché šupinky nebo nepříjemné pocity svědění… Ať už je váš problém s pokožkou jakýkoliv, měli byste o ni správně pečovat. Vyzkoušejte výživný kokosový tělový balzám pod naší privátní značkou Day Spa. Hodí se zejména při péči o stárnoucí, náročnou a suchou pleť. V neposlední řadě určitě nadchne milovníky kávy, neboť voní jako caffé latte.
Vyživující kokosový tělový balzám s vůní pomeranče a skořice. Vhodný pro náročnou a suchou pleť. Suchá a svědivá pleť je z hlediska péče velmi náročná. Pokud vás trápí lupénka, ekzémy a jiné problémy s pletí, vyzkoušejte kokosový balzám vyrobený pod naší značkou Day Spa. Je ideálním pomocníkem v každodenní péči o náročnou, suchou nebo stárnoucí pokožku. Určitě si na něm budete užívat i krásnou vůni, v níž se snoubí šťavnatý pomeranč s hřejivou skořicí.
Pečující kokosový tělový balzám s vůní grapefruitu a vanilky. Vhodný pro suchou pleť. Jak nejlépe rozmazlit suchou a dehydratovanou pokožku? Zkuste vsadit na osvědčeného pomocníka v podobě kokosového oleje. Jde o hlavní složku balzámu vyrobeného pod naší značkou Day Spa, který je vhodný pro každodenní péči o pokožku. Zkrášlovací rutinu vám bezpochyby zpříjemní i to, že krásně voní po exotickém grapefruitu a sladké vanilce.
Tradiční BIO rýžový ocet z Japonska. Rýžový ocet má své kořeny v Číně, kolem 5. století se pak stal oblíbeným i v Japonsku, kde je dodnes základem pro dochucení sushi rýže nebo přípravu dresinků. V jihovýchodní Asii se jako okyselující dochucovadlo častěji než ocet používá limetka či tamarind, proto většina značek, se kterými se v obchodech setkáte, jsou japonské, čínské nebo tchajwanské. Náš BIO rýžový ocet se vyrábí z fermentované rýže – cukry v rýži se přemění na alkohol (rýžové víno) a násle
BIO kokosové mléko vhodné k přípravě nápojů, dezertů nebo asijských pokrmů. Kokosové mléko využijete u přípravy sladkých i slaných, tuzemských i cizokrajných jídel a nápojů. BIO kokosové mléko je extrakt z kokosové dužiny bez sladidel a bez obsahu guarové gumy. Mléko je tekutým produktem ze zpracovaných kokosových ořechů a vyrábí se ze zralého kokosu speciálním druhem odšťavňování.
Kokosový ocet vyrobený z kokosového nektaru. Lahodné dochucovadlo do teplých i studených pokrmů. Kokosový olej bezpochyby znáte. Ale co takhle kokosový ocet? Jde o unikátní dochucovadlo, které se vyrábí fermentací kokosového nektaru (kokosové vody). Sladkokyselá chuť kokosového octa se v určitém ohledu podobá octu jablečnému, je ale mnohem sladší. Světle kalný vzhled a případné usazeniny na dně lahvičky jsou dány mateční kulturou, jde o přirozenou vlastnost tohoto octa.
Sezamový olej vyrobený z pražených sezamových semínek. Skvělé dochucovadlo asijských a studených pokrmů. Pokud máte v oblibě asijskou kuchyni, určitě byste měli vyzkoušet sezamový olej. Vyrábí se lisováním pražených sezamových semínek, díky čemuž získává svou charakteristickou jantarovou barvu a výbornou oříškovou chuť. Sezamový olej navíc obsahuje silný antioxidant sezamol, který ho chrání před oxidací (žluknutím). Jedná se o chuťově výrazný olej, který se hojně využívá v asijské
Delikátní dochucovadlo z japonských švestek vhodné do salátů i teplé kuchyně. Ocet z japonských švestek umeboshi vzniká jako vedlejší produkt při jejich fermentaci za pomoci mořské soli. Kromě značné kyselosti a slanosti pocítíte i jeho lehce ovocné aroma. Je výrazný, pikantní, sladký i kyselý zároveň.
Mletá zelená káva se skořicí. Zelená káva není nic jiného než kávová zrnka v původním, nepraženém stavu. Protože neprošla vysokou teplotou, zůstaly v ní tak některé prospěšné složky, které by se pražením odstranily. Tou nejdůležitější látkou a důvodem, proč zelenou kávu pít, je kyselina chlorogenová, která působí jako významný antioxidant. Spolu s kofeinem pak zabraňuje vstřebávání cukru z potravy a následně i jeho přeměně na tuk. Při správné životosprávě a dostatku pohybu se tak může zelen