Využijte časově omezenou příležitost objednat toto svěží, nazrálé víno z vinařství Lahofer, ve zvýhodněné akci 4+2 láhve zdarma. Akce platí pouze pro nově registrované firemní zákazníky, do páteční půlnoci 8/9.12.2023. Víno výborně doplní Váš firemní večírek či štědrovečerní tabuli k tradiční úpravě kapra. Svěží Ryzlink s vůní po lipovém květu, žlutém melounu či meruňkách, s jemnými minerálními tóny. V chuti pikantní kyselinka s citrusovou dochutí.Vhodné k lehčím úpravám ryb či drůbeže. Servírujte při te
Objevte kouzlo svatojánských specialit s deseti recepty od vyhlášených brněnských podniků ve kterém hlavní roli hrají svatojánské ořechy. Kuchařka byla inspirována recepty z prvního ročníku festivalu Svatoján na vidličce, za jehož pořadatelstvím stojí Chuť Moravy. Můžete si tak vyzkoušet doma připravit například burger jako od Buchecka, salát jako v Elementu nebo brownies jako Dezertína. Kuchařka bude oficiálně v prodeji od 15.12. ale už teď si ji můžete předobjednat s následným doručením zdarma.&nbs
Sirup z voňavých plodů kdouloně obecné. Na 300 ml sirupu bylo použito 250 g kdoulí.
Svatojánské ořechy jsou delikatesa vyrobená z vlašských ořechů, podle původní 100 let staré receptury. Ještě zelené (nezralé) vlašské ořechy sklízíme v období kolem svatého Jana (24. června), kdy ještě není zcela vyvinutá skořápka ořechu. Díky tomu je lze celé (včetně skořápky a slupky) naložit do lahodného kořeněného sirupu z cukru. Kromě výborné chuti, jsou vlašské ořechy známy pro své blahodárné účinky na lidský organismus.
Představte si džem, který je tak akorát sladký, ale zároveň i slaný, lehce pikantní, voňavý po koření a kouscích vypečené slaniny. Výborný za studena, i lehce ohřátý. Doporučení opečte bagetku, potřete slaninádou a posypte řeřichou.
Naše višně vás překvapí neočekávanou harmonií sladké, kyselé, pikantní a lehce česnekové chuti. V kombinaci s voňavým kořením se po ochutnání budete cítit jak spadlí z višně.
Kdo se bojí nesmí do lesa! Pokud je to váš případ a milujete houby, tak přesně pro vás jsou určeny naše nakládané žampiony. Do sklenice se nakládají pouze vybrané mladé plodnice z moravské pěstírny žampionů. Houby jsou naloženy v dokonale sladěném sladkokyselém nálevu s kousky kořenové zeleniny a koření. Kdo jednou naše žampiony ochutnal, už jiné nechce
Ne, neklame Vás zrak, avšak neděste se! To co držíte v rukou není nic hanlivého, ba naopak. Pod názvem vejmrda se skrývá tradiční pochoutka z křene, masového vývaru, octa a většinou jablek, které jsme my nahradili voňavými kdoulemi. Ačkoliv po přečtení názvu očekáváte nejspíše nějaký nevkusný vtip, pochází tento název podle etymologického slovníku jazyka českého od pana Machka, z doby, kdy slovo mrdati či mrcati bylo běžně používáno jako synonymum výrazů: pohybovat ocasem, vrtět, či přeneseně: obrůstat te
Jak dostat vánoční stromeček do skleničky? Na tuto otázku jsme odpověděli tak, že jsme posbírali mladé smrkové výhonky, zasypali je cukrem a nechali je několik měsíců louhovat.
Představte si džem, který je tak akorát sladký, ale zároveň i slaný, lehce pikantní, voňavý po koření a kouscích vypečené slaniny. Výborný za studena, i lehce ohřátý. Doporučení opečte bagetku, potřete slaninádou a posypte řeřichou.
Ne, neklame Vás zrak, avšak neděste se! To co držíte v rukou není nic hanlivého, ba naopak. Pod názvem vejmrda se skrývá tradiční pochoutka z křene, masového vývaru, octa a většinou jablek, které jsme my nahradili voňavými kdoulemi. Ačkoliv po přečtení názvu očekáváte nejspíše nějaký nevkusný vtip, pochází tento název podle etymologického slovníku jazyka českého od pana Machka, z doby, kdy slovo mrdati či mrcati bylo běžně používáno jako synonymum výrazů: pohybovat ocasem, vrtět, či přeneseně: obrůstat te
Svatojánské ořechy jsou delikatesa vyrobená z vlašských ořechů, podle původní 100 let staré receptury. Ještě zelené (nezralé) vlašské ořechy sklízíme v období kolem svatého Jana (24. června), kdy ještě není zcela vyvinutá skořápka ořechu. Díky tomu je lze celé (včetně skořápky a slupky) naložit do lahodného kořeněného sirupu z cukru. Kromě výborné chuti, jsou vlašské ořechy známé pro své blahodárné účinky na lidský organismus.