Produkt ekologického zemědělství, neobsahuje geneticky modifikované organismy (GMO free). Nutriční hodnoty ve 100g výrobku: energetická hodnota 3800kJ (900kcal) bílkoviny 0g sacharidy 0g tuky 100g (nenasycená monoenová mastná kyselina 18g, nenasycená polyenová mastná kyselina 68g, nasycená mastná kyselina 14g) vláknina 0g sodík 0g Využití v kuchyni:Všechny panenské oleje jsou přírodními produkty. Používají se především k pokapání hotových jídel, vmíchání – dochucení hotových jídel a salátů, nebo
Produkt ekologického zemědělství, neobsahuje geneticky modifikované organismy (GMO free). Nutriční hodnoty ve 100g výrobku: energetická hodnota 3800kJ (900kcal) bílkoviny 0g sacharidy 0g tuky 100g (nenasycená monoenová mastná kyselina 42g, nenasycená polyenová mastná kyselina 44g, nasycená mastná kyselina 14g) vláknina 0g sodík 0g Využití v kuchyni:Všechny panenské oleje jsou přírodními produkty. Používají se především k pokapání hotových jídel, vmíchání – dochucení hotových jídel a salátů, nebo
Řepkový olej je dobrým zdrojem kyseliny alfa-linolenové (omega 3) a má vyvážený poměr mastných kyselin. Hodí se pro přípravu studené i teplé kuchyně. Spolu s olivovým olejem je vhodný ke smažení. Řepkový olej je nerafinovaným olejem, který je přirozeně bohatý na esenciální mastné kyseliny. Je za studena lisovaný a filtrovaný. Spolu s olivovým olejem patří k nejzdravějším olejům.
Produkt ekologického zemědělství, neobsahuje geneticky modifikované organismy (GMO free). Nutriční hodnoty ve 100g výrobku: energetická hodnota 3800kJ (900kcal) bílkoviny 0g sacharidy 0g tuky 100g (nenasycená monoenová mastná kyselina 75g, nenasycená polyenová mastná kyselina 10g, nasycená mastná kyselina 15g) vláknina 0g sodík 0g Využití v kuchyni:Všechny panenské oleje jsou přírodními produkty. Používají se především k pokapání hotových jídel, vmíchání – dochucení hotových jídel a salátů, nebo
Naše ghí se vyrábí z másla z českého mléka a má typickou příjemnou chuť a vůni. Přepuštěné máslo neboli ghí se tradičně používá nejen v Indii, ale i v Evropě. Jeho velkou výhodou je o hodně delší trvanlivost oproti máslu a naši předkové tak řešili přebytky mléka. Přepuštěné máslo má oproti klasickému máslu vyšší teplotu přepalování (cca 250 °C, vyšší než sádlo) a je tak vhodné i na smažení. Vyrábí se pomalým a šetrným vařením másla, během kterého se z másla vypařuje voda a na povrchu se usazují vysrážené
Toto ghí je vyráběno z českého mléka. Přepuštěné máslo neboli ghí se tradičně používá nejen v Indii, ale i v Evropě. Jeho velkou výhodou je o hodně delší trvanlivost oproti máslu a naši předkové tak řešili přebytky mléka. Přepuštěné máslo má oproti klasickému máslu vyšší teplotu přepalování (cca 250 °C, vyšší než sádlo) a je tak vhodné i na smažení. Vyrábí se pomalým a šetrným vařením másla, během kterého se z másla vypařuje voda a na povrchu se usazují vysrážené bílkoviny, které se odebírají. Díky tomu