Příručka, určená drobným pěstitelům, pojednává o volbě stanoviště a zakládání vinic, nejdůležitějších odrůdách vinné révy, výsadbě, ošetřování, vedení a řezu i ochraně proti škodlivým činitelům. Druhá část obsahuje výklad o použití a zpracování hroznů na mošt, výrobě různých druhů vín, popisuje zařízení lisovny i sklepa a zmiňuje se o hodnocení a oceňování vína, jeho vadách a nemocech. Externí sklad - 085
V novém vydání poněkud vzrostl rozsah publikace, její koncepce však zůstala stejná. Po kapitolkách o druzích medu, jeho léčivých účincích a přípravě a zpracování těsta pro pečivo je připraveno množství receptů na tuhé i kapalné poživatiny, vyráběné s využitím medu (na perníky, polevy, dorty, koláče, řezy, ozdobné pečivo, nádivky, krémy, bonbóny, ovocné a zeleninové výrobky i jak alkoholické, tak nealkoholické nápoje s medovou příměsí) Externí sklad - 051