Vítejte v našem obchodě, Tadeášovo koření
Anýz patří mezi nejstarší koření na světě, už v Egyptě se používal pro své léčiné účinky a skvělou chuť. Je příbuzný fenyklu, kmínu a kopru. Jeho chuť je sladce kořeněná, lidem nejčastěji připomíná lékořici či hašlerky s příchutí fenyklu. Objem: 60ml
Badyán je koření, které vůní velmi připomíná anýz. Jsou to sušená souplodí s lesklými semeny pocházející ze stromu s názvem badyáník pravý (Illicium verum). Má jemnou vůni podobnou anýzu, kořenitě nasládlou chuť. Obsahuje až 5 % velmi ceněné silice anetol. Objem: 60ml
Badyán je koření, které vůní velmi připomíná anýz. Jsou to sušená souplodí s lesklými semeny pocházející ze stromu s názvem badyáník pravý (Illicium verum). Má jemnou vůni podobnou anýzu, kořenitě nasládlou chuť. Obsahuje až 5 % velmi ceněné silice anetol. Objem: 60ml
Bobkový list je sušený list vavřínu ušlechtilého (Laurus nobilis) používaný zejména jako koření. Původem je pravděpodobně z Malé Asie, dnes je vavřín pěstován v celém Středomoří. Jedním z největších producentů je Turecko. Cena za 20ks.
Bobkový list je sušený list vavřínu ušlechtilého (Laurus nobilis) používaný zejména jako koření. Původem je pravděpodobně z Malé Asie, dnes je vavřín pěstován v celém Středomoří. Jedním z největších producentů je Turecko. Objem: 60ml
Jedná se o malé světlejší papričky se silnou vůní. Tyto feferonky jsou ostré odrůdy zpravidla vytrvalých kořeninových paprik, kterých je celá škála. Za svou pálivou chuť vděčí látce kapsaicin, která se dobře rozpouští v tucích, takže pro zahnání akutního pocitu pálení v ústech nejlépe pomůže sklenka mléka. Obejm: 60ml
Jedná se o malé světlejší papričky se silnou vůní. Tyto feferonky jsou ostré odrůdy zpravidla vytrvalých kořeninových paprik, kterých je celá škála. Za svou pálivou chuť vděčí látce kapsaicin, která se dobře rozpouští v tucích, takže pro zahnání akutního pocitu pálení v ústech nejlépe pomůže sklenka mléka. Objem: 60ml
Jedná se o malé světlejší papričky se silnou vůní. Tyto feferonky jsou ostré odrůdy zpravidla vytrvalých kořeninových paprik, kterých je celá škála. Za svou pálivou chuť vděčí látce kapsaicin, která se dobře rozpouští v tucích, takže pro zahnání akutního pocitu pálení v ústech nejlépe pomůže sklenka mléka. Objem: 60ml
Cibule je základní kořenící součástí při přípravě masitých jídel, polévek, salátů, nakládaných zelenin, omáček, dušených zelenin, různých paštik a pomazánek. Používá se čerstvá, sušená i rozemletá na prášek. Objem: 60ml
Cibule je základní kořenící součástí při přípravě masitých jídel, polévek, salátů, nakládaných zelenin, omáček, dušených zelenin, různých paštik a pomazánek. Používá se čerstvá, sušená i rozemletá na prášek. Objem: 60ml
Cibule je základní kořenící součástí při přípravě masitých jídel, polévek, salátů, nakládaných zelenin, omáček, dušených zelenin, různých paštik a pomazánek. Používá se čerstvá, sušená i rozemletá na prášek. Objem: 60ml
Citronová kůra je čerstvě nastrouhaná nebo sušená kůra citrónu (plodu citroníku limonového). Její aroma se využívá při přípravě pečiva nebo třeba i svařeného vína. Výborná na ryby, do pomazánek a na čínské pokrmy. Objem: 60ml
Česnek kuchyňský (Allium sativum), též česnek setý, je druh celosvětově známého koření. Má charakteristické aroma, které způsobuje silice zvaná aliin. Česnek hraje významnou roli právě u národů s vyhlášenou kuchyní, počínaje Francií a konče Čínou. Objem: 60ml