Vítej v mém oříškovém světě!. Ahoj! Zatím se neznáme, proto zbystři smysly. Mám pro tebe krátké představení. Jmenuji se Veselá Veverka. Jsem hravá, mlsná a fit. Mám ráda změnu, zkouším nové věci a oživuji zaběhlé stereotypy. Do tvého života přinesu tipy a rady, jak vytunit jídelníček, který tě bude bavit. Se mnou…
Jestli je „vlašák“ nazýván králem ořechů, pistácie je jasná královna! Snad jedině alergik na ořechy nezná ten neodbytný pocit neustálé potřeby vyloupávat další a další skořápky, aby se dostal k těm lahodným zeleným oříškům.
Pomeranč je ovoce k nezaplacení. Veselé, chutné, šťavnaté... Ale jak to udělám, aby déle vydrželo? Tak to je jasný jak facka!
Už se řítí! Obrovská pomelová koule se valí. Cestou narazila na kráječ, a tak jsou z něho tyhle sušené kousky.
Kočoládově po...počoko..čoko...pome... Neee houby s octem! Pomeranče v čokoládě...a v hořký! Exotické pomeranče v hořko hořké polevě ti zamotají hlavu, že si nevzpomeneš ani na svoje křestní jméno!
Excelentní jahody sušené mrazem. Nečeká tě žádný samosběr na poli a ještě je budeš mít zalité jemnou jogurtovou polevou. Tomu říkám deal, až ti z toho budou z očí jikry lítat.
Jsi tady! To znamená, že ty a já máme hodně společného. Skvělej vkus na sladký jahody v hořký čokoládě. Na to si pojďme plácnout.
Jsou dvě skupiny lidí. Jedna rozinky ve vánočce nenávidí a druhá miluje. Do který skupiny patříš? Asi do té druhé, když jsi tady.
Sušit mrazem ovoce - jahody, které neztrácí barvu, chuť, a ani žádné svoje vitamíny a živiny, zní jako pohádka nebo technologie budoucnosti. Skvělá zpráva je, že v té budoucnosti žijeme tady a teď!
Jablíčka z českých stromů jsem nechala rozdrtit, rozemlít, přidala jsem trochu kokosu a následně jsem je slisovala do plátů. Jak jinak by vznikly trubičky než jejich zarolováním. No, a protože konce byly trochu smutné, tak jsem je rozzářila jogurtovou polevou, která k nim skvěle jde a doplňuje lehce nakyslou chuť jablek.
Zatraceně dobrý sušený hrozny obalený do čokolády. To jsou, prosím pěkně, rozinky v hořké čokoládě.
To koukáš, co? Ibišek znáš asi od mámy z parapetu, ale jeho květy se dají i jíst. Přináším je v sušené podobě a rozhodně se neztratí ani jako dekorace na sladkém jídle. Mňam!
Veverčiny fazolky tisíckrát jinak, nikdy nevíš, jak která bude chutnat! Propluj do magického světa fazolek právě teď...
Zaflirtuj si s rozinkami v jogurtu. Jsou měkké, něžné, šťavnaté, obalené do jemného jogurtového kabátku.
Rozinky se nechaly rozmazlit lázní v mléčné čokoládě a teď jsou na cestě za tebou. Vláčné a něžné.