Vítej v mém oříškovém světě!. Ahoj! Zatím se neznáme, proto zbystři smysly. Mám pro tebe krátké představení. Jmenuji se Veselá Veverka. Jsem hravá, mlsná a fit. Mám ráda změnu, zkouším nové věci a oživuji zaběhlé stereotypy. Do tvého života přinesu tipy a rady, jak vytunit jídelníček, který tě bude bavit. Se mnou…
Veverčiny fazolky tisíckrát jinak, nikdy nevíš, jak která bude chutnat! Propluj do magického světa fazolek právě teď...
Vydej se na vzrušující pouť za sladkým bez cukru vhodným pro diabetiky s mixem arašídů, mandlí, lískových oříšků a rozinek v mléčné a hořké čokoládě a v jogurtu. Mňamzaaa.
Navždy spjaté s Mikulášem a Vánocemi. Nyní semnou zboříš mýty a budeš mít sušené fíky po celý rok.
To koukáš, co? Ibišek znáš asi od mámy z parapetu, ale jeho květy se dají i jíst. Přináším je v sušené podobě a rozhodně se neztratí ani jako dekorace na sladkém jídle.
Jablíčka z českých stromů jsem nechala rozdrtit, rozemlít, přidala jsem trochu kokosu a následně jsem je slisovala do plátů. Jak jinak by vznikly trubičky než jejich zarolováním. No, a protože konce byly trochu smutné, tak jsem je rozzářila jogurtovou polevou, která k nim skvěle jde a doplňuje lehce nakyslou chuť jablek.
Jdou mandle a jahody dohromady? Poslala jsem je spolu na rande naslepo. Výsledky najdeš níže.
Sušit mrazem ovoce - jahody, které neztrácí barvu, chuť, a ani žádné svoje vitamíny a živiny, zní jako pohádka nebo technologie budoucnosti. Skvělá zpráva je, že v té budoucnosti žijeme tady a teď!
Jsi tady! To znamená, že ty a já máme hodně společného. Skvělej vkus na sladký jahody v hořký čokoládě. Na to si pojďme plácnout.
Excelentní jahody sušené mrazem. Nečeká tě žádný samosběr na poli a ještě je budeš mít zalité jemnou jogurtovou polevou. Tomu říkám deal, až ti z toho budou z očí jikry lítat.
Nejkrémovější, nejlahodnější a nejoblíbenější! Už máš doma i ty své zásoby natural nepražených kešu?
Dneska se projedeš na čokoládové skluzavce, která místo dolů klouže nahoru až do vanilkového nebe, a z téhle kombinace tam prší, sněží a padají karamelky.
Pojď odhalit tajemnou hádanku arašídů v křehkém těstíčku, které příjemně štípnou na jazyku. Odkud se na nich vzala ta zelená barva? Co je wasabi a jaká jiná tajemství se tu ještě ukrývají?
Když se kešu jemně opraží, víš kam pak zamíří? Přece do solných lázní! Vychutnej si opálené a jemně slané oříšky, jejichž jemná máslová chuť tě bude pronásledovat i ve snech. Dokud nesníš všechny zásoby, co doma máš!
Klaním se a představuji mou maličkost - Kešu ořech pražený v cukru. Vanilkou a skořicí vonící. Těší mě.
Jednoduchá laskomina ke kafi, po obědě, po večeři, k čaji, k filmu nebo po rozchodu. Kešu v hořký čokoládě v každý situaci zachrání tebe i tvoje chutě.