Špičkové delikatesy a speciality ze Španělska ✓ Jsme přímý dovozce ✓ Expert na španělské potraviny od roku 2010 ✓ Široký sortiment skladem ✓ Dárková balení specialit
Mixem vína, sušené šunky a výborných paštik potěšíte každého, kdo rád ochutnává. Tenhle balíček je totiž na ochutnávku španělských delikates jako dělaný.
Dárkový balíček obsahuje mix kvalitního španělského vína a oblíbených uzenin. Tato rozšířená verze původního základního setu nabízí ještě více možností, jak si pochutnat. Balíček je poskládaný tak, abyste mohli ochutnat od každého něco, a proto bývá také ideálním dárkem.
Dárkovým balíčkem plným prémiových lahůdek potěšíte všechny gurmány - a to především ty masožravé, kterým tahle ochutnávka vykouzlí úsměv od ucha k uchu. Set totiž obsahuje opravdu pořádnou porci masa. Najdete v něm španělskou paštiku, chorizo, sušenou krkovici, LOMO a šunku. Ochutnat můžete hned tři druhy španělské sušené šunky. Jamon serrano, jamon iberico de cebo - což je iberská šunka z černého iberského prasete, které je krmené běžným krmením, a jamon iberico de bellota - jde o iberskou šunku z
V tomto exkluzivním výběru plném španělských delikates najdete paštiky, uzeniny, sýry a nakládanou zeleninu a rozhodně nesmí chybět ani láhev kvalitního vína. Balíček je natolik různorodý, že potěší každého milovníka dobrého jídla a pití. Všechny uzeniny mají dlouhou záruční lhůtu a abyste jim zachovali tu nejlepší kvalitu a chuť, skladujte je při teplotách do 30 ºC.
Madridské držky (Callos a la Madrileña) patří mezi typické španělské a velice oblíbené tapas. Tahle pochoutka obsahuje hovězí droby jen té nejvyšší kategorie a společně s bohatou kombinací choriza, morcille a mnoho druhů koření (především papriky) tvoří dokonalou lahůdku. Právě paprika do ní vnáší kouřové tóny, které jsou pro tento druh jídel tolik typické. Náš TIP: Zkuste je s rizotem, těstovinami nebo si je připravte jako chuťovku k pečivu.
Vše co by Vás mohlo zájímat: Extra panenský olivový olej, vhodný především do salátů, zálivek či pro tepelnou přípravu pokrmů. Náš tip: Skvělý na přípravu ryb, španělské tortilly nebo patatas bravas.
Pokud jste někdy navštívili Španělsko a zašli jste si na tapas, jistě si vzpomenete na malé zelené olivy s jemnou a delikátní chutí, slavné olivy manzanilla, známé také jako sevillské olivy. Vysvětlíme vám, co byste měli vědět, pokud se chystáte koupit olivy manzanilla. Co jsou olivy manzanilla? Jedná se o odrůdu oliv s názvem Olea europaea pomiformis s pevnou a hladkou strukturou, která po uvaření a fermentaci získává zelenožlutou barvu. Má jemnou a delikátní chuť a velmi vyvážený poměr dužiny a pecky, c
Olivy plněné ančovičkami jsou klasikou s vynikající chutí. K jídlu, do salátů nebo samotné jako předkrm. Nepostradatelné při vermutu. Naše zelené olivy manzanilla plněné sardelí jsou klasikou s vynikající chutí. K jídlu, do salátů nebo samotné jako předkrm. Nepostradatelné při vermutu. Masité olivy se silnou slupkou a plněné sardelí, která poskytuje intenzivní chuť, perfektní mix.
Vše co by Vás mohlo zajímat: Makrela je nejvíc ceněná modrá ryba pro svoji chuť a konsistenci masa. Je naložená v domácí rajčatové omáčce s olejem, kořením a solí které podporují její chuť. Tradiční pochoutka vhodná jako tapas, ke sklence vína nebo dobře vychlazeného piva.
Vše co by Vás mohlo zajímat: Uzená tresčí játra , také známa jako mořský foie s jemnou texturou a delikátní chutí se používají jako samostatné lahůdka nebo na přípravu různých jídel. Jemné uzení mu dodává dokonalou chuť. Navíc se jedná o pokrm bohatý na Omega 3 a vitamíny A a D. Skvěle je vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného sektu Cava.
Vše co by Vás mohlo zajímat: U rybích konzerv které nesou název Sardinky je důležité si všimnout jeden drobný ale podstatný detail a to druhy ryby. Pouze druh sardinka obecná - Sardina pilchardus je ta pravá a nefalšovaná sardinka. S charakteristickou a intenzivní chutí , nabízí svým stříbrným vzhledem jasnou, chutnou, jemnou a šťavnatou strukturu. Je naložená v domácí rajčatové omáčce s olejem, kořením a solí, které podporují její chuť. Nás tip: Skvělé jako samostatné tapa
Vše co by Vás mohlo zajímat: U rybích konzerv které nesou název Sardinky je důležité si všimnout jeden drobný ale podstatný detail a to druhy ryby. Pouze druh sardinka obecná - Sardina pilchardus je ta pravá a nefalšovaná sardinka. S charakteristickou a intenzivní chutí , nabízí svým stříbrným vzhledem jasnou, chutnou, jemnou a šťavnatou strukturu. Sardinky v tradiční španělské salse. Sardinky nakládané v kyselé omáčce, která podtrhne a zvýrazní chuť sardinek. Nás tip: Skvě
Ochutnejte ty nejkvalitnější kalamáry naložené v pikantní omáčce, která ještě více zvýrazňuje jejich skvělou chuť. Maso je nejen chutné, ale také velmi jemné a na jazyku se přímo rozplývá. Právem patří mezi nejoblíbenější španělské tapas. Servírovat je můžete studené s čerstvým křupavým pečivem, ohřáté s rýží nebo kuskusem i jako salát z plodů moře a zeleniny. Pokud hledáte dokonalou kombinaci, zkuste je se zeleninovým pestem. Náš TIP: Perfektně poslouží jako základ rizota a těstovin. A také s
Šafrán je přírodní barvivo a vyznačuje se hořkou chutí a vůní. Neobejde se bez něj paella a používá se také do dalších druhů rýže, těstovin (například fideua), masa i mořských plodů. Vždy pouze v malém množství. Jde o vzácné koření. Malé dávky šafránu mají mírné afrodiziakální účinky a podporují zažívání. Uvnitř květu šafránu se nachází 3 nitkové čnělky. A na 1 kilo šafránu je potřeba přibližně 100 tisíc čnělek. Ty je možné sklízet pouze ručně (odštípnutím). Není tedy divu, že je šafrán nejdražší k
Vše co by Vás mohlo zajímat: Španělská paprika špičkové kvality. Výborná k dochucení různých pokrmů: guláše, uzeniny, maso, dušená zelenina. Hodí se vědět: Specifikací španělské papriky je, že se udí ve speciálních ,,boudách,, 10 až 15 dní. Po celou dobu se obrací, až je dokonale vysušena. Tato speciální jemné a pomalé sušení zaručuje, že obsah karotenoidů (přírodních antioxidantů) v paprice zůstane zachován případně se jeho podíl ještě zvýší. Je důležité zdůraznit, že to co dělá španělské uzeniny