Španělská vína, delikatesy a dárkové balíčky. Vítáme Vás na stránkách Vinoartis. Rodinné firmy, která vznikla díky několika letům strávených ve Španělsku, mnoha propitých sklenkách a ještě více najetých kilometrů po vinařstvích, abychom pro Vás vybrali to nejlepší, co může Španělsko nabídnout. Milujeme španělské…
Dopřejte si chuť pravých hříbků i mimo jejich sezónu. Tento olivový olej totiž po houbách nejen voní, ale také chutná. Obsahuje 100 % přírodních složek a kdykoli vás tak zavede do houbařského ráje. Výtečná záležitost, kterou si zamilujete na první přičichnutí. Chuť a vůně: Jemná olivová chuť s typickou chutí i vůní pravých hřibů.
Španělský extra panenský olivový olej z bio oliv a pomerančů. Žádná umělá aromata, pouze 100% přírodní jemný olej a na slunci vyzrálé šťavnaté pomeranče. Svěží a netradiční kombinace, která se postará o povýšení jakéhokoliv pokrmu na gurmánský zážitek. Chuť a vůně: Svěží chuť i vůně se šťavnatými tóny pomerančů.
Vinný ocet temné mahagonové barvy z vyzrálého sherry Oloroso. 10 let v sudech z amerického dubu dodává octu nádherný charakter typický pro dlouhé stárnutí. Ve vůni se tak odráží dřevo, ořechy a kůže. V chuti je vyvážený, kulatý a široký, s nasládlými tóny sherry. Vůně a chuť: Intenzivní a nasládlý ocet s dřevitým a ořechovým aroma.
Zrání v dubových sudech, lehké dřevité aroma a komplexní nasládlá chuť odrážející obsažené sherry Pedro Ximénez – to je delikátní balzamikový ocet Reserva. Krémově hutná struktura i temná barva se zlatavými odlesky dávají jasně najevo, že se jedná o patřičně vyzrálý ocet té nejvyšší kvality. Vůně a chuť: Intenzivní, lehce pikantní a nasládlý balzamikový ocet s dřevitým aroma.
Arbequina aneb oliva par excellence z údolí Ebro a jedna z nejznámějších španělských odrůd. Má intenzivní nasládlou chuť, nízkou kyselost a ovocnou vůni s tóny mandlí. Díky pevné textuře a výrazné chuti zazáří nejen samotné, ale také v jídle či pečivu.
Nedokážete se rozhodnout pro 1 konkrétní odrůdu či barvu? Ochutnejte je všechny. Směs zelených a černých oliv 4 nejznámějších španělských odrůd (Gordal, Arbequina, Negra a Manzanilla) v jemně slaném láku. Vynikající mix chutí a barev, které uspokojí každého gurmána.
Zelené olivy vyhlášené odrůdy Manzanilla plněné křupavými mandlemi si zamilujete ve formě tapas nebo jako doprovod k vínům. Šťavnaté, tak akorát slané, s jemnými tóny ovoce. Zkrátka dokonalé.
Olivy „královské“ odrůdy Gordal se sušenými rajčaty a kapary – to je unikátní kombinace pro všechny milovníky opravdových olivových delikates. Olivy Gordal vynikají pevnou, masitou strukturou a výraznou chutí. Společně se slanými kapary a zemitými rajčaty tak tvoří božskou trojici.
Pokud si chcete vychutnat čisté aroma a delikátní olivové tóny vyhlášené odrůdy Manzanilla, sáhněte po této variantě bez pecek. Lehce slaný nálev nechává vyniknout výtečnou chuť oliv a jejich větší velikost zase umožňuje vychutnat si masitou strukturu a šťavnatost.
Kousek středomořské kuchyně na vašem stole aneb olivový koktejl z vybraných zelených oliv Manzanilla, černých oliv Cuquillo a nakládaných okurčiček, cibulek a mrkví. Skvělé tapas nebo jako netradiční příloha k jídlu.
Tapenáda neboli olivová pasta patří k nejznámějším středomořským předkrmům. Pokud ji chcete ochutnat v její nejklasičtější podobě, vyzkoušejte právě tuto. Ručně sbírané a vypeckované olivy s olivovým olejem. Nic víc. Jen čistá, svěží chuť zelených oliv a příjemná struktura.
Olivová tapenáda z těch nejlepších černých španělských oliv. Rozdíl v kvalitě poznáte na první ochutnání. Pasta je připravována jednoduchou metodou – ručně, s využitím kvalitních oliv a trochy oleje. Nic víc totiž není potřeba. Chutná dokonale, jemně a přitom intenzivně.
Jemná pasta ze směsi černých oliv a paprik, kterou nebudete chtít dát z ruky. Její svěží chuť s nasládlými paprikovými tóny je totiž vysoce návyková záležitost. Delikátní gastronomický zážitek i nevšední příloha k masovým či vegetariánským pokrmům.
Co takhle ochutnat něco speciálního? Toto jelení paté je vynikající kombinací čerstvého jeleního masa, jater a sladkého vína Pedro Ximenez. Krémová paštika, se kterou zabodujete na pikniku, rodinné hostině i při romantické večeři ve dvou.
Dopřejte si předkrm jako z restaurace – krémové paté z černých iberských prasátek. Jedná se o překvapivě jemnou kombinaci tradiční španělské iberské paštiky a inovativního svěžího nádechu třešní. Dokonalý příklad moderní kuchyně založené na poctivé tradici