Byliny na hubnutí, játra, ledviny, žaludek, odvodnění, vysoký krevní tlak, prostatu, trávení a celý organismus. Zdravá výživa, doplňky a superpotraviny.
Velmi oblíbený černý čaj aromatizovaný přírodním bergamotovým olejem, získaným z kůry citrusu bergamia a s kousky citronové kůry. Nálev nasládlé, jemné, příjemně svíravé chuti s lehkými citronovo-ovocnými tóny.
Polofermentovaný čaj - Oolong. Jemně květinový zelený čaj s malým obsahem kofeinu. Je vyráběn stejně jako černý, ale proces fermentace, na rozdíl od černého čaje není dokončen. Patří do skupiny čajů, které charakterizuje tradiční způsob zpracování.
Polofermentovaný čaj - Oolong. Jemně květinový zelený čaj s malým obsahem kofeinu. Je vyráběn stejně jako černý, ale proces fermentace, na rozdíl od černého čaje není dokončen. Patří do skupiny čajů, které charakterizuje tradiční způsob zpracování.
Rooibos červený - rooibos je nápoj pro každou příležitost. Lístky čajovníkovce kapského neobsahují tein, mají osvěžující chuť a skvěle se hodí pro přípravu horkých i studených nápojů. Má vysoký obsah minerálů a vitamínů. Neobsahuje žádné kalorie. Vyzkoušejte líbezné spojení nasládlého rooibosu a smyslné vanilky. Tuto skvělou dvojku oceníte především k dezertům nebo kořeněným pokrmům.
Polofermentovaný čaj - Oolong. Jemně květinový zelený čaj s malým obsahem kofeinu. Je vyráběn stejně jako černý, ale proces fermentace, na rozdíl od černého čaje není dokončen. Patří do skupiny čajů, které charakterizuje tradiční způsob zpracování.
sladce vonící, pikantní směs koření užívaná v jižní Číně, ale také ve Vietnamu, především k pečení masa, drůbeže a k nakládání masa. Nazývá se také směs pěti koření. Někdy se při přípravě ještě doplňuje zázvorem a kardamomem. Zajímavě jí ochutíme čínské pokrmy z hovězího a jiných druhů mas.
Použití: do polévek, omáček, pokrmů z masa a ryb, dochucení zeleninových pokrmů, pomazánek, jídel z vajec či příloh
Směs koření určená k pečení, dušení a grilování masa. Vhodná i do marinád a k nakládání masa. Vyniká na vepřové krkovici nebo jiných steacích.
jemně mletá směs koření. Určená především k tučnějším masům - plněnému bůčku, do masových rolád, na hovězí, skopové a jehněčí pečeně, ke zvěřině, ale i k obměně při pečení krůt, kuřat a přípravě minutek.
Petržel mívala kdysi jinou vážnost než pouze jako zdravé zelené koření. Byl to symbol radosti a slávy. Již ve 3. století je uvedena petržel jako koření v římské kuchařské rukověti. U nás se rovněž obecně rozšířila a její nať byla používána ve staročeské kuchyni do omáček, tvořila také součást nádivek a tradičních vaječných velikonočních pokrmů. Petržel pochází ze Středozemí. Lze ji přidat téměř do všech pokrmů, polévek, smetanových a houbových omáček, sekaných mas, nádivek, dušených a pečených mas, salátů
Kopr je jedna ze staročeských vonných bylin, které se používá dodnes. Pochází z Orientu, z Íránu a z Přední Indie. Bývá často součástí kořenných směsí. Koprová nať je velmi vhodná do okurkového salátu, lze ji přidat i do hlávkového, rajčatového a bramborového salátu. Dává se do tvarohových pomazánek, do omáček a polévek. Kopr se někde přidává do kysaného zelí nebo salátu z kysaného zelí. Celé rostliny kopru se přidávají k nakládané zelenině (okurkám, cibulkám), koprová nať se přidává do bylinkového octa a
Himalájská sůl růžová se vyskytuje v načervenalé, nebo růžové barvě. Je neuvěřitelně čistá, protože je 250 milionů let stará. Krystaly růžové soli vznikaly miliony let pod velkým tlakem na sobě ležících hornin.
Nejpoužívanějsí druh sušeného česneku Allium sativum Planá forma kuchyňského česneku pochází ze střední Asie, je příbuzný cibuli, póru, pažitce. Česnek má dávnou historii v lidské výživě a lze říci, že je to vůbec nejzdravější zelenina. Celá rostlina je prosycena pronikavou česnekovou vůní, kterou způsobují silice obsahující síru. Česnek je výrazná pochutina, která se uplatňuje snad v každé kuchyni. Hodně se používá ve francouzské, ale i anglické, italské, španělské, židovské, čínské, indické i jinde. Je
Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízením Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení o bylinách. Původní text uvedený na této stránce tedy pozbyl platnosti. Bohužel seznam Radou schválených tvrzení ve vztahu k bylinám není doposud hotov (a zřejmě ještě dlouho nebude) :-(, takže Vám zde k této položce nemůžeme nic uvést a můžeme Vás pouze odkázat na volně dostupné zdroje na inter
Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízením Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení o bylinách. Původní text uvedený na této stránce tedy pozbyl platnosti. Bohužel seznam Radou schválených tvrzení ve vztahu k bylinám není doposud hotov (a zřejmě ještě dlouho nebude) :-(, takže Vám zde k této položce nemůžeme nic uvést a můžeme Vás pouze odkázat na volně dostupné zdroje na inter